Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den chci se zeptat dcerce je 3.5 měsíce dnes horečka 38.3 půlku čípku podán klesla za půl. h na 37.4. je nutné jet na pohotovost nebo počkat popřípadě do zítra k pediatrovi? Děkuji
Pokud nekolabuje, nedusí se, extrémně nepláče, pije, tak bych počkala do rána. Tedy já bych možná vůbec nechodila k lékaři, zítra bych možná zkusila domácí CRP test.
Tak asi hodně záleží jak je miminku i jinak, uvidíš tak za 3h, jestli začne zase stoupat. Měřila jsi v zadečku?
@Bucky píše: Více
Jela bych zítra k pediatrovi. S malým miminkem jsem vždycky při horečce jezdila a doktorka mi taky říkala, že do půl roku chce vidět každou horečku a kašel.
@pikola ano měřila po odečtu 0.5 měla 38.3 teď už je to lepší malá je jinak v pořádku nic jiného se neděje jen ta horečka.
Postačí kontrola zítra ráno u PLDD s močí (tu vezměte zcela bezpodmínečně, musí se vyloučit infekce v ledvině).
3,5 měsíční dítě se mi jak podaří, abych měla moč ráno k pediatrovi?? Holčička obzvlášť? Asi zkusit dřepnout po probuzení na nočníček..? A držet ji při tom? Ptám se vážně, mám tři děti a naštěstí jsem u takhle malého miminka nemusela chytat nikdy moč.
@teroonka
Buď mít odběrový sáček nebo prostě číhat. Kdyby v moči byl zánětlivý nález, tak by léčba probíhala vstupně za hospitalizace. Tam by matka dostala sterilní zkumavku a moč by odchytávala přímo do ní. Pokud by se jí to nepodařilo, tak by se dívenka mucela cévkovat.
@teroonka píše: Více
Curaji po probuzení. A každou chvilku obecně. U mimina to není problém. Rozbalis plinu na prebalovaku, cihas. V pohode se to da chytit vleze. Horší je batole.
A přidávám se k tomu zcela určitě navštívit pediatra a donést moc. U nás to tehdy zánět ledvin byl ![]()
A neřešila bych stav dítěte. Druhý zánět ledvin u nás proběhl jen s krátce trvající horeckou. Nebýt pokynu přijít i v takovem případě, tak bych to s obvodní vůbec neřešila. Byl z toho týden v nemocnici.
Děkuji za odpovědi, zakladatelko, přeji, ať to není nic vážného a malá je brzy v pořádku!