Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, už nevim jak bych mohla vyprat barevné ručníky, aby nesmrděly…
Vyprané s předpírkou v sanytolua pr. prášku na 60, pak je dám do sušičky a stejně furt smrdíííííííííí
Několikrát jsem i vyvařovala pračku se savem, ale houby platný. Bílé ručníky jsou v pohodě a peru nastejno jako barevné…
![]()
Už si nevim rady a asi je vyhodim a bude pokoj…
![]()
@mamkatřívopiček hele pokud to nejsou nějaký extradrahý, kvalitní ručníky, tak bych je vyhodila. Ještě bych jim dala šanci a zkusila je vyprat v prášku, bez aviváže a místo tý nalila ocet. Mě se tohle ještě nestalo a to mám v prádelníku kvalitní ručníky od škodáka, poctivý socíkovský ručníky po tchýňce i levný ručníky z ikey a žádný nesmrdí.
Tak to jsem rada, ze mam stejny problem, mam ruzne rucniky od ruznych firem a smrdi vsechny. Uvazuji, ze je totou susickou
Mě takhle smrděly osušky, než jsem je začala sušit přes dvě šňůry, aby rychleji uschly…
Někde sem četla že se můžeš zbavit zápachu prádla tím že ho vypereš s kypřícím práškem
. Nevím co je na tom pravdy ale za zkoušku nic nedáš
.
Jinak mamka řešila problém že i když vyndala prádlo z pračky tak některé smrdělo. zkoušela všecko možný aj nemožný až zjstila že má usazeninu v takový tý gumě jak je u bubnu takže to pořádně vymyla dezinfekcí a bylo po problému ![]()
@mamkatřívopiček mně ručníky taky strašně dlouho smrděly.. teď jsem si místo prášku koupila gel na praní barevného prádla ariel, nalila tam pořádnou dávku, na 60° a od té doby krásně voní
ale už jsem z toho byla taky zoufalá a chtěla je všechny hodit z okna..
Nemohlo se stát, že někdy schly déle a ve vlhkém prostředí nebo že jsi je nechala delší dobu v pračce? Hlavně tmavé prádlo snadno zatuchne, pokud schne déle ve vlhku. Pak už se toho smradu jen tak nezbavíš.
Pračku mydlim savem pořád, kolem a dokola.
V tý bych problém neviděla… Fakt nevim…a zase si řikám, že když nepomohl ani ten sanytol, tak už ten kypř. prášek bude asi slabej vodvárek…
Já fakt nevim, nikdy se mi to nestávalo. Kdybyste měla některá nějaké zkušenosti, tak budu ráda. Jsou to docela fajne ručníky, je mi líto je vyhodit, ale asi půjdou… ![]()
@nikiD píše:
@mamkatřívopiček mně ručníky taky strašně dlouho smrděly.. teď jsem si místo prášku koupila gel na praní barevného prádla ariel, nalila tam pořádnou dávku, na 60° a od té doby krásně voníale už jsem z toho byla taky zoufalá a chtěla je všechny hodit z okna..
Peru v tekutém Persilu, tak to je dost podobné, asi… ![]()
@Zizalka píše:
Nemohlo se stát, že někdy schly déle a ve vlhkém prostředí nebo že jsi je nechala delší dobu v pračce? Hlavně tmavé prádlo snadno zatuchne, pokud schne déle ve vlhku. Pak už se toho smradu jen tak nezbavíš.
Ano, to se několikrát stalo. Manža je hodí občas na zem a utře s nima podlahu v koupelně a pak mi je hodí do koše se špinavim prádlem… ![]()
@mamkatřívopiček mně třeba persil vůbec nevoněl..
vytáhla jsem ho z pračky a po chvilce to nebylo cítit.. a to jsem těch prášků zkoušela fakt spoust.. ten ariel je asi silnější.. zůstává mi prádlo krásně vonět i když ho nedám do sušičky..
@mamkatřívopiček píše:
Ano, to se několikrát stalo. Manža je hodí občas na zem a utře s nima podlahu v koupelně a pak mi je hodí do koše se špinavim prádlem…
co to zkusit namočit do toho sanytolu přes noc a pak zas vyprat, mě ted taky nějaké ručníky ale i trika smrděli asi jak je vlhko a pořád prší ikdyž sem to sušila venku tak stějně
ale to přednamočení pomohlo ![]()
@mamkatřívopiček konkrétně mám mountain spring.. k ručníkům dávám vždy trochu větší dávku (kolem90ml) dá se koupit menší balení asi za 100, tak by to možná stálo za to vyzkoušet ![]()