Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, potřebuji poradit! Dnes jsem u svého za 4 dny 9ti měsíčního syna našla plnou pusinku aftů. Jdou mu po patře až do krku, má je na vnitřních stranách tváří i rtů. Nejí, má průjem, ale horečku nemá. Přes den mi krásně spinkal. Vůbec nevím z čeho by to mohl mít. Nemáte některá s tímto problémem zkušenosti?
Stomatitida? Hnus, nenuť ho jíst, hlavně ať pije. Zavolej dr, možná vám doporučí nějakou mastičku.
@Lusulinka můj syn to měl ve 3 letech taky, měl horečku a strašně slintal (protože nemohl polykat), máte to taky tak?
U dětí nevím ale já na to trpím.. Je to šílená bolest.. Hlavně hodně pít a zvlhčovat..
Šup k doktorovi, určitě co nejdřív. Hlavně, ať malý pije, nebo skončí na kapačkách. Hnusná nemoc. Fuj.
A krvácí mu dásně, při sebemenším podráždění? při pokusu o čištění zoubků. každopádně je to hodně bolestivá záležitost, přeju ať je to brzo ok ![]()
Horečky nemá, slintá jak bernardýn, ma průjem a krvácení dásní jsem zatím nepostřehla. jediné co mi fakt sní je sunar jinak ho nenutím. zatím i hezky spinká půjdeme hned ráno k doktorce, tak snad nám něco poradí