Agility s jack russlem

190
21.3.13 14:38

agility s jack russlem

Ahoj, máte někdo jack russell teriéra a chodíte s ním na agility? Chtěla bych se svojí (už skoro dvouletou) fenkou začít něco dělat, buď jen chodit na cvičák nebo třeba i agility nebo jiný sport. Můj pes je docela nesoustředěný, když má kolem sebe jiné psy a tak jsem se chtěla zeptat, jak se tahle rasa na tyhle činnosti hodí. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
21.3.13 14:40

@sabuskasabka já přímo russela nemám, ale na agi jsem chodila a bylo jich tam plno a moc je to bavilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
21.3.13 14:45

Tak to je super na cvičáku, kde jsem s ní kdysi chodila mi říkali, že tahle rasa je na to dobrá, ale přesto moje fenka je taková nesoustředěná, takže nevím, jestli bych ji k tomu ukecala :D I když, něco určitě vyzkouším, chci se jí teď víc věnovat a už jenom to, že když má kolem sebe jiné psy, tak je hrozně šťastná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
21.3.13 14:52

Máme JRT a na agi jsou přímo dělaní!!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
21.3.13 14:54

Aha, no ale musí asi poslechnout na slovo, že? Ta moje poslouchá, ale když má kolem sebe psy, tak je někdy problém. Asi bych nejdřív potřebovala normálně chodit na cvičák, aby začala více poslouchat a pak to zkusíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
21.3.13 14:56

@sabuskasabka a co zkusik klikr? My jsme s Magg naklikali všechny povely. Ale ta školička je taky dobrá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
21.3.13 14:57

Určitě to s ní zkus. Možná budeš překvapená, jak jí to bude bavit a začne se „soustředit“ ;)
Můžeš jí třeba i na začátek zařídit individuální lekci, aby měla dostatek prostoru pochopit o co jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
21.3.13 14:59

Jinak TADY je forum, kde se toho o JRT dozvíš mraky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
21.3.13 15:00

No a může začít znova chodit do psí školky, když jsme ji předtím nedokončili a teď už má skoro dva roky? Nebo už by byla lepší psí škola? Tam jsou asi už pokročilejší pejsci a i starší, zase do školky chodí štěňata, takže tam už by ji asi nevzali. Tak flyball by ji možná podle mě bavil ještě víc. Když dostane balón, dokáže si s ním hrát hodiny a pořád nemá dost :D No ale mě by zase více bavilo agility. Takže asi se zkusím poptat na cvičáku a uvidíme, co ji začne bavit víc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
21.3.13 15:02
@lyrica píše:
@sabuskasabka a co zkusik klikr? My jsme s Magg naklikali všechny povely. Ale ta školička je taky dobrá věc.

S clickerem jsem to nikdy nezkoušela, je to složité?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
21.3.13 15:03

@sabuskasabka je to úplně snadné, zagoogli, na netu je tisíc návodů, na youtube ukázky, jak na to. My do žádné školičky ani školy nechodili, vše se naučila s klikrem, pěkně v pohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
21.3.13 15:05

Rozhodně :) měla sem podobnýho blázna a úplně super ;)

Příspěvek upraven 21.03.13 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
21.3.13 15:05
@lyrica píše:
Jinak TADY je forum, kde se toho o JRT dozvíš mraky :lol:

jj, to forum znám a je super, jen nevím, na cvičák se docela bojím, používají tam stahovací obojky a slyšela jsem, že když psi neposlouchají tak je i bijou, takže to u mě nepřipadá vůbec v úvahu, takže doufám, že mě vezme ta paní, ke které jsme předtím přestali chodit. Ta byla super a i psům rozuměla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
31.3.13 22:01

Proc by meli pouzivat stahovaci obojky? se psmn cvicis v tom v cem prijdes…tos me vydesila.

jinak s klikrem se tedka seznamuju ja i stendo (tedka ma 9 tydnu a kousek) a zatim myslim, ze to nejak asi nechape :))…i kdyz pribehne na zavolani skoro vzdycky i venku navolno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
31.3.13 22:25

@sabuskasabka zkus to a uvidis, za to nic nedas…neplat si zadny lekce dopredu, ale jen tu na kterou pujdes.
Mela jsem labradora, ktery mel problemy se psama, vylozene po nich vyjizdel, ale byla jsem s nim na tabore s agility a jakmile byl na parkuru a behal, tak ostatni psi nezajem, videl piskoty a byl jak pominutej.
Nevim jak to vypada na cvicaku, ale agility jsou v pohode, jen to chce, aby pes zustal na miste, kdyz jdes k prvni prekazce. Pro nas to byl trosku problem, kdyz jsem mela v ruce piskoty, tak mi ho snad nekdo drzel, uz nevim, je to asi 10 let zpatky. Beardedka to zvladala docela v pohode, ale nase agility nam pak trosku prekazilo tehotenstvi a ona je docela rychla, tak jsem toho radsi nechala, abych jeste o neco nezakopla, neuklouzla apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný