AJ na jazykových školách

9556
24.5.10 14:44

AJ na jazykových školách

chtěla bych chodit na angličtinu, protoze co jsem doma na mateřské, strašně zapomínám, tak abych se udržela aspon trochu v jazyku…
jelikož nemám s jazykovkama žádné zkušenosti, zajimalo by me, zda vam skupinove kurzy (do 10studentu ve skupine) neco dali? na individualni kurz nemam bohuzel fin. prostredky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
24.5.10 14:54

Mě dali kurzy tak nějak řád a vůbec, že jsem se k tomu dokopala. Jakmile jsem si řekla, že jet podle učebnice můžu taky jako samouk, tak bylo ouvej, nemohla jsem se k tomu dokopat.
Pak je tu otázka výslovnosti, k tomu pomůže i vícelidný kurz.
Asi k ničemu ti bude, pokud budeš chodit 1× týdně a za týden otevřeš učebnici zase jen na kurzu a budeš se snažit vzpomenout, co jste dělali minule.
Já jsem omezila zapomínání čtením v AJ, také koukám na seriály v původním znění. Před týdnem mě zastavili nějací turisti a já byla schopná komunikovat v AJ ve větách, bez chyb a nezakoktávat se za každým slovem :mrgreen: Oj to bylo radosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
24.5.10 15:31

No já si myslím, že záleží hlavně na tobě, pokud se nato nekoukneš mimo hodinu, tak ti to asi moc nedá. Učím kurz NJ a mám tam samé nadšence, ale je nás málo… tak je to taky jiné.
Jinak souhlasím s čičinkou, že je super koukat na seriály v původním znění s titulky, člověk toho hodně pochytí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.5.10 16:44

Nás je pět v kurzu a je to bezva, individuální bych nechtěla, protože jsem ráda, že se dostanu mezi lidi. :mrgreen: Určitě mě to přimělo dělat aspoň něco, slyším jazyk, vidím psané slovo, občas kouknu na film u žehlení, já mám teda oblíbených pár filmů a tím se učím asi taky aspoň trochu, protože pokaždé rozumím o něco víc.
Jediné, co nemám ráda, je práce ve skupinách či ve dvojici, to jsem neměla ráda nikdy, protože od těch ostatních slyším angličtinu s chybami a nikdo to neopraví, pokud učitel zrovna neposlouchá, čím víc lidí v kurzu, tím víc toto hrozí.
Za sebe říkám, jdi do toho, je to fajn. Já chtěla kurz s rodilým mluvčím, český učitel má českou angličtinu a člověk sklouzává k češtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
24.5.10 20:02

dik holky, pujdu do toho, stve me, jak strasne moc zapominam a to se snazim cist hodne v anglictine, i se divame doma na anglicky mluveny filmy, ale tim jak nemam denodenni kontakt s lidma, tak proste zacinam mit blok v mluveni :zed: (i kdyz i v praci jsem jazyk pouzivala hlavne v pisemne forme)

jen prave nemam zkusenosti s tema kurzama, a stoji i pomerne dost penez, takze zvazuju co delt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
24.5.10 20:23

Když jsem chodila na kurz francouzštiny, pomohlo mě, že jsem začala ve skupině něco nad mé momentální schopnosti. Opravdu jsem se snažila, učila se doma, pečlivě dělala úkoly, abych tam nevypadala jako idiot. Fakt jsem se dost pohnula dopředu. Pak jsem se kvůli časovým možnostem dostala do skupiny, kde byli ze začátku lidi tak nastejno jako já, ale flákali to a já si připadala strašně chytrá, i když jsem doma nic nedělala. Akorát jsem ale začala zapomínat. Takže záleží i na spolustudentech. Klidně si požádej o přeřazení do jiné skupiny, když budeš cítit, že se za ty peníze flákáš. Chce to nějakou větší jazykovku, kde bude hodně AJ skupin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.5.10 21:51

To je úžasné, ale co názor, to souhlas :potlesk:

Já jsem chodila loni na kurz a bylo to super :palec: Ohromně jsem se od too odreagovala a nabila energií :lol:
Chodila jsem teda do vyhlášené a zavedené jazykovky v Brně a fakt jsem měla pocit, že mi to něco dalo - nejen jazykově :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze