Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kristova noho! Který de.il vám poradil přetahovat předkožku do 3 let věku?!?! To se doporučovalo za komárů.
Když už jste to tak dotentovali, co to jen šlo, tak Framykoin na týden a Pinďa mast pravidelně. A hlavně se modlit, ať tam nejsou jizvy.
@Doctus řekla nám to dětská doktorka. Nikdy se nám nic takového nestalo. Jsem mámou poprvé a když Vám lékař něco řekne, tak to taky tak dělám.
Nemusíte být tady na mě hnusný. Já si to vyčítám už tak.
@Anonymní píše: Více
Takovou doktorku je třeba zastřelit za úsvitu. A pro vás bude nejvhodnější ji co nejdříve vyměnit. Když nezvládá tak jednoduchou problematiku, jakou je poučení ohledně péče o chlapecký genitál, tak se děsím, jak zvládá závažné zdravotní obtíže svých pacientů.
Hned zítra se objednejte na dětskou urologii do některé fakultní nemocnice, ať rozhodnou, jak dále pokračovat, aby se minimalizovalo riziko obřízky v budoucnu.
@Doctus paní doktorka je pečlivá. Měla už mě jako malou holku a vždy dělala naprosté maximum a dovyšetření navíc.
Mám kamarádku, která má jinou lékařku a doporučuje jim to stejné…
U kluka doktor taky doporučoval. Dávala jsem bepanthen baby, aby kuzicka neschla. Pokud jsme dělali jakékoliv manipulace, tak jedině po koupání, promazané krémem a nikdy ne silou.
Jestli je pečlivá, tak já jsem Panna Orleánská. Pokud vás měla jako dítě, tak už bude lehce uštvána léty. Pokud nějaká pamatená nána pediatrička doporučuje u kojence či „mladého“ batolete přetahovat předkožku, tak zaslouží urazit pazoury až u samé p.dele.
@Doctus paní doktorka začínala mladá hned po škole a já také nejsem tak stará.
Děkuji za Vaše zprávy, hned je mi lépe.
Příště by to chtělo trošku slušnosti a empatického přístupu.
Nashledanou.
Nedbalostí lékařky došlo k možnému poškození zdraví vašeho dítěte, tam slušnost není na místě. Ale však co, moje dítě to není. Doktorce kupte ještě bonboniéru za kvalitní péči. A kamarádka té svojí hvězdě taky.
Kdyby doktorky občas četly články na internetu, tak to bohatě stačí, nemusí jezdit na urologické kongresy. Vzdělávání v medicíně je celoživotní.
Jinak po škole doktorka hned nešla do ordinace PLDD, samostatně mohla pracovat zhruba ve 32 letech. Od její atestace už tedy hodně let uplynulo. Tehdy se ještě postupovalo takto velmi proaktivně, jak vám doporučuje.
@Doctus poškození zdraví? Víte co tento pojem znamená? Evidentně vůbec, jinak byste takovou stupidní větu nenapsala.
EDIT: 23:36 - najednou přepis na “možnému poškození zdraví” že 🙂
Podle toho, co jsem hledala, nejsem JEDINOU MAMINKOU V ČR, které se toto stalo.
Vaše arogantní jednání je tedy opravdu k blití 🙂
Krásný zbytek večera a pamatujte si jedno: “Se slušným a empatickým chováním dojdete nejdál” 🙂
Příspěvek upraven 29.09.25 v 23:37
Klukum se nic nema pretahovat, a holkam se nic nema roztahovat. Takze taky bych nerekla, ze je to moc dobra doktorka, kdyz to radi delat.
@hani28 tohle je první věc, která se paní doktorce nepovedla. Rozhodně nebudu podle toho soudit, zda je dobrá nebo ne.
Nemohu na ní říct do tohoto incidentu křivého slova.
A vidíte, píšete holkám nic neroztahovat. Kamarádka, co má stejně starou holčičku a relativně mladou lékařku jí řekla roztahovat od miminka. A řekli jí to i v porodnici.
U druhého už budu chytřejší a budu vědět, že tohle nedělat. A samozřejmě přestaneme to dělat i u tohoto syna.
Budu doufat, že se mu to zahojí bez komplikací.
Pečlivá možná, ale bohužel prosazuje totálně zastaralé přístupy, které mohou opravdu vést poškození zdraví dítěte. Také se doporučuji obrátit na odborníka, který poradí, jak dál a jak minimalizovat škody.
Nevím, zda na předkožce jsou trhliny, které se budou hojit nevratným jizvením (proto výraz „možné poškození zdraví“). Pokud by došlo k jizvení, tak se o poškození zdraví již jedná.
Ke zblití je ta vaše doktorka. Pro mě za mě si k ní choďte nadále, když jste tak tupá. A že existuje spousta předpotopních pediatrů, kteří jsou se svými archaickými doporučeními úplně mimo mísu? Smutné, ale bohužel krutá realita.
Příspěvek upraven 30.09.25 v 00:03
Tohle je předmětem mnoha debat.
V každém případě žádnou sílu, jen odhalit co jde „samo“ a umýt.
Trhliny jsou pak blbě řešitelné. Jak se zajizví, je to předzvěst budoucí chirurgie. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky.
Obracím se s prosbou.
Máme syna, 19m. Od začátku mu povolujeme masírováním a následným pomalým přetahováním pinďu. Na 18m kontrole mu už byl z 60% vidět žaloudek, dostali jsme pochvalu.
Každopádně poslední 2 dny se mu udělala fimóza a za boha nejde pinďa přetáhnout. Dneska když mu to manžel trošku pomalu masíroval a snažil se lehce přetáhnout mu to lehce popraskalo (evidentně ho to nebolí, nekrvácelo to).
Začala jsem hned vyšilovat a strašně si to vyčítám.
Každopádně moje otázka je ta, zda s tím máte někdo zkušenosti, proč najednou pinďa nejde přetáhnout.
Ve čtvrtek jdeme k doktorce na kontrolu po nemoci, tak to s ní určitě zkonzultuju.
Děkuji