Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Měla jsem 2v1, značku již nevím, ale už nikdy více
to radši doma chodit mezi sušákama…já to měla tak, že to bylo v rámci jednoho programu takže se pustila pračka a hned po ní jela sušička (nešlo třeba po vyprání nějaké prádlo vyndat a sušit jen něco), prádlo bylo sice suché, ale tak zmačkané, že to ve finále nevyžehlila ani žehlička ![]()
Ahoj já mám pračku se sušičkou Candy, jako odděleně je to určitě lepší, ale zase když neni místo já jsem spokojená
Nevýhoda je, že suší dlouho oproti normální volně stojící sušičce program na úplný vysušení jede 4 a půl hodky. Jinak pračka na 8kg, což je super. Pouštím sušičku přes noc, nebo ráno když jdu do práce ![]()
Ja uz dlooouho rikam, ze co je 2 v 1, nemuze fungovat na 100%…my mame pracku a susicku a jsem spokojena, nesla bych do 2v1
Jo a s tím mačkáním, určitě je to horší, než u samostatné, ale když to vyndáš horký a složíš (sušim na program na ramínko, takže malinko navlhlý) tak se nemačká a taky jí nesmíš přeplnit, čím míň prádla tím míň mačká. Musela jsem se s ní naučit. Jinak sušení má samostatný normálně vypereš, co chceš vyndáš a zapneš zvlášť.
O tolik vody vic spotrebuje, protoze je tam zcela jiny system suseni, proste i na to suseni (chlazeni, kondenzace) se pouziva voda, na rozdil od samostatnych susicek, ktere maji spotrebu vody nulovou. Z toho duvodu bude vzdy provoz pristroje 2v1 ekonomicky i casove (bud bezi jedo nebo druhe) o dost narocnejsi. Brala bych ho opravdu jako vychodisko z nouze nejvyssi, pokud oba pristroje potrebuju a oba se mi domu nevejdou (ani na sebe, coz byva obvykle reseni do malych prostor).
Já mám pračku se sušičkou Candy a jsem maximálně spokojená pračka je na 8 kg a píšou, že sušička pobere max.6. kg ale vysuší to i plnou pračku bez problémů, jde pustit zvlášť praní a zvlášť sušení což je velká výhoda, že když peru i něco co do sušičky nesmí tak to po vyprání vytáhnu a sušičku pustím pak
Volila jsem variantu 2v1 z prostorových důvodů a jsem maximálně spokojená
@ugluk my je mame na sobe a je to fajn, nikam jinam uz by se nam nevesla…
@Halibar taky mame na sobe, holt panelakova koupelna, ale je to v pohode. Jedinou nevyhodou je, ze nejaky inteligent dal u stejne znacky (dokonce to dali do setu) u pracky dvirka oteviratelna vlevo a u susicky vpravo a nejde to prehodit, takze postaveno do kouta nutne jedna dvirka oteviram do zdi. Ale jinak dobry ![]()
Ahoj, nemám sice osobní zkušenost, ale taky kvůli malému prostoru nemůžu mít sušičku zvlášť. Nicméně, naše pračka furt slouží, ale pokud by dosloužila, koukala jsem po této:
BEKO WDA 96143 H
Mám už myčku Beko a plná spokojenost, takže se značkou nemám problém, naopak. + 5 let záruka. Jenže já se asi spíše nedočkám. ![]()
btw. někdo u ní píše: Kondenzát chladí vzduchem, nikoli vodou jako většina ostatních praček! Takže během sušení nespotřebuje 50-60 litrů, ale pouze 8.
Příspěvek upraven 04.08.14 v 18:57
My mame Candy 2v1 a jsem velmi spokojena. Pradlo je suche a rovne (neni treba zehlit), suseni trva 2 hodiny. Nevim, co bych mela chtit vic a co dalsiho by zvladla oddelena susicka, krom toho ze bych ja musela prendavat veci z jedne bedny do druhe. ![]()
Myslim, ze ten nazor ze 2v1 nejsou dobre byl aktualni tak pred deseti lety. Technologie jdou dopredu - nastesti pro nas s malou koupelnou. ![]()
Mame Electrolux, kdyz susis a peres, tak v pohode, nastavis si delku prani i suseni, běžně peru tak 3,5h.
Problem mam, kdyz jen peru, ze se v te pracce nekde pod bubnem schovávají zmolky, chlupy z pradla a to se mi na to pradlo nalepi ![]()
Hledala jsem v diskuzich, ze je to casty problem teto znacky a neuznava se na to reklamace ![]()
@lowlands 5 let záruka?
Tak do toho bych šla hned a jiné značky ani neřešila!!
Holky a spočítali jste si jen tak pro zajímavost, kolik zaplatíte ročně na elektrice víc, co máte sušičku? To by mě hodně hodně zajímalo.
![]()
Mě se taky hrozně líbí. Nechcete mi někdo zajít rozbít pračku? ![]()
Se samotnou susickou en. tridy B mi to vychazi cca 10 Kc na suseni. To je ale muj konkretni pristroj.
Pokud jsem ted otevrela prvni pracku se susickou 2v1 (Candy) tridy A, sezere to na jedno suseni cca 4 kWh, tedy cca 18 Kc. Plus 60 litru vody navic, tedy cca nejakych 5 Kc, cili cca 23 Kc na suseni. Hodne hrube a odhadem. Pak samozrejme zalezi na tom, jestli budes susit tydne 1 susicku nebo 7.
@open mind třeba to, že oba spotřebiče můžou pracovat najednou