Agresivní včely

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1961
19.3.15 16:06
@Maky.p píše: Řešili jsme to stejné, sousedovic včely se věčně rojily na naší zahradě. Byly hrozně agresivní, lítaly nám do vlasů, bodaly do hlavy a celého těla. Sousedy jsme požádali, aby si včely někam přestěhovali a je klid. Máme ale dobré vztahy a sousedi mají pole, kam si včely převezli. Mamka ten poslední rok dostala tolik žihadel, že už se po nich začala osypávat a neskutečně natíkat. Já jsem v té době byla těhotná a jsem fakt ráda, že jsou včely pryč, protože bych syna asi na zahradu ani nepustila :?

Tak to je super, to už je vážný problém - a včelař má za tu situaci zodpovědnost.
Pokud jsou včely agresivní, tak není o čem diskutovat. Pokud jsou jen zvědavé a není nikde v okolí alergik, tak je to na dobré vůli včelaře.
My tenkrát raději obešli všechny sousedy, jestli není někdo alergik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
19.3.15 16:16

Hele a nelítají na ty jehličnatý stromy? Jednou jsem si všimla, že se jim líbí, ale netuším proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
19.3.15 16:21
@ka2ka píše:
Hele a nelítají na ty jehličnatý stromy? Jednou jsem si všimla, že se jim líbí, ale netuším proč
:think: ale to až pozdní léto ne? Lítají na ně kvůli výměškům mšic - medovici.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
19.3.15 16:26

@puntice vidíš to jsem nevěděla, alespoň jsem moudřejší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
19.3.15 16:33

@puntice upřímně, zlobit se můžu kolik chci stejně je mi to prd platné. Třeba obyčejné pichnuti komarem mi uděla kolo o průměru deset cm. Jako dítě jse se jich bála. Třeba pichnuti pod oko dva týdny jsem vypadala jako zmlacena. Ale zase bez nich by jsme neměli ovoce, med chápu jejich užitečnost. Jenom s trochou ohleduplnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
19.3.15 16:37

@Ageleine octem navonet sebe, kočár, klidně i na prádlo místo aviváže. Jednak je dezinfekční pro citlivou pokožku. A hlavně ty ho z prádla po máchání neucitiš. Prádlo bude vonět čerstvým vzduchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
19.3.15 16:48

@Vcielka no jo :| to je na domluvě člověka s člověkem, my se třeba zajímali, ale pokud je včelař morous starý, tak řekne že zákon říká tak a tak, no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
19.3.15 16:55

@puntice jj byl to děda už k sedmdesátce.
Tím že to byla jenom zahrada chodili jsme ráno když ještě nebylo takové horko abychom se neopotili a zbytečně je nedráždili, deodorant je vyprovokoval hned. Vždy jsem se doma polila octem a alespoň na chvíli byl klid. Pěstovali jsme hodně zeleniny, velká rodina tak se pořád trhal plevel a okopavalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
19.3.15 17:15

U nás je má přímo tchán, na zahradě. Já alergik, moje máma těžký alergik (musí nosit všude injekci a když jí něco píchne, tak si ji píchnout). Teď jen trnu, jestli to zdědila dcera. Tchánovci jí chtějí samozřejmě na prázdniny, a ty včely jsou tam fakt všude. Bojím se že je vypije v pití, kousne do jablka kde budou, no mám z toho hrůzu co se narodila, že tohle jednou přijde a budu ji tam muset dát a jen doufat, že alergik není… :? Včelky jsou samozřejmě největší miláčci rodiny, takže neexistuje je dát pryč. Uznávám, že povídání o nich je zajímavý, ale že bych je musela mít pořád kolem sebe… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.3.15 17:47
@ka2ka píše:
@RadkaCh protože mám alergii a navíc se k tomu přidala panická porucha takže zakladatelku naprosto chápu jaký má pocit

já mám taky hrůzu z vos, jednou mě hodně popíchaly a od té doby se jich bojím. A sršeň je snad to nejhorší, co můžu potkat. BRrrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
19.3.15 18:31

@majki.r tak sršnů se tak nebojím ti jsou slyšet když letí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.3.15 18:43
@ka2ka píše:
@majki.r tak sršnů se tak nebojím ti jsou slyšet když letí

To jsi dobrá…já beru sršně jako velkou vosu :mrgreen: a z toho zvuku, když proletí, mě úplně mrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
19.3.15 18:56

@majki.r já když ho slyším tak vím kde je a můžu si pohlídat, že mě neletí štípnout :think: vosu tak neslyším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
19.3.15 23:16

Já jsem taky hroznej včelo/vosofob. :mrgreen: Bála jsem se jich vždycky, ale od té doby, co mě jednou vosa štípla i když jsem kvůli ní nehybně stála, tak z nich mám opravdu panickou hrůzu. Ale ještě před tímhle…kdysi jsem se našplíchala citrusovou vůní, v létě! No to jsem si dala! Vosa mě neustále pronásledovala, útěk byl marný, pak za mnou vletěla až do trolejbusu, v němž jsem taky více či méně před ní utíkala, musela jsem vystupit a začít fakt zdrahat. :mrgreen:
Od té doby, co mě teda bezdůvodně štípla se jich bojím ještě víc, minulé léto, jsem vzala nohy na ramena z restaurační zahrádky, jenom jsem houkla na manžela ať si s tím jídlem pohne, že počkám někde jinde, popadla jsem trojúhelníček pizzy a utíkala co mi nohy stačily…, lidi se otáčeli, manžel brblal, že mu dělám ostudu, ale fakt jsem nemohla jinak. :lol: Včely a vosy, takové maličké potvůrky a jak dokážou člověka potrápit a rozhodit.
Jinak sousedům, bych to zkusila říct, sice je blbá situace, že včely tam byly první, ale zkusila bych je poprosit, i třeba s tím, že s nějakým opatřením pomůžu, když budu moct, vysvětlila, že se fakt bojím, že nechci jen tak obtěžovat a tak…
Jinak ze sršňů mám respekt taky, ale za život jsem se s nimi moc nesetkala, myslím jen jednou na chatě. Ale četla jsem o nich že jsou mnohem více inteligentnější než vosy a včely, méně agresivnější, a že jejich jed je slabší. :) Ale holt nahání hrůzu tím hlasitým bzučením. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.3.15 09:04

@Ageleine něco už tady bylo řečeno, nemají rády pot a tmavé oblečení, takhle na začátku jara jsou agresivní, ale trvá to tak měsíc, pak se zklidní (ale začnou se zase rojit-to trvá taky zhruba měsíc), na prádlo a podobně často sedají, protože mají žízeň a hledají vodu…zkus jim udělat nějaké „napajedlo“-budou se hodně zdržovat tam a nebudou tolik létat na prádlo…jinak prádlo obracím naruby-kvůli včelám a kvůli sazím…máme včelky hned za plotem, asi 20 úlů a opatrní jsme teda zpočátku jara, když jsou takový agresivnější a když se rojí, jinak si jich vážíme-máme díky nim pěknou úrodu…v srpnu se nám také narodí miminko a síťka na kočárek bude nutnost-kvůli bodavému hmyzu, komárům i mouchám, ale máme přírodu rádi, takže se přizpůsobíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný