Sousedovic kočky :-(

7572
11.3.13 21:18

Sousedovic kočky :-(

Ahoj holky!
Potřebuju poradit jak na sousedovy kočky nebo spíše kocoura a kočku…

Máme fajn sousedy, cca kolem 5O let, před asi 3 lety si pořídili kocoura a vloni k nim přišla kočka, kterou si také nechali.
Problém je v tom, že se chodí venčit k nám na zahradu (i k ostatním sousedům), mám okrasnou i zeleninovou zahrádku, dalo mi dost práce udělat ze zpustošené zahrady docela fajn zahradu.
Kam sáhnu, tam je ho.no, smrdí nám celkový vstup od brány, mám občůrané sklepní okna, vchodové dveře, nemůžu bez rukavice sáhnout do kytek, kadí mi do jahod, pěstuju je kvůli dětem, fakt mě to štve. Trvá to od doby, co mají kočky.
Jsou to opravdu jen jejich kočky, jiné se k nám bojí, máme psa, ty dvě potvory se ho nebojí, dokonce mu i namlátí (máme labrouše), i když po nich řvu a letím za nima, tak v klídečku doserinkají a odkráčí, ani nezrychlí. :cert:
Se sousedama jsem mluvila, mám je honit a házet po nich čím chci, mám povolení zabíjet, nabízela jsem zaplacení půlky ceny kastrace, ale nechtějí.

Teď jsem procházela zahradou a chce se mi brečet, všude houna, smrdí to, v jahodách mají záchod, rozhrabaná kůra, ochcané tůje, a co jsem vyházela loni kytek :,(, náš pes to nedělá…

Je NĚCO, COKOLIV, co ty mrchy odpudí??? Nebo je mám fakt něčím praštit? Jim by se 100% nelíbilo, kdybych měla psa navolno a ten se k nim chodil venčit :nevim:

Jo, a ještě je ten kocour agresívní, napadá i své majitele, když k nim přijdou vnoučata, musí ho zavřít, a to, co dělá u nás, dělá i jim, ale jim to snad nevadí, dokonce jim počůral auto vevnitř, koš s čistým prádlem, a jim to neva, nechápu. Prý ho časem zajede auto 8o

Já už nevím, co dělat, jít si stěžovat na obec? To se mi zdá moc, jsou to fajn lidi a znepřátelit si sousedy, to je docela blbý. :nevim:
Co mluvím se sousedkou, vždy si nakočky stěžuju, ale odbyde mě tím, že je mám klidně zabít.
Dík všem, co přečetly tento román a snad někdo poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
917
11.3.13 21:21

Můžu ti půjčit psa… Má kočičky rád ;) myslím, že už by pak neměl kdo se k vám chodit venčit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25331
11.3.13 21:23

Ahoj,
kastrací nevyřešíš hovínka v záhonech. Sousedce stačilo záhonky navečer pokropit a kočky do mokrého nešly. Já jsem to taky zjišťovala - rozhrabali mi čerstvě zasazená semínka. A našla nějaký roztok, který by je měl odpuzovat.
Ale u nás stačilo, jak semínka trošku vyrostly. Ale není to sranda, je to těžké, na vsi má kočku každý barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.3.13 21:25

Pes nepomáhá, tak půjčit nějakého pitíka, kámošův má kočičky rád a moc ;) osobně bych je zastřelila :think:

• Citovat
  • Upravit
917
11.3.13 21:28

@K.Black myslím, že náš by zabral… Bohužel už máme zkušenost, ale zřejmě to bylo rychlé a pes byl spokojený… Hold kocour lezl kam neměl :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
11.3.13 21:28

Doporučuju okolo jahod nasázet afrikány, ty kočkám smrděj. U nás se to osvědčilo :) jinak sousedům bych koupila lopatičku a pytlíky na hovínka a oznámila jim, že prostě každý týden budou na zahradě sbírat hovínka, nebo ať dají kočky pryč…chtěli se o ně starat, tak ať se starají. Možná by i pomohlo zbudovat někde v rohu zahrady malé pískoviště, kočky rády svoje hovínka zahrabávají a rády na to samé místo. Možná jakoby nemají vhodné místo a tak radši chodí do jahod… víc nápadů jak to pořešit už mne nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
11.3.13 21:29

Já chci půjčit trhače :mrgreen:

Já nemám hlínu, mám kůru a textilii, mokro nepomůže.
Kočky tu má opravdu každý barák, ale tenhle čurbes dělají opravdu jen tyto kočky, ostatní si k nám netroufnou, kvůli psovi. Jsem doma a opravdu vidím jen tyto kočky, dokonce se vyšplhala do ptačího krmítko, co máme naproti oknu a čučela na mě :cert:
Katrací by se možná omezilo to „značkování“ teritoria?
Já fakt nevím, co mám dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
11.3.13 21:29
@K.Black píše:
Pes nepomáhá, tak půjčit nějakého pitíka, kámošův má kočičky rád a moc ;) osobně bych je zastřelila :think:

zastřelit nemůžeš teda aspoň ne mezi domy znám jednu co ji zajela, ale já bych v životě neublížíla ani cizí kočce a nechápu myšlení lidí co to klidně udělají s umyslem :cert: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
P28
11.3.13 21:30

Četla jsem doporučení počkat si na kočku a postříkat ji hadicí. Prý stačí párkrát a kočeny si to pamatujou. Chápu, že to je nepříjemný, ale s tímhle nic neudělá ani majitel koček. Ty prostě chodí, jak chtějí, kočka není pes…

• Citovat
  • Upravit
310
11.3.13 21:30

No jestli máš povolení zabíjet..tak neváhej :mrgreen: :mrgreen:, ono na ně nic moc nefunguje, jak se naučí, tak se jich jen tak nezbavíš, ještě můžeš zkusit tohle Reppers spray :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.3.13 21:33

@lilie12 no tak kdybych se měla matlat v kočíčích hovnech a bát se co mé děti chytí za moribundus tak ji prostě zastřelím. A určitě tak aby to nikdo nevěděl, takže tlumič atd.

• Citovat
  • Upravit
3831
11.3.13 21:34

Sama mám doma (teda spíš venku) kočky a vím, že kastrace na tohle nezabírá. Bu´d fakt zastřelit nebo pak leda koupit kočičí písek, nějakej starej lavor a dát to někam do koutu zahrady, aby sousedovic kočky nechodily do jahod a do kytek. Kočky jsou na tohle prostě mrchy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.3.13 21:34

Pokud máš povolení zabíjet, buď ráda a neváhej… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.3.13 21:35

@BarunkaK jako že by na své zahradě, udělala cizím kočkám záchod jo? 8o to nemyslíš vážně, že ne? :lol:

• Citovat
  • Upravit
21848
11.3.13 21:35
@K.Black píše:
@lilie12 no tak kdybych se měla matlat v kočíčích hovnech a bát se co mé děti chytí za moribundus tak ji prostě zastřelím. A určitě tak aby to nikdo nevěděl, takže tlumič atd.

A tož to já bych i bez tlumiče :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný