Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Čauky…Maminy nevíte co to mohlo způsobit? Já myslela, že komáři už nejdou. ![]()
V neděli ráno sem si všimla jednoho Štípance na krku. Nejak jsem to neřešila asi za 2 hodiny jsem si všimla, že se Maléj sebe na rameni tak jsem mu sundala triko a tam ty 3 Štípance plus další na zádech…Celkem jsem napočítala jich 10…Během 1 hodiny cca ho to s edit přestalo protože už se nedrbal… ![]()
Je pravda, že mě i napadly štěnice (by je musel donést odnekud)ale to si zase říkám, že to by se objevily další ty Štípance…A on od té neděle má pořád jen tyhle..Žádné nové se neobjevily…A vůbec ho to nesvedi. Navic já s ním spím v místnosti asi 20 cm od jeho postýlky takže bych byla postipana asi taky..Tak nevím co mu to mohlo udělat??Už ho to nesvedi vůbec…Říkám svedilo ho to snad jen cca tu hodinu…Tak mám to i tak mazat třeba fenistilem? Nebo něčím jiným? Za 4 dny odjíždíme pryč tak bych ráda, aby to bylo pryč.
děkuji
Trochu to vypada jako neštovice
ale většinou začínají na hrudníku nebo obliceji…
Neštovice už prodělal v necelém roce…Chytil je od staršího sourozence…
A od té neděle se opravdu neobjevilo nic dalšího…
Proto jsem vyloučila ty štěnice, páč to by byly další nový Štípance, neštovice už měl tká podruhé je snad chytit nemůže..(měl jich docela hodně..) Tak komár? Já fakt myslela, že už nelitaji… ![]()
@Vaha1991 píše: Více
vypadá to jako neštovice, štípance od komára jsou jiné
@stinga U neštovic nejsou černé tečky uprostřed ne? Jako od vpichu…A hlavně ty bývají nalite…On je opravu už prodělal.
a neměl lehký průběh…Měl jich snad 300 i má víčku chudák skoro neviděl…
Tak, že by je chytil znovu???Hlavně za ty 2 dny by už vyskákali nové. On nemá ani jeden nový pupínek právě..Pořád stejný od neděle…
@Vaha1991 píše: Více
nevím, možná to není ani komár ani neštovice, divné je, že ho to nesvědí, komár i neštovice většinou svědí
Vnuk měl nedávno podobné pupínky, nesvědily. Ale ty se tak ruzne objevovaly a mizely. Měl teda předtim i lehkou rýmu. A prý viróza, žádná ta „klasická“ číselná, ale nějaká s vyrážkou. Jen neměl jít mezi děti dokud nezmizí.