Agrese ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
561
25.2.20 13:31

agrese ve školce

Neviem, či to nie je nadnesený názov témy, ale mám otázku. Keď v školke vidím, že nejaké dieťa robi tomu mojmu zle a učiteľka sa práve nepozerá, ako to mám riešiť? Moj syn dostal dnes od jedneho chlapca buchnát do pleca a predtým ho sotil vozikom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
25.2.20 13:36

Říct to učitelce? Ale různých šarvátek o hračky tam mají asi tak tisíc denně, není v jejich silách, aby všechny řešily. Pokud sd to opakovalo promluvila bych s učitelkou. Pokid je to ojedinělý incident, vysvětlila bych svému dítěti, jak má které situace řešit. A pokud je problém s dítětem, co znám jeho matku, tak to řeším s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.2.20 13:39

Lebo ja som tomu „zlému“ chalanovi povedala, že ešte raz a poviem to jeho matke…a on synovi aj predtym robil zle, že ho buchol a zhodil mu okuliare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.2.20 13:45

A ked tomu chalanovi minule povedala učitelka, že - nebudeš mu robiť zle - tak on na to, že - budem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
25.2.20 13:48

Synovi vysvetlit, jak situace resit. Ucitelka ma ve tride 30 deti a nemuze byt neustale u vseho. Pokud jde o mensi klasicke dohady o hracky, to at si vyresi deti mezi sebou. Vetsi problem konzultovat s ucitelkou pripadne rodici :palec:

• Citovat
  • Upravit
53190
25.2.20 13:50

Nauč svého syna bránit se. Pokud to nezvládne s tímto agresorem, nauč ho, že musí každé ublížení hlásit paní učitelce. Do nějakých výhružek bych se raději nepouštěla, snadno se to obrátí proti tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.2.20 13:51

@autorka44 Ja to vzdy resim na miste, ale ne stylem: ‚bububu, jeste jednou a bude zle‘, ale prijdu v klidu k tem detem a zacnu mu mile promlouvat do duse, ze nemuze bouchat, protoze to boli, ze jeho by to urcite taky bolelo a ze je urcite chytry kluk a vi. Ono i to pusobi na ty agresivni smradky v predskolnim veku, ze jsou pristizeni cizim clovekem a davaji si vetsi pozor. Zaroven te ale nikdo nemuze osocit, ze se navazis do ciziho ditete, nebo ze mu vzhrozujes, protoze jsi se k nemu chovala mile. Ucitelku bych pak upozornila, ze ti syn rikal (nebo jsi videla), ze na nej chlapecek utoci opakovane a pozadala, jestli by na nej vic nedohledla. Ale take slusne, aby z toho nevzcitila, ze ji mas za neschopnou. Ona nemuze mit oci vsude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41030
25.2.20 13:53
@autorka44 píše:
Neviem, či to nie je nadnesený názov témy, ale mám otázku. Keď v školke vidím, že nejaké dieťa robi tomu mojmu zle a učiteľka sa práve nepozerá, ako to mám riešiť? Moj syn dostal dnes od jedneho chlapca buchnát do pleca a predtým ho sotil vozikom.

a tvůj syn na to reaguje jak? nebo to třeba nevyvolává? podle tvých dřívějších diskuzí, kdy tě syn pošle do p-če a podobně ti nadává a odmítá poslouchat, bych zvážila i jeho zapojení do těchto konfliktů a podle toho to řešila...…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.2.20 13:56

Ja som mu povedala len to, že sa porozprávam s jeho matkou, ak ešte raz sa to stane tak neviem - bolo to vyhrážanie sa? bud má dotyčný rovnamých neporiadnych rodičov, alebo na neho kašlu, alebo mu naopak všetko dovolia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.2.20 14:00

Aj on zapara, lenže ja mu vždy poviem, alebo mu niečo nedovolim v ten den…len mám podozrenie, že tomu dotyčnemu rodičia nepovedia nič…aj dnes robil mojmu synovi zle a ked mu povedal nerob to, on, že budem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35678
25.2.20 14:00
@Hoa Mai píše:Ja to vzdy resim na miste, ale ne stylem: ‚bububu, jeste jednou a bude zle‘, ale prijdu v klidu k tem detem a zacnu mu mile promlouvat do duse, ze nemuze bouchat, protoze to boli, ze jeho by to urcite taky bolelo a ze je urcite chytry kluk a vi.

To já ve škole taky, akorát dotyčného přitom držím pod krkem a na konec se jej vždy zeptám, jestli si to chce vyzkoušet. Zatím žádný nechtěl.

Takže máš pravdu, jedině po dobrém! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
25.2.20 14:30

@autorka44 Nejake stouchy a pretahovani se o hracku neresim. Deti jsou naucene, ze pokud nejde se s ditetem domluvit pripadne nerespejtuje jejich prani, aby je nechal napokoji, maji hlasit ucitelce. U ucitelky k tomu deti smeruji- zaprve nemuzou mit oci a usi vsude, za druhe to pak muzou systemove a pedagogicky resit z celym kolektivem.
S cizim ditetem bych ti asi mic neresila, pokud clovek nebyl primo u toho, ani s jeho matkou (s naprostoz vetsinou rodicu vubec neprijdu do styku).
Nicmene moje deti, jak jsou dva a vekove blizko, tak zas nejake stouchance a placnuti neresi. Jsou v techto „konfliktnich“ interakcich diky denodennimu treningu vcelku otuzily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.2.20 14:32

@jege ve skole uz jsou decka oprsklejsi. Jako uprimne, kdybych si byla jista, ze me u toho nikdo neuvidi a neuslysi, tak bych byla mile rada ostrejsi. Na svoje deti jsem a to nejsou zadni zakerni smradi. Ale v prostredi, kde je riziko, ze by se to mohlo obratit proti me, jsem radsi mila. Jak rikam, i tak to na to dite vetsinou zapusobi a da si pozor. A nenapadne na nej skarede koukam :-D. Tuhle si jeden klucina nasel zabavu vytahovat memu synovi z bambule u cepice nitky. Delal to tak dlouho, az byla bambule polovicni a nereagoval na upozorneni od syna. Az jsem si ho odchytla a zacala mu mile a pekne, jako dvouletemu diteti, ktere nevi, ze neco udelalo spatne, vysvetlovat, ze tu cepici jsem pletla ja, stalo me to moc prace a taky nejake ty penizky a ze je to jako by on nakreslil obrazek a nekdo mu pak do nej zacal cmarat. Sedla jsem si pritom vedle nej a drzela ho ze zadu za loket, protoze mel zajeci umysly. No, nepopiram, ze jsem ho stiskla trochu vic :-D. Asi mu to pomohlo prehodnotit zpusoby zabavovani se, cepici dal pokoj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35678
25.2.20 14:40
@Hoa Mai píše:
Sedla jsem si pritom vedle nej a drzela ho ze zadu za loket, protoze mel zajeci umysly. No, nepopiram, ze jsem ho stiskla trochu vic :-D.

To jsem zatím u toho krčku nezkoušel… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.2.20 14:41

No snád tam na tom lokti nemal modrinu, lebo to by vás potom jeho rodičia povláčili :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí