Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, můj pes (7měsíců) má třeba 3× denně takový rapl že na mě začne skákat a hrozně kousat bez přestání. Neposlechne na nic. Co s tím mám dělat? Je takový na všechny z rodiny. Nedělá to pořád jen párkrát denně a nevím proč a co s tím
Co to je za rasu? Běž s ním na cvičák, tam ti poradí co dělat.
@JancaS84 Německý ovčák, snažim se s nim hrát, chodit často ven a tak ale stejně na mě takhle útočí.
@madrigal341 píše: Více
No tak s ním mazej na cvičák než se něco stane. Ovčák je velmi chytrý dá se poměrně snadno vycvičit.
V jakých situacích to dělá? Jak vypadá váš běžný den? Málokterému mladému ovčákovi stačí hraní a procházky.
Má dostatek spánku? Psi tohle můžou dělat, protože jsou přetažení a štěňata spánku potřebují fakt hodně. Já bych zkusila chování přesměrovat na něco jiného, nebo psa z té situace prostě odstranit.
To si zas někdo pořídil plemeno na která nemá. Má přebytek energie a neví, kam ji dát. Je to pracovní plemeno, potřebuje makat, zaměstnat mozek. Okamžitě na cvičák a za odborníkem.
@Panina prosím vás nepište hned že na něj nemám, Je venku skoro pořád hraju si s ním každou chvíli, ale proste neposlechne ikdyž ho to učíme
@alcam00 Dělá to hlavně u hraní, hraju si s ním s nějakou hračkou a on z ničeho nic na mě skočí a kouše
@smile_xxx chodím ale ve 13:00 jsem zpátky a hned jde na dlouhou procházku pak jsem s ním doma celý den
Je to puberťák a potřebuje vychovat. Jenom hrát si nestačí. Musí mít vedení, jinak ti zdivočí a budeš mít problémy. Tak do psí školy, na cvičák, tam ti poradí jak na to. Je to velký pes, toho musíš zvládnout, toho jen tak nestrčíš do tašky jako čivavu.
@Buba mara Jasně půjdu tam doufám že to bude lepší, jen se bojím že bude hodný jen na toho kdo s nim na cvicak jde a ne na zbytek rodiny
A nedela to treba jen ze hry?
Nase fenka kdyz se moc rozblbne tak pak stipe ![]()
@vabarbora dělá to právě pri hraní, po nějaký době pak vymění hračku za mě a sklidní to když vidí pamlsek
@madrigal341 píše: Více
Musíte si určit, kdo bude dělat „pána“. Ten musí mít autoritu a toho musí poslouchat. A až zvládne základní výcvik, tak bude vědět, že nesmí vystartovat na ostatní, ať už na lidi nebo na psy. To ti všechno řeknou na tom cvičáku.