Jak odstranit "špunt" z ucha?

72725
18.11.13 16:07

Jak odstranit "špunt" z ucha?

Zdravím, mám prosbu. Kluk mi přišel s tím, že neslyší na jedno ucho, že to začalo, když se u táty koupal. Předpokládám, že se mu tam dostala voda. Zkoušel takovou tu klasiku ala pohopsat na jedné noze a pod, ale nepomáhá. Jak postupovat dál? Kluk je kapánek hysteráček, co se dr týče, takže jestli někdo zná nějaký další postup, jak vodu z ucha dostat, budu ráda. Jinak nás ORL nemine a upřímně se mi tam s nim moc nechce.. Jinak věk 7 let. Předem díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
18.11.13 16:10

Strikat hodne do nosu neco nezavadneho… Vincentku, morskou vodu…
Melo by to vyplavit zevnitr.

Plus nejake usni kapky.

Ja takhle neslysela tri tydny. Je to fakt dost neprijemne. Chudak malej.

EDIT: Zapomnela jsem na kominovy efekt. V lekarne se da koupit takova trubicky, co se zapali a vytahne to z toho ucha ven. Ale funguje jen na necistoty apod., na vodu ne…

Příspěvek upraven 18.11.13 v 16:11

• Citovat
  • Upravit
12262
18.11.13 16:10

@martina.se zkus ušní svíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.11.13 16:12

@chatwenna ono ho nic nebolí a tak, jen prostě říkal, že slyší jen jak ze sudu a z dálky :zed: doděláme úkoly, hopsnem do lékárny.. k dr se mi právě nechce, kdyby ho něco bolelo, tak jo, ale takhle mi to přijde zbytečné :think: každopádně díky :kytka:
@martulkasloník :kytka: pořídím, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
18.11.13 16:16

Manžel měl podobný problém..navíc slyší jen na jedno ucho, takže hodně nepříjemné :( Na ušním mu udělali výplach, dali kapky a řekli, že se to bude zlepšovat postupně. Vím, že to trvalo delší dobu, než měl subjektivně lepší pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.11.13 16:20
@martina.se píše:
@chatwenna ono ho nic nebolí a tak, jen prostě říkal, že slyší jen jak ze sudu a z dálky :zed: doděláme úkoly, hopsnem do lékárny.. k dr se mi právě nechce, kdyby ho něco bolelo, tak jo, ale takhle mi to přijde zbytečné :think: každopádně díky :kytka:
@martulkasloník :kytka: pořídím, díky

radeji zajdi, sluch mame jen jeden, aby se tam neudla nejaky zanet anebo cokoli, moje kamaradce nejaky laik pomahal a zustala nahluchla.. :(

• Citovat
  • Upravit
Zami
18.11.13 16:21

Kapky Otobacid, nečistit uši štětičkama.
jinak stačí olej, stolní nebo olivový, ucho prokápnout, pak se to lépe vyplachuje.
pokud máš doma injekční stříkačku, skus mu uchu vypláchnout, ale musí to být vlažnou vodou, aby se nezamotala hlava.
jinak si vyhledej na netu, odborně je špunt „cerumen“.

Příspěvek upraven 18.11.13 v 16:25

• Citovat
  • Upravit
1430
18.11.13 16:22

Ahoj, čas od času to řeším taky. Mám úzké zvukovody, takže je to raz dva :roll:
Super je uční sprej Vaxol. Hezky ouško na stranu a nekolikrát stříknout.. Ležet tak 10 minut, aby lék účinkoval. Je to sprej na olejové bázi, takže pod hlavu nejaký kapesník, nebo látkovou plenku.
No a jednou za čas chodím na uční na propláchnutí borovou vodou. Nebolí to. Naopak, je to příjemné:) Pomocí stříkačky vyplachují ucho teplou vodou. Pak slyším všechno:D I to co nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
18.11.13 16:23

Na vodu: ušní kapky-líh a kyselina boritá na špunt: ušní svíčka, kápnout olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.11.13 16:25

Jinak stačí olej, stolní nebo olivový, ucho prokápnout, pak se to lépe vyplachuje.
pokud máš doma injekční stříkačku, skus mu uchu vyplácnout, ale musí to být vlažnou vodou, aby se nezamotala hlava.
TOHLE JE PRESNE TO CO POSKODILO MOJI KAMOSCE NAVZDY SLUCH!!!TO PROSIM ANI ZA NIC NA SVETE NEDELEJ! KASLI NA NET A VALTE NA USNI

• Citovat
  • Upravit
3780
18.11.13 16:26

Holky, vetřu sem odkaz na diskusi, kde si radíme ohledně zdraví…

https://www.emimino.cz/…-vas-170548/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
18.11.13 16:28

@KackaDoup co z toho jí poškodilo sluch? Olej? Teplá voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.11.13 16:28
@balenka píše:
@KackaDoup co z toho jí poškodilo sluch? Olej? Teplá voda?

vyplach strikackou..a to to byla zdr. sestra, v zivote bych nic takoveho diteti nedelala… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
18.11.13 16:29

Žužlat bonbony, jakoby vyfouknout ušima (ale to nych asi radši neriskovala, na bazén a skočit do vody, ne zkuste autem vyjet kopec - změna tlaku

• Citovat
  • Upravit
Zami
18.11.13 16:30

@KackaDoup drahá, nestresuj. Normální ORL postup, fakt věř, že ti to orl doporučí, pokud máš v uchu. Někomu ani nejde cerumen vypláchnout, tak si musí rozkapat, a čím - no olejem. vaxol je taky na olejové bázi.
http://www.epuls.cz/…eji-necistit
věř, že kamarádka vůbec nemusela mít cerumen :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+