Zvětšené varle syn 3 roky

670
29.9.25 20:21

Zvětšené varle syn 3 roky

Ahoj holky, mam na vas dotaz zda se s tim některá z vas nesetkala.
U syna 3r sleduji uz delší dobu zvětšení pravého varlete respektive varle zvětšené nema ale ma bouly jakoby v tom pravém vaku nebo jak to správně nazvat. Byla sem s tim u doktorky tam si kouličky prohlédla a řekla ze tam nic nenašla ale v tu dobu tam tu bouličku nemel nechápala jsem kam se najednou vypařila, rekla mi ať si zajedu na dečkou chirurgii v nemocnici, tak sem tam se synem šla opět ta boulicka jakoby zmizela, opět prohmatala varlata a rekla ze tam nic nenašla ale pokud se boulicka objeví v tříslech ze mame prijet. Žádná boule se v tříslech neobjevila ale opět je z toho pravého varlete a nejvíce to syn ma vecer po k po koupání je očividně prava strana o dost větší a dnes jsme si i s přítelem všimli ze ta boulicka u toho varlete je jakoby modra. Jeste chci dodat ze syna to nebolí a s močením problém neměl a nema. 8o zítra jedu samozřejmě hned na dětskou chiru a budu vyžadovat ultrazvuk, nenechám se znovu odbít.
Ptám se proto zda se s tim nekdo z vas nesetkal a co by to mohlo byt :roll: dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1905
29.9.25 21:44

Podívej se na zdejší diskuse o tomhle problému, bylo jich tu pár.
Určit zvětšené varle umí líp dětský urolog než chirurg - info z netu od maminek, když jsem tyhle informace sháněla, protože tenhle problém měl můj synovec. Měl zvětšené varle (ale objevilo se mu už v necelém roce, nebo tak nějak, takže nevím, zdali tvůj syn bude mít stejný problém) - v začátcích bylo občas zvětšené, občas normální; později až násobně zvětšené, tehdy se jeho velikost měnila od trochu zvětšeného po násobně zvětšené.
P. S. Synovce chirurg taky poslal za urologem, s tím, že on má podezření, ať jej vyšetří, protože tohle není „parketa“ chirurgů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40042
30.9.25 00:19

Může se hodit, než se vyděsíte: :
U dětí se občas objeví vodní kýla, která se vstřebá (hydrokela). Sice je lepší když to vidí doktor, ale nebývá to tragedie. Pokud jde ovšem o trvalý stav, může to být indikace na chirurgii. Šourek je totiž v podstatě vyboulená břišní dutina a je s ní spojená kanálem, který postupně zarůstá. Může se sem tedy dostat volná lymfatická tekutina z břišní dutiny.
Anatomicky vtipně jsou tak varlata vlastně v břiše - obalená pobřišnicí - zatímco močový měchýř je mimo ní - takže vlastně v břiše tak úplně není. :-)
Kromě „očekávaných součástek“, tedy obalů šourku, varlete a nadvarlete jsou na varlatech běžné a normální „přivěsky“, to jsou rudimentální orgány.
Varlata nejsou přesně stejně velká, ale přibližně ano. Viditelný rozdíl je důvodem návštěvy lékaře. Jedno bývá posunuté níž, většinou levé. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí