Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji radu maly 19měsícu ma afty prvne mel asi tři pupinky na jazyku ted ma ze zadu jazyku az do pulky jazyka jeden velky aft horni patro take cele pod rtem z venky i nad rtem. mame fialovou tu vodicku na to nezabira, ted z lekarny na afty primo se to jmenuje a zda se mi ze to ma cim dal vic. navic chvilku si hraje pak breci nechce pit jist dudlika nic. navic mu rostou dole dva spicaky, ma 38 i 39 horecky.co s tim? a dotaz druhy kazdy den mu pribyde pupinek na cele vedle nosu pod bradou vedle brady u ouska červene mohou to byt neštovice? diky za odpovedi
Já nemám zkušenosti, moc neporadím, jen mě napadlo… to co má v pusince, jsou to určitě afty? Nemůžou to bejt taky neštovice? ![]()
@zuzankaxxx nemam pupinky na dlanich nebo ploskach nohou? Pokud ano, jedna se o infekcni nemoc usta, ruce, nohy
@zuzankaxxx píše:
Myslite ze by mel nestovice v pusince?
takhle po netu těžko říct. Každopádně pokud má k tomu horečku, tak do něj dostaň tekutiny za každou cenu, jinak skončíte na kapačkách. Můj syn měl v tomhle věku aft plnou pusu a už jsme doma měli žádanku- nakonec se chytnul na vychlazenou kolu a brčko..(kola sice humus, ale doporučila dr, že lepší, než nic)
Dcera, když měla neštovice tak měla 2 i v puse, vypadalo to jako afty. Jak ty pupínky na obličeji vypadají?
@zuzankaxxx určitě bych šla hned ráno k lékaři, píšeš každý druhý den má další pupínek, tak už jsi měla jít dnes, můžou to být neštovice, nebo infekce či alergie, nebo nějaká divná reakce k těm zubům
já už bych byla u doktora ![]()
@zuzankaxxx píše:
Jo kolu dnes chtel brckem pit
Dávej mu fakt každou chvilku, dělá na tu pusu dobře spíš studené. Určitě vynechte ovocné šťávy a podobné věci- ty afty(a konec konců i neštovice v puse) hrozně štípou. Dr nám kladla na srdce to ití a zdůrazňovala, že klidně ať třeba dva dny nejí, to že se dá dohnat oslazením Glukopurem, ale ty tekutiny že jsou alfa omega.. Taky jsme u toho měli horečku, ale myslím cca za 2 dny to bylo lepší ![]()