Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jsem absolutně zoufalá ze zdravotního stavu mého syna
V sobotu večer dobral ATB, které měl 2× pos obě s týdenní pauzou a dnes ráno zase horečka a že nemůže polykat..chystám se sním odpoledne k doktorce, jsem zvědavá, co mi řekne..v pátek mu brala krev, jestli nemá mononukleozu, ale výsledky budou až zítra..může mu dát zase ATB???
Může.. Pokud je to fakt zase angina, asi má oslabenou imunitu. Buď mu bude píchat Pendepon nebo navrhne vytrhnutí mandlí. Nicméně angína je jednou z nemocí, co má moc ráda oslabené organismy. Tak možná pátrat i tam. Záleží jak moc alternativní jsi.
O mononukléze moc nevím, nevím jak se léčí, vím, že dieta a klid je na dlouho.
Toz muze.
Chtelo by to ster z krku, odbery vcetne crp, event konzultovat orl. Co bioparox? Nekdo s tim ma dobre zkusenosti. Atb, pokud hned dostane, to bude chtit dele nez jen tyden, i dle kultivace a nalezu v krku.
Co uz vsechno bral? Davas mu k tomu lactobacily?
Měl dvakrát po sobě Ospen sirup..dávám mu k tomu probiotika..Já osobně mám s Bioparoxem dobré zkušenosti, mě pomohl, ale může ho i 4leté dítě??No zajdu tam a uvidím..
Jojo, to znám osobně. Já mám rekord 8× angina za rok, dokonce jsem brala jednou dvoje ATB současně. Je to hnus, hrozný záhul na klouby a játra. Doporučuji navštívit imunologii, mně to pomohlo. Od léčby na imunologii (trvala asi půl roku) jsem neměla anginu ani jednou a celkově jsem na tom s imunitou tak o 90% líp!!!
Imunoglukan. Ale pokud vás dr někam pošle, jsou i lepší a účinnější prostředky na předpis.
@Sibyla0 píše:
Imunoglukan. Ale pokud vás dr někam pošle, jsou i lepší a účinnější prostředky na předpis.
Děkuji, vyzkouším ![]()
@hanulka
Aha, tak cisty penicilin uz ted ne, ale to doktorka urcite vi. A pendepon ma tusim vypadek.
Uvidis, co v krku najdou.
Bioparox 4letak muze.
@hanulka Já jsem spíš skeptik, ale malá docela trpí na záněty průdušek, teď dobírá první láhev a je to fakt poprvé, co měla jen rýmu a kašel a nespadlo jí to tam a neskončila na antibiotikách. A byla zdravá asi za pět dní. Takže fakt doporučuju (a minimálně třičtvrtě emimina taky
) fakt nemoci zkracuje a nutí imunitní systém pracovat správně. Malá měla teda dva dny horečky, ale jak skončily, tak bylo po kašli.
No já bych asi na imunitu bez konzultace s lékařem nic pro dítě nebrala… ono je lepší nejprv zjistit, co je špatně a konkrétně to léčit, než se cpát něčím, co je širokospektré (a to jsou většinou všechny preparáty volně prodejné…
)
@Inuska.pv glukany jsou glukany. Jsou na podporu imunitního systému, tam nic širokospektrého není.
@hanulka - tak hlavně nevím, jak mohla dat dr po týdnu stejna atb. Mám pocit, ze musí byt minimalne měsíc pauza. Měla nasadit atb s jinou účinnou látkou než je penicilin, který je v Ospenu.
Ano, koukám na to do kalnedáře, mezi ospenem byla 10ti denní pauza
Holky, ještě mám dotaz - když se píchá pendopen, je pravděpodobná hospitalizace, nebo ho píchá dr. jen tak v ordinaci??