Nastěhovat tchýni k nám?

42
5.8.14 06:26

Nastěhovat tchýni k nám?

Holky jsem bezradná :( koupili jsme nedávno dům, z pronájmu 2+1 jsme se těšili na vlastní domeček 3+1, s tím, že časem předěláme půdu a bude to království. S tchýní vycházím dobře, ale znáte to, jednou týdně na kafčo - tam se ani není kdy pohádat, do rodinných záležitostí se nám nikdy nepletla. A teď - přítel má další 4 sourozence, za které tchýně platí splátky 6tis měs (všichni jsou na socce a nic se od nich nedočká), asi před dvěma lety zemřel tchán a tchýně zůstala sama s 16letoun dcerou, ta už stihla porodit miminko, teď ji je 18 a našla si borce a odstěhovala se ze dne na den, kvůli tomu, že jim tchýně nechtěla vzít půjčku. Zůstala tedy sama s výdělkem 12tis, když zaplatí splátky zbyde ji 6tis, takže ikdyby si našla ten nejlevnější nájem, nevyžije. Po dlouhém váhání ji musíme vzít k nám s tím, že sourozenci mají k nám zákaz. vstupu a já se toho strašně bojím :( veškeré soukromí fuč, vztahy se změní :( bydlíte někdo s. tchýní a klape to? Co mám dělat? Neuvěřitelně se toho bojím, ale je to přítelova matka, pro mojí bychom to udělali taky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
267
5.8.14 06:32

Když si hned na začátku určíte nějaká pravidla, tak by to klapat mohlo. Pokud jsi si do teď s tchýní rozuměla, měla by to pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
5.8.14 06:33

@Rosmanita tak evidentně, to žádná semetrika nebude, spíše asi trochu naivka, když si nechá na sebe nabrat půjčky, asi bych si ji k sobě vzala i když si nejdřív prověř, jestli nehrozí nějaké překvapení v nepřiznaném dluhu, at u vás neklepe exekutor :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.14 06:37

@Annie87 @madeto jsem z toho vyplašená, miluji své soukromí :nevim: exekutor by hrozit neměl, všechno splácí řádně, ale když ji tam nenahlásíme na trvalé bydliště, nic se stát nemůže, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
5.8.14 06:44

Urcete si pravidla vc. financi vypomoci z jeji strany. Nemela by mit pocit, ze je prizivnik, a Vy take ne. Dale se pobavte o dlouhodobem reseni; nevim, proc splaci za sve deti, neni to jeji povinnost. Vzala bych ji jen pod podminkou, ze tohle vyresi, nema zadnou povinnost delat detem dojnou kra…u a splacet jejich dluhy a pak „parazitovat“ ve Vasem dome. Uz ted se Vam do toho nechce, takze bych s ni probrala konec i pocatek toho procesu.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.8.14 06:44

@Rosmanita nešla bych do toho. Zažila jsem to a nebylo to dobré.. je třeba mít od začátku pevně stanovená pravidla, jinak to bude o ničom.. navíc v 3+1, to je opravdu mazec.. Co se týče exekutora, nepleť si pojmy. Jemu stačí, že se domnívá, že na tom místě ta osoba bydlí, s TP to nemá co dělat. Takže kdyby nesplácela, klidně vám tam naběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
5.8.14 06:47

Soukromí žádné, zo si snad uvědomuješ. Pokud si tchýni vezmete k sobě, nechat ji nahlásit trvalé bydliště na úřadě. Chápu to správně, že si vzala půjčky kvůli dětem? Nemáte možnost v domku jí upravit aspoň nějakou místnost, kde by byla jakoby samostatná jednotka? My tak upravili místnost (bylo tam uhlí)a je z toho malé 1+1,propojili jsme ho s koupelnou a za ní máme bydlení my. Takže vlastně 2 byty.
Abych řekla pravdu, nechtěla bych, aby mi někdo totálně narušil soukromí. Tchýně může být zlatá, ale vy nikdy nebudete jen sami, což je na nic.

• Citovat
  • Upravit
bamba
5.8.14 06:51

Nepíšeš, kde tchýně bydlí teď, tam zůstat nemůže? Docela by mě zajímalo, kdo přišel s nápadem si ji vzít k sobě.

• Citovat
  • Upravit
42
5.8.14 06:54

@vykladzkaret to je pravda :roll: @bamba ano vzala si půjčky, aby pomohla dětem (hlavně tedy vnoučatům) jedna dcera sama s dítětem, zařídila jí byt, který do pul roku stejně nebyl a dluhy zůstaly. Její děti ji prodali veškeré zlato, snubní prsten dokonce 2X :( oddělit to není jak :/ leda až se předělá půda, ale to chce finance :( ještě zmíním že tchýně dělá na 3 směny, přítel kolotoč na 5 směn a já stabilně ranní, máme 3letou dcerku, která má svůj pokoj. Chceme druhé miminko :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.8.14 06:54

@Rosmanita A jak dlouho jeste bude splacet? Pokud to ma na kratsi dobu, prekousla bych to. Co nejvice splacet, neco malo nasetrit a trada…pokud teda nema splatky na deset let. Taky si nedovedu predstvit bydlet s vlastni mamou, natoz s tchyni. Ale ja jsem samaritan na druhou stranu, ja bych ji pomohla, ac bych z tpho mela nervy v kyblu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.14 06:57

Bojím se, že mi začne vadit nějak a že to odnese náš vztah (jsme spolu 7 let a chceme se vzít) a ještě poznamenám - my vlastně nemáme na výběr. Kam jinam by šla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.14 06:58

@marrlinka ještě 7 let - přesně do důchodu, nechala si udělat konsolidaci. Právě že jiné východisko nevidím, jen jsem potřebovala utěšit a přečíst si, že se může stát, že to bude fungovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
5.8.14 07:03

Vaše tchýně by hlavně měla přestat splácet dluhy za své již dospělé děti, když pak s penězi nevychází. To přece není její povinnost, ne? Ona bude splácet za ostatní manželovy sourozence a on spolu s vámi ji kvůli tomu bude poskytovat přístřeší a stravu, vzdáte se svého soukromí…? :roll:
Udělala bych to jen, kdyby to bylo opravdu nezbytné - na dlažbě ji nechat nemůžete, že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.14 07:06

@MartinaV89 špatně jsem se vyjádřila, splácí své dluhy, které si udělala kvůli dětem. Kdyby to byly dluhy jejich dětí, řešení by bylo jasné, ale takhle s tím právě nemůžeme nic dělat, jen si ťukat na čelo :nevim: takže na její hloupost a děti nakonec. doplatíme my a nevím, jak to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
5.8.14 07:07

@Rosmanita Kde bydlí teď?
Obáváš se oprávněně, už jen to, že pracuje na 3 směny. Po noční se bude muset vyspat, máte malé dítě, jak to chcete dělat? Dítku přece nedáš roubík a nepřivážeš ke stolu, aby babičku nerušilo. Já bych do toho nešla 4 děti ji nechají zadlužit a to, které se umí o sebe postarat ji má zachraňovat? Já ti holka nevím, nešla bych do toho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný