Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky nevíte zda se s bronchovaxem může zároveň brát i imunoglukan? syn má 5let.
Muzes, ale imunoglukan vubec nepomohl, zato bronchovaxom ano
@balenka píše:
@zanulinek ano
a mohu dávat normální dávkování co je uvedeno a když je např nemocný tak taky nechat klasické dávkování a nebo navýšit? já totiž nikde na netu nenašla, zda to lze kombinovat a k dr. jsem se včera nedovolala
Právěže my brali bronchovaxom i vloni a stejně že by nám to extra pomohlo tak nic moc, stejně byl pořád nemocný a ted ho bere znova a výsledky zatím žádné a tak jsem koupila mladšímu imunoglukan a tak jsem přemýšlela, zda to jde kombinovat.
Imunoglukan neovlivňuje účinek jiných léků, takže jo dávek klidně při nemoci tu vyšší dávku. Druhá věc je, že mi přijde zbytečné dávat je zároveň, ale ublížit to nemůže…
Osobně bych dávala Bronchovaxom a Imunoglukan až po dobrání…
Jenže my bronchovaxom budeme brát po celou zimu a syn i přesto je často nemocný. Pořád se mu vrací kašel co vloni, za lonsky rok měl 6× atb a byla prokázána snížena imunita. V červenci už imunita ok, ale ted je to zase opět stejne. zase byl 3týdny doma, protože byl nemocný a týden klid a opět zase kašel, tož já už nevím co s ním. Mladší syn nastupuje do školky od ledna a mám strach aby to u něj nebylo to samé
@balenka píše:
Klidně je dávej oba.
Jaký má ten kašel?
Právěže já už ani nevím, zdá se mě být suchý, vloni nám pomohl právěže jen lék na astma a on astmatik není a nerada bych do něj ten lék zase cpala
Suchý je pokud nic nevykašlává a nic v něm „nechrčí“… Uvař odvar z majoránky a davej jako čaj (nebo do čaje) ![]()
@balenka píše:
Suchý je pokud nic nevykašlává a nic v něm „nechrčí“… Uvař odvar z majoránky a davej jako čaj (nebo do čaje)
On mě nic takového nevypije, tak mu chci koupit čaj přímo na kašel. Ale není to že by kašlal celej den, je to třeba 2-3× za hodinu a nebo je taky 1-2hodiny klid… takže je to takové vždy navážkách zda se něco rozjíždí nebo ne, vloni se mě chudák uplně i vnoci dusíval, alezatím je to ok, uvidíme co bude dál. ale děkuji za radu ![]()
@zanulinek neříkej nevypije, když nezkusíš… Je to normální bylinkový čaj, osladit můžeš a dezinfikuje dýchací cesty… Čím dřív tím líp, než se rozjede nějaký kašel…
@balenka píše:
@zanulinek neříkej nevypije, když nezkusíš… Je to normální bylinkový čaj, osladit můžeš a dezinfikuje dýchací cesty… Čím dřív tím líp, než se rozjede nějaký kašel…
já ho znám tak vím, ale koukám že máme doma i med, tak mu tam dám citron i medík a ono to bude mít přece jen jinou chut. U nás je právě problém v tom, že nikde nic nemá, nic se mu nerozjíždí, ale prostě po nemoci dél kašle, dokonce má v kartě i apsaný nějaký ten kašel že má.
Bronchovaxon a k tomu - v jinou denní dobu - Imunoglukan bych klidně dávala…
Syn bere letos bronchoavxon čtvrtou sezonu a já doufám v lepší zítřky… ![]()
Mám v tom takový systém, že ráno než jde do školky (chodíme v 6.45), tak ráno po snídani má dávku sirupu Stopbacil a pak vycumlá Preventan junior…v ty dny, kdy má brát bronchovaxon, tak mu ho dám odpoledne, jak přijde ze školky…a zase v odstupu ten Stopbacil..
Na kašel mu nedávno pomohl Stopkašel.
S majoránkovým čajem zkušenosti nemám…
@Gerberka píše:
@zanulinekBronchovaxon a k tomu - v jinou denní dobu - Imunoglukan bych klidně dávala…
Syn bere letos bronchoavxon čtvrtou sezonu a já doufám v lepší zítřky…Mám v tom takový systém, že ráno než jde do školky (chodíme v 6.45), tak ráno po snídani má dávku sirupu Stopbacil a pak vycumlá Preventan junior…v ty dny, kdy má brát bronchovaxon, tak mu ho dám odpoledne, jak přijde ze školky…a zase v odstupu ten Stopbacil..
Na kašel mu nedávno pomohl Stopkašel.
S majoránkovým čajem zkušenosti nemám…
Malej právě první měsíc bere každý den a pak další měsíc bude brát obden, ale zítra ještě brnku k dr. abych měla jistotu, ale od pátk mu dávám oboje. bronchovax ráno a imunoglukan večer