Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, muzete mi nekdo rict, zda mohu udelat neco proto, aby dceri klesla sedimentace? Asi 3 tydny byla nemocna mela pneumokoka v nose. Dneska jsem volala mudr jak ji dopadla krev a pry ma pomerne vysokou sedimentaci a ze ji jeste 14 dni nemam davat do skolky pac se asi jeste s nemoci nesrovnala. Nerekla mi jak vysokou ale asi 3-4tydny pred tim marodila se zanetem dutin a to mela sedimentaci 115.
Co teda muzu udelat proto, aby ji klesla do normalu a mohla opet chodit mezi deti? Uz ji to moc chybi me zacina nervovat, ze ji „porad neco je“ ![]()
Ahoj řekla bych že se proto neda udělat vubec nic..je to jen ukazatel po prodělane nemoci a bude se to snižovat postupně..ukazuje to minulost že něco prodělala…
aspon mě to tak řekli v nemocnici…
Ahoj holky, jsem tady nováček, takže žádný velký pisálek…
Potřebovala bych poradit. Malá (5let) zhruba před 4 týdny prodělala spálovou angínu. Týden po antibiotikách měla hodně vysokou sedimentaci 50/120.Tak nás hnali na příjem do nemocnice, byla to její vůbec první sedimka.Tam nám řekli že se s tím tělo ještě asi pořádně nesrovnalo a ať přijdeme znovu za týden. Sedimentace opět hodně vysoká. Prý to trochu kleslo, ale je to stále hodně. Tak nám řekli ať přijdem znovu za dva týdny, což je zítra a že pak se uvidí. Dle výsledků se při nejhorším bude muset udělat krátká hospitalizace, aby se našla příčina. Malý ale už vůbec nic není, kašel, rýma, bolesti v krku, teploty, všechno je v pohodě. Je to alergička, ale to by snad na to nemělo mít vliv, ještě trpí křečmi v nohou, ale to nám řekli dle výsledků krve že to jsou pravděpodobně růstové bolesti.No každopádně mám z toho zítřka docela depku, tak jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti tak dejte vědět…Dík