Smradlavé barevné ručníky

3.8.14 22:58

smradlavé barevné ručníky

Ahoj, už nevim jak bych mohla vyprat barevné ručníky, aby nesmrděly… :nevim: :nevim: :nevim: Vyprané s předpírkou v sanytolua pr. prášku na 60, pak je dám do sušičky a stejně furt smrdíííííííííí :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: Několikrát jsem i vyvařovala pračku se savem, ale houby platný. Bílé ručníky jsou v pohodě a peru nastejno jako barevné… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Už si nevim rady a asi je vyhodim a bude pokoj… :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
3.8.14 23:01

@mamkatřívopiček hele pokud to nejsou nějaký extradrahý, kvalitní ručníky, tak bych je vyhodila. Ještě bych jim dala šanci a zkusila je vyprat v prášku, bez aviváže a místo tý nalila ocet. Mě se tohle ještě nestalo a to mám v prádelníku kvalitní ručníky od škodáka, poctivý socíkovský ručníky po tchýňce i levný ručníky z ikey a žádný nesmrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
3.8.14 23:04

Tak to jsem rada, ze mam stejny problem, mam ruzne rucniky od ruznych firem a smrdi vsechny. Uvazuji, ze je totou susickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
3.8.14 23:04

Mě takhle smrděly osušky, než jsem je začala sušit přes dvě šňůry, aby rychleji uschly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
3.8.14 23:05

Jo vlastně ty sušíš v sušičce, tak to se omlouvám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
3.8.14 23:05

Někde sem četla že se můžeš zbavit zápachu prádla tím že ho vypereš s kypřícím práškem :think:. Nevím co je na tom pravdy ale za zkoušku nic nedáš ;).

Jinak mamka řešila problém že i když vyndala prádlo z pračky tak některé smrdělo. zkoušela všecko možný aj nemožný až zjstila že má usazeninu v takový tý gumě jak je u bubnu takže to pořádně vymyla dezinfekcí a bylo po problému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
3.8.14 23:06

@mamkatřívopiček mně ručníky taky strašně dlouho smrděly.. teď jsem si místo prášku koupila gel na praní barevného prádla ariel, nalila tam pořádnou dávku, na 60° a od té doby krásně voní :-) ale už jsem z toho byla taky zoufalá a chtěla je všechny hodit z okna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.8.14 23:08

Nemohlo se stát, že někdy schly déle a ve vlhkém prostředí nebo že jsi je nechala delší dobu v pračce? Hlavně tmavé prádlo snadno zatuchne, pokud schne déle ve vlhku. Pak už se toho smradu jen tak nezbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.14 23:09

Pračku mydlim savem pořád, kolem a dokola. :lol: V tý bych problém neviděla… Fakt nevim…a zase si řikám, že když nepomohl ani ten sanytol, tak už ten kypř. prášek bude asi slabej vodvárek… :) Já fakt nevim, nikdy se mi to nestávalo. Kdybyste měla některá nějaké zkušenosti, tak budu ráda. Jsou to docela fajne ručníky, je mi líto je vyhodit, ale asi půjdou… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.14 23:10
@nikiD píše:
@mamkatřívopiček mně ručníky taky strašně dlouho smrděly.. teď jsem si místo prášku koupila gel na praní barevného prádla ariel, nalila tam pořádnou dávku, na 60° a od té doby krásně voní :-) ale už jsem z toho byla taky zoufalá a chtěla je všechny hodit z okna..

Peru v tekutém Persilu, tak to je dost podobné, asi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.14 23:11
@Zizalka píše:
Nemohlo se stát, že někdy schly déle a ve vlhkém prostředí nebo že jsi je nechala delší dobu v pračce? Hlavně tmavé prádlo snadno zatuchne, pokud schne déle ve vlhku. Pak už se toho smradu jen tak nezbavíš.

Ano, to se několikrát stalo. Manža je hodí občas na zem a utře s nima podlahu v koupelně a pak mi je hodí do koše se špinavim prádlem… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
3.8.14 23:13

@mamkatřívopiček mně třeba persil vůbec nevoněl.. :nevim: vytáhla jsem ho z pračky a po chvilce to nebylo cítit.. a to jsem těch prášků zkoušela fakt spoust.. ten ariel je asi silnější.. zůstává mi prádlo krásně vonět i když ho nedám do sušičky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.14 23:17

Tak ho zkusim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
3.8.14 23:19
@mamkatřívopiček píše:
Ano, to se několikrát stalo. Manža je hodí občas na zem a utře s nima podlahu v koupelně a pak mi je hodí do koše se špinavim prádlem… :roll:

co to zkusit namočit do toho sanytolu přes noc a pak zas vyprat, mě ted taky nějaké ručníky ale i trika smrděli asi jak je vlhko a pořád prší ikdyž sem to sušila venku tak stějně :twisted: ale to přednamočení pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
3.8.14 23:21

@mamkatřívopiček konkrétně mám mountain spring.. k ručníkům dávám vždy trochu větší dávku (kolem90ml) dá se koupit menší balení asi za 100, tak by to možná stálo za to vyzkoušet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný