Jak naučit psa na vodítko?

69
19.3.13 17:15

jak naučit psa na vodítko?

Máme půlroční fenku a jelikož jsme až do ted venčili na zahradě měla volný pohyb.Ted ale musíme venčit na vodítku a tím u nás nastal problém :( jakmile nasadíme vodítko sedne, zasekne se a nehne se nikam nechá se táhnout jak balvan a neudělá ani krok :nevim: :( nemá někdo radu jak jí naučit? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
19.3.13 17:17

Zkuste ji nechat první pobíhat po zahradě s kratším vodítkem ale nedržte ho, odměňovat a postupně ji začít lehce „ovládat“ vodítkem, samozřejmě s rukou pnou dobrot (pokud an ěn cvičíte). tohle se mě osvědčilo na slepýho utulkáče. jak je an tom s chuzí u nohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.3.13 17:19

Zkoušeli jste na dobrůtku? Chce to hodně trpělivosti… Počkat, něčím ji zaujmout, aby se zvedla, případně na tu dobrůtku :nevim: Náš pes si zase zvykal na obleček, reagoval na něj přesně jak vaše fenečka na vodítko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.3.13 17:22
@adika009 píše:
Máme půlroční fenku a jelikož jsme až do ted venčili na zahradě měla volný pohyb.Ted ale musíme venčit na vodítku a tím u nás nastal problém :( jakmile nasadíme vodítko sedne, zasekne se a nehne se nikam nechá se táhnout jak balvan a neudělá ani krok :nevim: :( nemá někdo radu jak jí naučit? děkuju

zkus domluvit nekoho kdo ma psa a chodi na voditku a jdete spolu..nebo pripni voditko az nekde cestou a ne pred odchodem…na neco urcite prijdete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.3.13 17:25
@adika009 píše:
Máme půlroční fenku a jelikož jsme až do ted venčili na zahradě měla volný pohyb.Ted ale musíme venčit na vodítku a tím u nás nastal problém :( jakmile nasadíme vodítko sedne, zasekne se a nehne se nikam nechá se táhnout jak balvan a neudělá ani krok :nevim: :( nemá někdo radu jak jí naučit? děkuju

Já jsem psy vždycky učila na vodítku přes pamlsky, hodně chválit a odměňovat, klidně začněte na zahradě, choďte vedle ní, vodítko nechte prověšené, hlavně jí netahejte za sebou to je zásadní chyba, klidně jí nechte volně pobíhat s tím vodítkem, ať si na něj zvykne. Půjde to, uvidíte, vezměte piškoty, nebo co má ráda a lákejte jí a chvalte. držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.3.13 17:41

Vodítko není nástroj, je to jen jištění.
S tímhle přístupem to půjde snadno. Připneš vodítko a pak se chováš jako bez něj. Motivuješ k chůzi slovem, pamlskem, hračkou. Tahat psa za sebou je stejně nesmysl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
19.3.13 18:30

Já prostě dala pejska na vodítko a šli jsme :) chvilku to bylo sem tam a trochu cukání, ale po chvilce ok. No je ale fakt, že mu bylo pár týdnů ;)

• Citovat
  • Upravit
602
19.3.13 18:37

Jé já mám opačný problém, jsou ji už 4 roky a celou dobu byla volně na zahradě a nebo na polích, bydlela jsem na vesnici, ale ted ve městě to je boj tahá a tahá a u nohy chodit neumí, klidně se udusí, kdybych měla sílu a nepolevila. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
19.3.13 19:05

@Mar80 Tah vždycky vyvolá protitah. Provlékni vodítko mezi jejíma nohama, případně, pokud je silnějšího ražení, můžeš zkusit ohlávku. Pro ty, co se nebojí, že psovi urvou vaz, mohou jednou dvakrát strhnout psa rázně zpět - ale taháním si nepomůžeš, akorát se vysílíš a pak povolíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
19.3.13 19:30

Náš jorkšír to dělal taky.. ale problém byl ten, že pamlsky nechce..
tak jsem si pořídila druhého psa (né z důvodu toho že první nechce chodit-ten je mamky..)
No a od té doby jorkšír ožil a dokonce s náma občas zvládne procházku v parku atd.. zezačátku nešla, pískala a plakala… nic nepomáhalo a to se zabejčila i v parku kde jsme jí odepnuli vodítko.. zastavila se, brečela a my zkoušeli vše (i jít dál, s tím že náš doběhne-nene museli jsme se pro ní vracet)
momentálně už zvládá procházky v pohodě a to vše zvládla během dvou týdnů (už jí je 5 let..ale venčila se na zahradě protože od mala nechtěla vůbec chodit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
19.3.13 19:36

@Litta máš pravdu pak vždy povolím :) je to labradorka :) já jí dávám takové popruhy kolem trupu pod packama a to tahá mín, ale stejně no. jenže problém je v tom, že nechodí denně na procházku ven na vodítko, ale když jsem doma sama s dětma tak jdeme jen zahradu vyčurat protáhnout a domu. s kočárem a tříletákem bych ji fakt neurvala sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
19.3.13 23:23

Jinak holky jak tu píšete s tím taháním.. s tím mám problém právě u mé fenky..:D
naštěstí je to jen boloňák, takže malé plemeno… ale tahá dost a je jí jedno že se škrtí…Dřív měla kšíry na doporučení veterinářky, ale to jsem vzdala protože je moooooc akční a rychlá a má strašnou radost že jde na procházku (chodím s ní dvakrát denně, jednou na hodinu a večer na půl hodiny).. No zkrátka je jednodušší ten obojek (pořídila jsem jí silnější- 2,5cm.. škrtí se na tom míň než na tom tenkém který by se jí zaryl pod kůži snad).
Zkoušela jsem vše, držet aby byla u nohy, pomocí pamlsků.. snažím se už čtyři měsíce marně- zkoušela jsem vše co mi kdo poradil, vše co mi poradili holky na e-miminu… no, asi jsem začala pozdě- chodila jen na zahrádku, teď máme parťáka na chození ven, tak už skoro 5 měsíců chodí ven- pokroky jsou malinké, maximálně že trasy co zná může večer jít už bez vodítka - ale jen večer protože jí nevěřím a večer je menší provoz, takže kdyby náhodou vlítla do silnice nebo vyštěkat psa tak to není takový problém.
Je jí rok a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
31.3.13 22:06

Já vim že se to nemá, ale střídam flexinu a klasicky voditko…na normalnim spagate mi stene sedi zaryty do asfaltu a s flexinou muzeme jit na kraj sveta i v zime tedka…nechapu to..jak nekdo psal vys, breci, knuci, tedka se naucila i stekat…uuuf. beh na dlouhou trat to bude…doma ji nechavam behat i s voditkem - to je OK, ale venku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.6.13 17:50

Dobrý den
mám doma 2 letého pejska a moc se bojí být v novém prostředí chci ho naučit na vodítku ale boji se i mě a to mě moc mrzí chci jen poradit jak to mám udělat aby tohle období skončilo a já mohla vzít ho na procházku děkuju moc a taky mi to moc pomůže. S pozdravem Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.6.13 17:51

Dobrý den
mám doma 2 letého pejska a moc se bojí být v novém prostředí chci ho naučit na vodítku ale boji se i mě a to mě moc mrzí chci jen poradit jak to mám udělat aby tohle období skončilo a já mohla vzít ho na procházku děkuju moc a taky mi to moc pomůže. S pozdravem Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný