Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Už jsem zoufalá, potřebuji radu. Za zárubně dveří se mi nastěhovaly vosy. Jsou to dveře na balkon. Vosy jsou agresivní a útočné. Minulej týden jsem schytala bodanec do čelisti, včera pro změnu do lopatky. Potřebuju věšet a sušit prádlo a jedinou možností je na balkoně. Mám malého syna, druhý na cestě a už fakt nevím jak na ně. Když si stoupnu za dveře, tak je slyšet ja tam ty potvory koušou. Prosím poraďte jak se jich zbavit. Zkoušela jsem sprej, ale nepomohl. Nechci kupovat jakoukoliv věc co uvidím v obchode a pak zkoušet stylem pokus, omyl. Na to nemám finance
@Spokojení je jich hodně? Zavolala bych hasiče. Oni na to mají takovej vysavač.
Kdyby to bylo hnizdo třeba pod střechou, tam by asi pomohli, ale tohle je ve zdi, to nevím jestli by šlo. Ale popravdě i nad tím jsem uvažovala
Kup sirne knoty, vecer zapal v hrnci a dej co nejbliz k zarubni k te dire, jen to doutna a ono je to otravi i ty co tim proleti ja kupovala v drogerce za par kacek a vosy z pudy mame pryc pak bych primo do te doury nastrikala biolit a je to-vzdy likvidujem za tmy
Tohle jsme řešili na chatě. Nám pomohl sprej na vosy od Raidu. Obrnit se ideálně pláštěnkou, zadržet dech, naběhnout na hnízdo a celé ho tím zkropit. Vystříkat i okolí, přímo zárubně a dveře, skuliny a díry. Nestříkat do vzduchu, to je dlouhodobě na prd. Je blbé se toho nadýchat, buď opatrná, já jsem to dělala na třikrát a odbíhala jsem se nadechnout ![]()
Na trhu existuje přípravek ( sprej ), který vosy jakoby zmrazí - na název si teď bohužel nevzpomenu. Používali jsme ho ve skleníku. Jinak je třeba aplikovat několikrát a nejlépe večer, kdy vosy už jsou zalezlé v hnízdě.
@Jura007 píše:
BIOLIT se zmrazovacím účinkem - nic lepšího neznám.
Jo, to by mohlo být to, co jsem myslela.
Díky. ( Ach ta moje skleróza. )
Před lety jsem řešila něco podobného. Zkusila jsem toho dost nakonec zabral přípravek HMYZOVRAH. Nevím, jestli je ještě na trhu, ale zlikvidoval i sršně. Jo a hlavně, jak už tu někdo psal, jít do akce až tmy, kdy se i ochladí a ty potvory nejsou tak aktivní, jinak by to mohl být docela mazec.
Nám se osvědčila Cobra na létající hmyz. Prodává se v Kaufu. Zabije i sršně, tak třeba by to mohlo pomoct ![]()
Nejefektivnejsi, ale i nejdrazsi je zavolat deratizatora. Spreje, prasky a ostatni jsou ucinne pouze na mala a dobre pristupna hnizda. Pokud se nejedna o verejne prostranstvi tak hasici neprijedou.
@Morc s hasičema máš pravdu. Přítel volal známýmu co dělá u hasičů a v podstatě mu řekl to samý.
@Jura007 píše:
BIOLIT se zmrazovacím účinkem - nic lepšího neznám.
naprosto skvělý, jsem na vosy alergická a tohle jsem měla v práci po ruce a fungoval dokonale no i když občas to musel na tu vosu nastříkat zákazník já se bála ![]()
K nám na chatu přijeli, bylo to na půdě, vlezli tam, něco nastříkali vylezli, konstatovali, že to ještě nikdy neviděli a pak to vysáli tím vysavačem, měli dva velký pytle. Nikdo tam z nás nebyl protože to bylo slyšet přes dveře jak to tam hučelo.