Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, možná to sem úplně nepatří, ale chtěla bych se zeptat na to jaké akce by Vás a vaše děti bavily. Jde o to, že s manželem se snažíme opět rozjet SDH a máme v plánu kulturní akce zaměřené hlavně pro děti. Proto se na Vás na maminky obracím s otázkou na jaký druh akce byste vzali své děti.? Děkuji a přeji hezký zbytek dne 🙂
Vždycky mě baví stanoviště s různými (sportovními) úkoly. Nejlépe, pokud je to spojené s nějakou procházkou.
Nám domlouvali exkurzi u profesionálních hasičů, s policií a tak. Bylo to zajímavé a poučné ![]()
Chtěla bych pro ně udělat i rozloučení s prázdninami. Eventuálně i nějakou první pomoc a tak napadlo mě i třídění odpadu formou her a tak, jen nevím jestli by to ty děti bavilo. ![]()
My jsme malinká obec, asi 30 obyvatel, SDH u nás funguje a pořádáme vždy jednou za rok velkou akci pro děti, je to o prázdninách. Máme to jako šípkovanou, chodí se mezi různými stanovišti a plní se úkoly. Nejvíc je vždy skolkovych děti, často s sebou mají i mladší sourozence, takže na stanovištích bývaji dvoje úkoly, pro menší a větší děti. Ne všechny úkoly jsou sportovní. U každého stanoviště jsou drobné odměny a jedna větší na konci. Chce to i nějaký program pro rodiče, pití, občerstvení… Chodí nám i 50-70 děti, jsou samozřejmě s rodiči, takže ve finále je to na takovou malou ves dost lidí… Letos to bylo spojené s hasičskou soutěží a oslava i výročí, takže nebyla sipkovana, ale skákací hrad a stanoviště s různými vytvarnymi aktivitami, ukázky hasičů, pěna a tak. Je třeba počítat s tím, že akce vyžaduje dost lidí, aby se ta stanoviště obsadila.
Prosím ponechat anonym, myslím, že info je dost konkrétní k rozpoznání.
Stím samozřejmě počítáme, proto se přijímají nový členové, mě jen šlo o inspiraci. Sama ještě děti nemám a většina mých kolegyň co má děti, tak jejich děti bohužel by nejraději byly na PC, mobilu a tak pokud by je vyloženě nevyhnaly ven.
Na jedné malé vesnici v západních Čechách mají každoročně krásný program. Podílí se ale velká část obyvatel. Dělají dětské a sportovní dny, filmový festival, maškarní, halloweenskou stezku, pálení čarodějnic, Mikuláše venku. Všechny tyhle akce jsou moc fajn. Často spojí odpolední program s večerním pro dospělé. Chodí společně krmit zvířátka o Adventu a rozsvěcí vánoční stromek.
Když jdu někam jako rodič, tak spíš třeba než originalitu ocením, když je to dobré organizované, děti to ujdou, dá se to projet kočárem, mají variantu pro nepříznivé počasí a součástí odměn nejsou zvykacky ![]()
@Anonymní píše: Více
I u nás se zapojuje většina obyvatel. Plus sympatizanti odjinud.
Moc Vám všem děkuji za inspiraci. Řekla bych, že se mi to začíná rýsovat ![]()