Agresivní včely

376
19.3.15 14:02

Agresivní včely

Ahojte :pankac: Už asi týden, co začalo být tak pěkně, řeším takový nepříjemný problém. Naši sousedi mají včely, nikdy nám to nedělalo problém, i když jsme je teda často vyháněli v létě z bytu, když se nechaly otevřená okna. Ale tento rok, co začalo být pěkně, tak je to s nimi horší a horší. Přijdou mi jakoby agresivnější - normálně kolem vás včela přece proletí bez povšimnutí, anebo když už, tak hned odletí, pokud ji nezačnete nijak dráždit. Jenomže ony na mě začnou samy od sebe nalétávat, když poodejdu pár kroků, letí za mnou… Mám už z nich hrůzu. Navíc nemůžu venku pověsit ani prádlo, asi třikrát jsem ho po usušení musela vyprat znovu, jak bylo flekaté od pylu. K tomu ještě teď máme dvouměsíční mimi, odpoledne ho nechávám venku spinkat v kočárku, přes ten mu dávám vždycky sítku, bez ní bych si vážně netroufla ho tam nechat. Jenže kočárek je na tom stejně jako prádlo, neustále od pylu, přitom je v hnědé barvě :nevim: :nevim:
Nemáte někdo nějakou radu, jak se těch potvor zbavit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7765
19.3.15 14:11

Hele neporadím, ale letos jsou tyhle potvůrky včetně včeláků a vos fakt nějaký praštěný. Neustále se na zahradě bráním jejich náletu a to sousedé nic nemaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
19.3.15 14:13

@Ageleine musíš nasadit mandarínské sršně, jenom nevím jak se zbavíš pak jich

http://www.veda.cz/article.do?…

pardon, nedalo mi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.3.15 14:14

Blbě, holka. Řešil se tu přesně tenhle problém. Sousedův roj věčně v místech, kde spalo mimino. Stížnost, stížnost zamítnuta, odvolání, odvolání vyšší instancí zamítnuto. Včeličky dostaly přednost a rodiče doporučení, aby se informovali u souseda včelaře, jak se chovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
19.3.15 14:16

Hele, ber to s humorem, co ted napisu:) ale ze zakona, te sousedi nesmi obtezovat svymi zviraty a nesmi zasahovat na tvuj pozemek, tak mu to rekni, at si ty vcely hlida. D Tady u nas je praxe takova, ze vcel jsou na okraji vesnice a nikomu nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
19.3.15 14:20

@Ageleine no my včely máme, ale naštěstí na jiné zahradě než kde bydlíme… a obávám se, že to co myslíš, že je pyl budou nejspíš včelí hovínka… (žlutohnědá, přilepená, že? :think: )
po zimě co jsou zalezlé v úle jsou holt plné… :mrgreen:

Pyl to ještě nebude, nic moc ještě nekvete - jen ty nejprvnější kytky a kočičky - ale hlavně, včela když si nese na nožičkách pyl, tak ho určitě „neupustí“ na zahradě, ale donese si ho pěkně až do úlu :D
A pyl teprve začne všude být, až opravdu rozkvetou ovocné stromy a louky… ale ten včely určitě nerozprašují… :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
19.3.15 14:22
@2468 píše:
Hele neporadím, ale letos jsou tyhle potvůrky včetně včeláků a vos fakt nějaký praštěný. Neustále se na zahradě bráním jejich náletu a to sousedé nic nemaj.

včetně vos?? U Vás už lítají? Myslím že první vosy vyletí až za měsíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.3.15 14:25
@ka2ka píše:
včetně vos?? U Vás už lítají? Myslím že první vosy vyletí až za měsíc :think:

Já už taky pár vos potkala. Spíš mi to ale přijde jako vosy, který ani nezaletěly.

• Citovat
  • Upravit
27679
19.3.15 14:39

@RadkaCh tak to jste mě holky nepotěšily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.3.15 14:44
@ka2ka píše:
@RadkaCh tak to jste mě holky nepotěšily

Proč? Jsi chtěla vyletět s nima? :mrgreen: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
27679
19.3.15 14:51

@RadkaCh protože mám alergii a navíc se k tomu přidala panická porucha takže zakladatelku naprosto chápu jaký má pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.3.15 14:57

@ka2ka Já taky nesnáším, když kolem mě lítaj. ;)

• Citovat
  • Upravit
27679
19.3.15 14:58

@RadkaCh jojo jenž u mě to došlo tak daleko, že nejsem schopná vyjít z baráku kdyby mi jen vadilo je vidět tak jsem šťastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
19.3.15 15:03

Teda, pěkně se to rozjelo, ani jsem nečekala, že někdo odpoví :-D Já nevím, mě to přijde takový blbý, jít za nima. Sousedy za to neviním, přeci jen za ně nemůžou. Neumím si nějak představit, jak si takový včelař může včely „uhlídat“… :mrgreen: Ale štvou mě teda děsně…

@Janice78 Já si prvně právě myslela, že to budou spíš „hovínka“, ale pak jsem si říkala, že když to jsou včely, bude to asi pyl :-D :-D :-D

@ka2ka Já mám taky právě strach z alergie. Nikdy mě ještě včela nepíchla, takže nemůžu vědět, že :nevim: No a u malého taky se bojím, aby nedostal žihadlo tak malinkej… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
19.3.15 15:05

Nemáte někdo třeba tip na nějaký odpuzovadlo? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie