Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím o radu(hlavně Steeva),mužeme dát na zadní sedadlo autosedačku,když máme na zadních sedadlech ve vozidle Škoda Yeti,boční a hlavový airbag?
asi podle toho jakou autosedacku myslis,vajicko nemuze byt kde je predni airbag-asi to je ten hlavovy…takze asi dopredu a airbag vypnout.kamoska vzadu kde maji same airbagy vajicko nevozi…
Nemuzes, airbagy se musi deaktivovat!!! V navodu sedacky je to napsane!
já si myslím, že se řeší jen přední airbag a vajíčko, protože žádný jiný než přední podle mě deaktivovat nejde
To mám strach,já myslím,že tam tu autosedačku asi nebudeme moct dát…To bude chtít odborníka…Zapeklitá situace!!!!!
podle mě nesmíš dát vajíčko na sedačku s airbagem. mi to myslím máme na té autosedačce napsaný dokonce.
přítel je automechanik a říkal, že u žádnýho auta to vzadu nejde vypnout. Třeba u toho našeho to nejde vypnoutani ve předu ![]()
Zadní airbag ale funguje jinak, než ty vepředu v palubovce. U našeho auta třeba airbagy funguji, az když je na sedacce něco tezsiho, než 30 kg, jinak jsou atomaticky vypnuté. Myslím, ze je to nějak určitě vysene, zeptej se klidně v autosalonu, jak to má Škoda.
Maruška13 píše:
Prosím o radu(hlavně Steeva),mužeme dát na zadní sedadlo autosedačku,když máme na zadních sedadlech ve vozidle Škoda Yeti,boční a hlavový airbag?
vypínání airbagu je pouze u čelních airbagů a v případě protisměrných sedaček- tedy vajíčko na předním sedadle, jinak všechny boční a hlavové zůstávají v činosti, jen je potřeba mít sedačku se zvýšenou boční ochranou- což dnes jsou všechny, které plní normu ECE R 44/04( nejsou to třeba podsedáky, ty se nesmějí užít tam, kde jsou boční či hlavové airbagy).
takže dozadu i když máte boční a hlavové airbagy můžete dát jakoukoliv sedačku( kromě zmíněného podsedáku)
Oživuji diskuzi-naši si koupili nové auto, které má airbagy vpředu i vzadu. Ten vpředu se dá vypnout, ty vzadu jsou boční a vypnout nejdou. Mám strach jim do toho posadit malého, trochu mám z těch airbagů respekt. Já vím, že ten přední když tam dám dítě ve vajíčku vypnu, ale když ho dám dozadu, táta mi tvrdí, že ten airbag ho s tím vajíčkem prostě,,posune", ale nemůže mu ublížit, že dneska to mají skoro všechna auta a že by tam jinak děti vůbec nemohly jezdit, kdyby se nesměli posadit na sedadlo s airbagem. Já si myslím, že ho to nikam neposune, ta sedačka je přece připevněná pásem, který je nadoraz
a tudíž by se pod tím airbagem mohl udusit
Nebo to vystřelí jakoby pod to vajíčko? A co u sedačky, která je už pro děti od 9 do 15 kg, co udělá boční airbag s ní?
Tak je rozdíl mezi bočním airbagem a airbagem u spolujezdce, a rozdíl při nárazu do vajíčka u spolujezdce, a rozdíl při nárazu vzadu.
Dítě ve vajíčku u spolujezdce s nevypnutým airbagem může dítěti zlámat vaz.
Doporučuji se podívat na crash testy:
http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
velkou autosedačku do 36 kg jsme kupovali i navíc se zesílenou ochranou proti bočním nárazům.