Klauzurní práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Klauzurní práce
Můj dotaz asi vyzní trochu pitomě, ale to nevadí…
Píšu už brzy klauzurní práce (povinná zkouška mého studijního oboru), jsou zadaná témata, ale já vlastně nevím, co je to za útvar…ať píšu co píšu, vychází mi z toho úvaha, ale nevím, jestli to není chyba. Z fakulty žádné informace nejsou, žádná přednáška zkoušce nepředchází..tak to jen tak zkouším, jestli náhodou s tím někdo nemáte zkušenost.
Děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo, jsem přesně ten případ, co neodpovídá vůbec k věci. Ale zdravím u nočního učení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju..
Já si zrovna říkám, že to vzdám a půjdu spát…stejně už mi mozek žádné informace nebere…ale jak to, že ty nespíš? Snad se taky neučíš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahooooj Judy, hele ta klauzurni prace by mela byt proste jen interpretace urciteho tematu … neco jako rozbor (asi i mas dane jak velky by mel byt obsah te prace) … tedy treba i prakticke poznatky, mozna nejake grafy z vyzkumu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nebo co to je za skolu co delas? mozna na tech strankach maji podminky splneni teto prace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pme klauzurni prace by mela spocivat v tom, ze studenty zavrou nekde v mistnosti (ustavu) a tam bez pomoci ionternetu, teticek a pod. pisou svou praci - tedy vicemene cokoliv mezi seminarkou a disertacni praci (vicemene by vzdy melo byt stejne, jen se lisi narocnosti na formu a obsah).
Ale mozna se pletu. Vychazim jen z toho, co znamena clausura.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já souhlasím s Pudlou. Mám výtvarnou školu a tam klausurní práce spočívala v tom že jsme dostali několik témat a jedno si vybrali a na týden nás v podstatě zavřeli ve škole a makejte.
Tak se právě divím tomu dotazu, protože mi to k názvu té práce nějak nesedí ![]()
Jestli oni to tak jen nenzavali, jako myslím typ té zkoušky a pak mají dále zadaná témata čeho se má týkat? Ale to by asi Judycum napsala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc za reakce…
Studuju pedagogiku na FF UK.. Úplně přesně je to tak, že je prostě vypsaný termín, zadáno sedm témat…zkouška začíná v devět hodin ráno, na tabuli se napíšou tři témata, vylosovaná z těch sedmi, já si jedno z nich vyberu a mám čtyři hodiny času na to, abych napsala na to téma klauzurní práci v rozsahu nejméně tří stran A4…žádné poznámky ani pomůcky sebou mít nemůžu..
Připravuju se tak, že se snažím ta témata zpracovat předem, abych pak měla aspoň tušení, o čem psát.A problém je v tom, že nevím přesně, jak to pojmout…jak moc má třeba být zastoupený můj pohled na věc a tak…
Na stránkách fakulty jsem kromě těch témat nenašla nic..kdybych nebyla takový hňup, zjistila bych si to předem od spolužáků, co už mají klauzury napsané, jenže pochyby se dostavily, až když jsem ta témata začala zpracovávat a než mi někdo odpoví na mail, asi už bude pozdě.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my meli klauzurni prace ale teda z hlediska vytvarneho…zadali nam tema (nekolik) .. treba uryvek z nezname knihy a my k tomu meli neco stvorit (kresba malba modelovani apod) k tomu nas teda zavreli na celej den do atelieru
mela jsem to rada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My psali klauzurní práce v trestním právu. Dostali jsme zadání nějakého případu a k tomu hromadu otázek na zodpovězení (ale už si to moc nepamatuju ![]()
Těžko říct, v každém oboru a předmětu tím mohou myslet něco trochu jiného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ještě jednou děkuju za reakce.
Povedlo se mi dovolat spolužačce, téma se má zpracovat jako běžná seminární práce, takže fakta a zlehka přidat svůj názor na věc…proč je použit zrovna termín „klauzurní práce“ mi není úplně jasné, ale to nevadí, hlavně že vím, co mě čeká..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, Judy - taky bych odpověděla asi jako ta tvoje kamarádka. Prostě je potřeba projevit určitou znalost fakt k tématu a k tomu připsat vlastní názory nebo téma nějak zajímavě propojit s jiným souvisejícím tématem apod… Rozhodně se nejedná o „úvahu“ v pravém slova smyslu. Prostě bych se ke každému z témat naučila fakta, kterých bych se pak při samotném psaní klauzury držela. Pak už to půjde samo, uvidíš.
Držím palce, ať Ti to dobře dopadne! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit