Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den vsem, ![]()
Chtela jsem se zeptat jaky mate nazor ci zkusenost AST a deti?
Ja jsem mela pres 6-7ti lety AST holcicku, ale tam jsem udelala nekde chybu na kterou mi nikdo jeste nedovedl odpoved.Zila jsem jeste v te dobe s rodici a ja mela jeste skolu. Hrozne se na me upla a poslouchala jen me, nikdo ji nemohl vyvencit nez jen ja, takze cekala az ja se vratim ze skoly ci z brigady. Pozdeji ji uz i vadilo kdyz se me nekdo dotknul.Ale venku kdyz jsem ji vencila to bylo v poradku, jako hlidala si me, ale ne tak, jen doma to bylo uplne jine sice me poslouchala na slovo, toto chovani zacalo kdyz ji bylo pul roku.Ale roky ubehli narodilo se mi holcicka a ted ji je 5 let, rozum sice ma obcas
,ale ma silnou ADHD syndrom, takze vychova u ni neni jednoducha a proto me napadl pejsek samodrejme me to zas nejak chytlo
a chtela bych opet AST stenatko.Ale lidi 50% na me koukaji zda jsem se nezblaznila, ze mam dite a ze ji pokouse apod. a ta druha polovina zas rikaji ze je to skvelej napad ze to bude jeji urcite nejlepsi kamarad a ze ji zabavi az az ze svych zkusenosti.Ale stejne bych chtela slyset cist i vas nazor -zkusenost.
i kdyz me to laka, ale zas se bojim ci bych nerada chtela vypustit z pusy ze jsem si to nemela poridit. Samodrejme bych mela v planu pokud si AST poridim i chodit na cvicak a dat mu lasku, ale i zaroven vim ze tyhle psy vyzaduji mnoho trpelivosti a duslednosti. ![]()
pokousat muze jak stafik, tak jezevcik.to jen lidi z teto rasy udelaly takovou hyenu! my mame pibulku holcicku-vidis na profilovce a mame 3.mesicniho hosicka a vse ok.ale kdyz byla stene, tak dostala hodne do tela a tvrdou vychovu.ale asi se to vyplatilo.je to zlatej pes
sejdou se tu lidi, ktery ti to budou vycracet a deuhy bydou pro porizeni pejska a konecne rozhodnuti bude stejnak na tobe
hodne stesti pri rozhodovani ![]()
Mě příjdou tyhle diskuze akorát na to, aby se tu opět x lidí pohádalo!!! zkus pohledat ve starších, ale stejně se odpovědi nedočkáš…
okamžitě se to tu rozdělí na příznivce i odpůrce a rozmyslet si to musíš sama!!!
Mám doma Buličku i staf. buličku a bez problému - samozřejmě, je to pes a musíš se mít napozoru, jako s kterým koliv plemenem. Hodně štěstí ![]()
Tak já měla pitbulku, holky jsou do rodiny prý lepší, kamarád měl pita, nevychovanej a byl zlej. Naše měla výcvik, byla hodná, mouše by neublížila. Jednou jsem dokonce musela volat městskou, protože jsem ji uvázala před Penny, vyjdu a z ní krve, potrhanou hlavu od zasranýho (to se omlouvám) jezevčíka. Kdyžpřijeli policajti, dnes už je to úsměvné, tak stáli jak tvrdé Y, kdo že koho potrhal. Tak jsem je sjela, že to, že je to pitbul neznamená, že je to zlej pes. No majitel jezevčíka musel zaplatit léčení. Takže bojovej pes se nerovná zlej pes. Z jezevčíka bych měla větší strach
Ale chce to opravdu tohoto psa vycvičit. Protože od mého známého bratranec měl taky pita, ale staršího, rozmazleného, taky pes jak tele a narodilo se jim mimčo a jemu bylo cca 5-6 let. Když chlapeček začal chodit, prokousnul mu pes ošklivě hlavičku, aasi mu malej spadl na místo
No nedopadlo to tam dobře, ale jak píšu, pes byl zmršenej, byl to rozmazlenej a necvičenej zmetek, taky jsem ho viděla dvakrát a bála se ho. Takže pita, staforda, proč ne, ale s výcvikem, ale fakt s odborným. Tady má paní stafordy dva, ale ona je množka, protože fena je buď gravidní, nebo kojí.
Ale má dvě malé děti a žijou
Jinak kam jsem chodila venčit naši Sáru, tam chodil pán se stafordkou, Samantha a taky byla hodná, mazlivá, mouše by neublížila. No já zlou pitbulku, krom matky naší Sáry neviděla
Ale její matka, fuj, to byl ras ![]()
@monika32 jsem rada, ze jsi stejneho nazoru, ze ublizit muze i jezevcik! kdyz mluvis o tom vycviku, tak nase Pretty do pul roku nebo do roka mela odborny kadodenni vycvik.vedl jo jeden chlapik od nas z mesta, pote uz se chodilo na cvicak treba jen 2× tydne a ted je k nezaplaceni. myslim si, ze je vse vychovou a ne co to je za rasu ![]()
Já teda psa nemám, ale musím souhlasit.. Máme známý a pitomej jezevčík jim pokousal kluka v obličeji, kluk ho neprovokoval, prostě po něm skočil a nazdar.. Kamarádka měla rotvajlera a většího mazla jsem nepotkala ![]()
Já bych řekla, že to není o plemeni, ale o tom, zda zvládneš dobře komnbinovat náročnou dcerku se psem, který potřebuje důslednou výchovu. Jestli na to budeš mít čas. Pak taky zda dcerka, když má ADHD, je schopná tě poslechnout ohledně chování k psovi. K tomu navíc už se ti to jednou nezdařilo s prvním psem (kde ho máš, už zemřel?), takže jestli máš v okolí někoho, kdo ti s výchovou psa pomůže.
Kamarádka měla AST psa, a k němu tří letou holčičku, byli spolu úplně v pohodě. Ale nevím jestli bych do toho šla s cílem aby měla holka kamaráda. Buď budeš mít štěstí a úžasný zvíře a nebo nějákýho zbrklýho nerváka…
Pokud chceš psa pro sebe a dokážeš si poradit s temperamentním zvířetem s udržet ho aby nepřišel s holku sám do kontaktu, tak proč ne, ale pokud ho chceš kvůli holce, tak bych začala canisterapii, a až později řešila případného psa domu ![]()
@Laurencie Ahoj, myslim si ti co jenny. fields. Budes muset zvladnout malou i pejska, porad se s odbornikem…nejakym vycvikarem, psim psychologem (dneska si tak rikaji
) jake plemeno je pro tak zive dite vhodnejsi. Sama ses presvedcila, ze vychova psa musi byt dusledna
Mame dve deti, cekame treti a bydli s nami stafbulik, dalsi je u maminy a segra ma dogu
Cvicime porad poslusnost, aby vedeli kdo je tady pan.
To ze si te pes hlida a nenecha aby na tebe nekdo sahnul, je znamka nadrazenosti. Byla ve smecce nad tebou. Bylo by dobre az budes mit druheho, delat to tak aby ty jsi byla vudce smecky. Pokud ale nemas jine chovatelske zkusenosti, nez tu fenku pred lety, tak bych doporucila asi jine plemeno.
Kamarádka má fenku stafordšírského bulteriéra a milejšího psa neznám
Když ale příjde někdo cizí, tak ubránit dokáže
Jejich roční dcera ( a ta moje taky ) si s ní krásně hrají ![]()
My máme AST a dvě malé děti a žádný problém, ale náš pes je dobrák. Myslím, že pokud bude mít pes důslednou výchovu tak to bude ok.
Já něják nevím, ale rozhodně bych toto řešila s odborníkem. Pejska určitě ano, četla jsem o tom, že takovýmto dětem kontakt se čtyřnohým kamarádem velmi pomáhá. Ala jsou to energičtí psi, kteří potřebují výcvik a pohyb. Myslím, že k dítěti s ADHD by se hodilo plemeno jiné povahy. Nehledě na to, že jedno amstafa už si měla a dvakrát zvládnutý nebyl. Podle Tvého popisu spíš časovaná bomba, která Tě měla za svůj majetek a ne pána. Tak popřemýšlej.
AST je vyborny napad.mam 6m fenku a 4m syna a kdyz si potrebuju odbehout jen treba pred barak tak staci maliho jen polozit na ze a pejsk si lehne metr od nej a hlida ho.uz mu umi dat i dudlika do pusinky
ale to moc nechci aby delala prece jenm nikdy nevim co vsechno sezere. a kdyz jsme na procházce tak hlida jakmile si nekdo chce sahnout na maliho tak zacne zurive vrcet. akorad se nehodi moc do bytu. tento pes potrebuje hodne pohybu a byt furt v zaprahu.mi ji privazujeme za voditko pneu z auta a ona ji taha a ma krasny svaly
.
VYBORNY NAPAD
JE TO MAZLIK