Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, potřebuji od vás radu. V pondělí jsem dostala chřipku, v úterý jsem šla k doktorovi, ale ten mi dal jen panadol s tím, že nic jiného mi dát nemůže. Ale je mi šíleně blbě, teplota se mi sníží jen po prášku a za pár hodin zase vykočí, bolí mě v krku - vůbec nemůžu mluvit, teče mi z nosu a kašlu celý den i noc ![]()
Dost mě to štve, nechci nakazit rodinu a potřebuji se z toho dostat. Co mám dělat, abych se zbavila alespoň toho bolení v krku? Pořád čajíčkuju, medíčkuju, ale zdá se mi, že je to úplně zbytečný ![]()
Ahoj TTerko
chci tě podpořit - jsem na tom úplně stejně. Akorát mě paní nacpala prášky, které nejsou pro těhule - takže je stejně neberu.....
Jinak mám za to, že léčení i neléčení trvají minimálně 7 dní - takže po té tobě kdyby to nepřešlo, znovu k dr…
Držím palce, ať už je lépe…
Věra
(jinak paralen se může, co takhle domácí léčení: namazat prsa mastným, cibule v cukru, dýchat horký vzduch - heřmánek?, napařit nohy,,,, a takové ty „babské rady“…)
Já třeba med nemůžu, strašně mě dráždí v krku a je to po něm ještě horší. Bezva jsou vincentkové pastilky nebo emská sůl. Cucá se to a zvlhčuje sliznice.Můžou to určitě i těhulky.
Ahoj Terko,
během těhu na mě dvakrát sedly bacily a moje dr. mi doporučila Bioparox. Je to takový spray (inhalátor) do nosu a do krku. Na letáku je napsáno, že je na rýmu, zánět dutin, bolest v krku, kašel a zánět průdušek. Mě pomohl v obou případech. Je to sice docela hnusné, ale mě to pomohlo. Tak se na to případně zkus dr. zeptat. Nebo v lékárně - ono je to myslím dokonce volně prodejné a pojišťovna na to nepřispívá. Stálo to cca 150,–. Tak třeba ti to pomůže.
http://www.lekarna.cz/…0ml-400da-1/
JA ti osobne doporucuji Gripp heel jsou to homeopatika + Preventan akut
Ten grip, brat 3× denne1 az do vymizeni priznaku, preventan 1× denne
K
Preventan akut je opravdu dobrý. Zkusila bych vitamíny C a zinek. Preventan může i celá rodina, aby od tebe tu chřipku nechytli. Přeji rychlé uzdravení. Neboj miminku už by chřipka neměla ublížit.
Holky, to, že spousta léků běžného použití jako Mucosolvan atp. nejsou vhodné pro těhotné, je absolutní hloupost. Jde jen o to, že většina doktorů se o skutečný výzkum jejich účinků nezajímá a pro farmaceutické firmy je nejsnazší dát do letáků, že jsou pro těhotné nevhodné a mít pokoj. Pokud mi nevěříte, doporučuji stánky www.porodnice.cz odkaz Poradny - poradnu Dr. Koucký - opravdu skvělý porodník (mimochodem i náš kamarád), kterého jeho práce baví a zajímá se o vývoj atp. - však uvidíte, až si jeho odpovědi projdete. Otázek na téma chřipka / léky už zodpověděl desítky - v podstatě se to pořád opakuje, až obdivuju jeho trpělivost. Plus tam v sekci Archiv článků najdete i jeho článek přímo o vhodnosti jednotlivých léků v těhotenství (myslím, že někdy z konce roku 2006 - musíte pohledat).
Na teploty se doporučuje paracetamol (Paralen, Panadol), hlavně né nic co obsahuje kyselenu acetylsalicylovou (Aspirin). Na kašel se podává Mucosolvan, který není pro plod vůbec škodlivý, nebo bych se zeptala v lékárně např.na jitrocelový sirup, zda se může i v těhotenství. Na krk bych doporučila kloktat rozpuštěnou kuchyňskou solí, nebo silným šalvějovým čajem.