Airbagy na zadních sedačkách

1262
16.1.12 18:41

Airbagy na zadních sedačkách

Prosím o radu(hlavně Steeva),mužeme dát na zadní sedadlo autosedačku,když máme na zadních sedadlech ve vozidle Škoda Yeti,boční a hlavový airbag?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4258
16.1.12 18:49

asi podle toho jakou autosedacku myslis,vajicko nemuze byt kde je predni airbag-asi to je ten hlavovy…takze asi dopredu a airbag vypnout.kamoska vzadu kde maji same airbagy vajicko nevozi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
16.1.12 18:51

Myslím vajíčko 0-13kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
16.1.12 19:03

Nemuzes, airbagy se musi deaktivovat!!! V navodu sedacky je to napsane!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
16.1.12 19:11

No,jenže na těch zadních sedačkách nejdou vypnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
16.1.12 19:15

já si myslím, že se řeší jen přední airbag a vajíčko, protože žádný jiný než přední podle mě deaktivovat nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
16.1.12 19:18

Ja bych mela teda strach!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
16.1.12 19:23

To mám strach,já myslím,že tam tu autosedačku asi nebudeme moct dát…To bude chtít odborníka…Zapeklitá situace!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
16.1.12 19:36

podle mě nesmíš dát vajíčko na sedačku s airbagem. mi to myslím máme na té autosedačce napsaný dokonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.12 19:40

přítel je automechanik a říkal, že u žádnýho auta to vzadu nejde vypnout. Třeba u toho našeho to nejde vypnoutani ve předu :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36171
16.1.12 19:45

Zadní airbag ale funguje jinak, než ty vepředu v palubovce. U našeho auta třeba airbagy funguji, az když je na sedacce něco tezsiho, než 30 kg, jinak jsou atomaticky vypnuté. Myslím, ze je to nějak určitě vysene, zeptej se klidně v autosalonu, jak to má Škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.1.12 08:11
Maruška13 píše:
Prosím o radu(hlavně Steeva),mužeme dát na zadní sedadlo autosedačku,když máme na zadních sedadlech ve vozidle Škoda Yeti,boční a hlavový airbag?

vypínání airbagu je pouze u čelních airbagů a v případě protisměrných sedaček- tedy vajíčko na předním sedadle, jinak všechny boční a hlavové zůstávají v činosti, jen je potřeba mít sedačku se zvýšenou boční ochranou- což dnes jsou všechny, které plní normu ECE R 44/04( nejsou to třeba podsedáky, ty se nesmějí užít tam, kde jsou boční či hlavové airbagy).
takže dozadu i když máte boční a hlavové airbagy můžete dát jakoukoliv sedačku( kromě zmíněného podsedáku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
17.1.12 09:39

Tak to je bezva!Moc děkuji za odpověd!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
6.2.14 19:39

Oživuji diskuzi-naši si koupili nové auto, které má airbagy vpředu i vzadu. Ten vpředu se dá vypnout, ty vzadu jsou boční a vypnout nejdou. Mám strach jim do toho posadit malého, trochu mám z těch airbagů respekt. Já vím, že ten přední když tam dám dítě ve vajíčku vypnu, ale když ho dám dozadu, táta mi tvrdí, že ten airbag ho s tím vajíčkem prostě,,posune", ale nemůže mu ublížit, že dneska to mají skoro všechna auta a že by tam jinak děti vůbec nemohly jezdit, kdyby se nesměli posadit na sedadlo s airbagem. Já si myslím, že ho to nikam neposune, ta sedačka je přece připevněná pásem, který je nadoraz :nevim: a tudíž by se pod tím airbagem mohl udusit :nevim: Nebo to vystřelí jakoby pod to vajíčko? A co u sedačky, která je už pro děti od 9 do 15 kg, co udělá boční airbag s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.2.14 19:45

Tak je rozdíl mezi bočním airbagem a airbagem u spolujezdce, a rozdíl při nárazu do vajíčka u spolujezdce, a rozdíl při nárazu vzadu.
Dítě ve vajíčku u spolujezdce s nevypnutým airbagem může dítěti zlámat vaz.
Doporučuji se podívat na crash testy:
http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
velkou autosedačku do 36 kg jsme kupovali i navíc se zesílenou ochranou proti bočním nárazům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí