Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
holky a máte nějakou dobrou zkušenost s kožařkou v Praze ?
předem moc díky za tipy
Ahoj alfi, sice ti asi moc neporadím, ale chápu co prožíváš. Já s akné bojovala asi 2 roky. Byla jsem i na laseru na klinice Asklepion, ale bohužel jen mírné zlepšení, žádný zázrak. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem neměla klasické boláky, ale malé pupínky, vypadalo to jak krupička. Peněz to stálo hrůzu, byla jsem hodně zklamaná. No a pak jsem otěhotněla a akné úplně zmizelo. Takže já osobně mám s laserem špatné zkušenosti.
Mám také problémy s akné, zkusila jsem kosmetiku, upravit jídelníček a nic. Na chvíli mi zabrala antibiotika, ale když jsem přestala s jejich mazáním, tak jsem je po pár týdnech měla zas. Mám hormonální problémy a myslím, že to je tím (zvýšený testosteron, némě estrogenů), takže bych si požádala o rozbor hormonů..Snaží se mi to upravit antikoncepcí, ale zatim bez úspěchu. Jediné co mi pomáhá je sluníčko a v zimě solárko, dělá opravdu zázraky..
Ahoj hilky, taky se přidávám, akné mám a asi mít budud, v pubetrě hodně, pak pomohla antikoncepce, teď jsem vy:,–(ila, chceme mimi a vrátilo se.
Alfie - mě se osvěrčil krém Aknecolor, stojí kolem 100Kc, na předpis doplácíš míň, dlouho vydrží - asi rok a je to krycí krém, pouze na pupínky, maskovací a má v soně antibiotika, že i léčí.U mě pomáhá, že když si na ně něco napatlám, tak na ně tolik pak nesahám ![]()
Normaderm jsem zkoušela - nic
Radko - mohla bys mi prosím napsat přibližně jak postupovala ta tvoje kožařka? Začala hned Neostratou?Moc díky, já si ani neumím představit jít mez make upu. ![]()
Jani - Mary kay se prodává jen přes dealerky? nebo i někde v obchodě?
Ahoj Zuzko, Mary Kay já mám přes kamarádku a ta to má od dealerky. Ale když jsem v testech spotřebitelů zadávala téma na tuhle kosmetiku, tak se tam ozvala Lenquita (z Prahy), že je poradkyně-zkus ji zkontaktovat. Možná v nějakých kosmetických salonech ji mají, ale to vážně nevím.
Jinak mě to opravdu pomohlo, ale holky mi tu nechtěly uvěřit. Cena za ty tři výrobky co mám já, je 1710,–.
Mám:
http://www.marykay.cz/…ty_vypis.php?…
Ahoj alfie,
Do solárka chodím tak od prosince do dubna, než začne venku pořádně svítit sluníčko..Jinak ze začátku chodím tak 2× týdně asi na 10 min. pak postupně přidávám, tak max. na 15min, to udělám asi 5× a pak chodím každý týden nebo 14dní na těch 15 min. Koukala jsem, že se prodávají i speciální desinfekční krémy do solárek, že maj ničit různý kožní potvůrky, tak možná příště zkusim. A taky záleží jaký druh solárka to je a jakou máš pleť. Teď jsem byla na turbo 600 a stačilo mi 7 min., i když předtim jsem byla na turbo(ale nevim kolik) na 12 min. Chce to vychytat, mě to dost pomáhá, ale mohlo by být líp..
O Mary Kay ani neuvažuj, jestli ti příjde Vichy drahé a tvoje peníze nechceš jen tak vyhazovat.
Zakoupila jsem si testovací sadu na akné od Mary Kay… tak příšernou pokožku jsem ještě nikdy v životě neměla. Používala jsem celých 7 dní podle návodu. Teď mám všude vyloženě seschlé šupinky, podrážděný bolavý obličej a takové hluboké pupínky, jak nikdy v životě. Jen za ty vzorky jsem vyhodila kolem 700 Kč. Navíc i když je kosmetika neparfemovaná, tak mi vyloženě podivně smrdí. ![]()
Holky co vás trápí akné. Vypozorovaly jste v kterém ročním období je to nejhorší?
Já už nějaký rok sleduji, že nejhorší je podzim a teď na zimu se zase začíná pleť docela čistit. I celkově s mastnotou vlasů jsem na tom nejhůře září, říjen, listopad.
@Boudová Na podzim je to nejhorší proto, že z léta je pleť vysušená od sluníčka, tak mi to řekla kožní lékařka ![]()
@geilens píše:
@Boudová Na podzim je to nejhorší proto, že z léta je pleť vysušená od sluníčka, tak mi to řekla kožní lékařka
Já se ale smažím celoročně spíš v soláriu. tak mi to tuhle teorii moc nepotvrzuje právě.
@Boudová No ale na slunko taky chodíš ne?
fakt nevím, tohle mi řekla doktorka a je pravda, že sem to tak mívala, takže jsem tu teorii nijak hlouběji nezkoumala
![]()
@geilens píše:
@Boudová No ale na slunko taky chodíš ne?fakt nevím, tohle mi řekla doktorka a je pravda, že sem to tak mívala, takže jsem tu teorii nijak hlouběji nezkoumala
![]()
To jsem jí teda letos musela mít vysušenou fakt řádně ![]()
Ahoj, častou příčinou bývá acidobazicka nerovnováha v tele.
Ale důležité je, ze pokud je cokoliv na kůži - akné, ekzém atd, tak je to odraz našeho vnitřního prostředí. Problém s akné bývají často střeva, ale i u jiných vnějších projevu na kůži to může byt třeba i problém s játry. Dobře je třeba dat si detox, jak střev tak jater, vyzkoušet, co na nás zabírá.
Ale jak říkám, většinou vnitřek řve o pomoc a dává to najevo skrze tu kuzi
@MarketinkaKopretinka píše:
Ahoj, častou příčinou bývá acidobazicka nerovnováha v tele.
Ale důležité je, ze pokud je cokoliv na kůži - akné, ekzém atd, tak je to odraz našeho vnitřního prostředí. Problém s akné bývají často střeva, ale i u jiných vnějších projevu na kůži to může byt třeba i problém s játry. Dobře je třeba dat si detox, jak střev tak jater, vyzkoušet, co na nás zabírá.
Ale jak říkám, většinou vnitřek řve o pomoc a dává to najevo skrze tu kuzi
Teď teda nechci aby to vypadalo, že tu chci všechny odpovědi zavrhnout, ale tohle můj problém určitě neni. Čistím se celkem pravidelně. A nezdravě taky nežiji.
@MarketinkaKopretinka taky myslím, že ve většině je to pravda, ale někdy to jsou blbý roky, někdy prostě stres, někdy něco jiného ale většinou je prvada, že co se týká kůže a hlavně pleti je to ve střevech