Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak pokud jsi doma, nemusíš si brát dovolenou nebo něco, tak bych ji zítra ještě pro jistotu nechala doma. Ale podle mě to řešíš předčasně - pokud jí bude dneska cleý den dobře, tak je to ok, pošli. POkud bude mít k večeru teplotu nebo bude víc unavená, prostě ne v pořádku, to poznáš, tak raději neposílat.
Pokud se přidal vlhký kašel a zvýšená teplota, řekla bych, že je nedoléčená a do školy bych ji neposlala. Řaději být o dva tři dny déle doma v posteli, než pak chybět dalších čtrnáct dnů s recidivou onemocnění. Nemluvě o tom, že se nakazí další děti.
Šla bych zítra k dětské, aby dala léky, ať se dcera pořádně doléčí.
Nasadila bych tymiánový sirup na kašel, spoustu čaje, klidový režim, celý den ji sledovala a ráno by se vidělo, jestli by do školy šla nebo ne
Pokud nebude mít dnes teplotu a nerozjede se jí příliš silný kašel, tak ano, poslala bych.
Doma nechávám školkové dítě - u školáka čekám na teplotu nebo na jiné evidentní příznaky nemoci (tj. celková únava, silný kašel, apod.). Rýma a lehké odkašlávání pro mne nejsou nemoci.
Pro BohunkuP: díky, když chodila do školky, byla samozřejmě doma i týden po nemoci, aby se dala dohromady, ale v září nám učitelka jako první říkala, že s rýmou se do školy chodí, uvidím, jak jí dneska bude, pokud se mi nebude zdát, nechám jí určitě doma…pokud bude lepší, půjde do školy jen na vyučování a na odpolední kroužky nepůjde…
S rýmou ano, s něčím vážnějším ne, třeba s teplotou ne.
Ale poslala bych tam i Tebe, naučit se tvar „byste“.
![]()
@Anonymní píše:
Ale já napsala by jste!!!a dle pravopisu je to správně!!!
No tak to ani omylem!!
No mělo by to být vy byste, ale hovorově se používá jak jsem se dočetla by jste…fakt důležité sdělení ohledně mého dotazu…
@Anonymní píše:
No mělo by to být vy byste, ale hovorově se používá jak jsem se dočetla by jste…fakt důležité sdělení ohledně mého dotazu…
„By jste“ je podle pravopisu hrubka až na náměstí, takže asi tak.
@Anonymní píše:
Ahoj…řeším zda poslat či neposlat do školy, dcerka byla před 10 dny nemocná, rýma, kašel, teploty, do školy chodila 1 a půl týdne, v pátek ráno rýma, včera se přidal vlhký kašel, večer měla zvýšenou teplotu 37,4 C, dnes ráno vstala, s tím, že se už cítí lépe, kdyby už neměla zvýšenou teplotu, posíláte už do školy? Jsme v první třídě, ve školce bych jí samozřejmě nechala doma, jak to řešíte v tomto případě vy? díky moc za rady…
Klidně pošly pokud dnes bude celý den ok. Vě škole se jen sedí a nemusí jít lítat ven jako deti ve školce. Doma by taky sedela ne:) Akorát bych vynechala nejaký ten telocvik, pokud ho vubec mají.:))))
Ahoj…řeším zda poslat či neposlat do školy, dcerka byla před 10 dny nemocná, rýma, kašel, teploty, do školy chodila 1 a půl týdne, v pátek ráno rýma, včera se přidal vlhký kašel, večer měla zvýšenou teplotu 37,4 C, dnes ráno vstala, s tím, že se už cítí lépe, kdyby už neměla zvýšenou teplotu, posíláte už do školy? Jsme v první třídě, ve školce bych jí samozřejmě nechala doma, jak to řešíte v tomto případě vy? díky moc za rady…