Chřipka v 18. týdnu těhotenství - mohu s tím něco dělat?

5532
8.2.07 10:39

Chřipka v 18. týdnu těhotenství

Ahoj holky, potřebuji od vás radu. V pondělí jsem dostala chřipku, v úterý jsem šla k doktorovi, ale ten mi dal jen panadol s tím, že nic jiného mi dát nemůže. Ale je mi šíleně blbě, teplota se mi sníží jen po prášku a za pár hodin zase vykočí, bolí mě v krku - vůbec nemůžu mluvit, teče mi z nosu a kašlu celý den i noc :cry:
Dost mě to štve, nechci nakazit rodinu a potřebuji se z toho dostat. Co mám dělat, abych se zbavila alespoň toho bolení v krku? Pořád čajíčkuju, medíčkuju, ale zdá se mi, že je to úplně zbytečný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
8.2.07 10:47

Ahoj TTerko

chci tě podpořit - jsem na tom úplně stejně. Akorát mě paní nacpala prášky, které nejsou pro těhule - takže je stejně neberu.....

Jinak mám za to, že léčení i neléčení trvají minimálně 7 dní - takže po té tobě kdyby to nepřešlo, znovu k dr…

Držím palce, ať už je lépe…

Věra

(jinak paralen se může, co takhle domácí léčení: namazat prsa mastným, cibule v cukru, dýchat horký vzduch - heřmánek?, napařit nohy,,,, a takové ty „babské rady“…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.2.07 11:12

Já třeba med nemůžu, strašně mě dráždí v krku a je to po něm ještě horší. Bezva jsou vincentkové pastilky nebo emská sůl. Cucá se to a zvlhčuje sliznice.Můžou to určitě i těhulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
8.2.07 12:21

Ahoj Terko,
během těhu na mě dvakrát sedly bacily a moje dr. mi doporučila Bioparox. Je to takový spray (inhalátor) do nosu a do krku. Na letáku je napsáno, že je na rýmu, zánět dutin, bolest v krku, kašel a zánět průdušek. Mě pomohl v obou případech. Je to sice docela hnusné, ale mě to pomohlo. Tak se na to případně zkus dr. zeptat. Nebo v lékárně - ono je to myslím dokonce volně prodejné a pojišťovna na to nepřispívá. Stálo to cca 150,–. Tak třeba ti to pomůže.
 http://www.lekarna.cz/…0ml-400da-1/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
8.2.07 14:08

JA ti osobne doporucuji Gripp heel jsou to homeopatika + Preventan akut

Ten grip, brat 3× denne1 az do vymizeni priznaku, preventan 1× denne

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.07 14:49

Preventan akut je opravdu dobrý. Zkusila bych vitamíny C a zinek. Preventan může i celá rodina, aby od tebe tu chřipku nechytli. Přeji rychlé uzdravení. Neboj miminku už by chřipka neměla ublížit.

• Citovat
  • Upravit
210
12.2.07 15:17

Holky, to, že spousta léků běžného použití jako Mucosolvan atp. nejsou vhodné pro těhotné, je absolutní hloupost. Jde jen o to, že většina doktorů se o skutečný výzkum jejich účinků nezajímá a pro farmaceutické firmy je nejsnazší dát do letáků, že jsou pro těhotné nevhodné a mít pokoj. Pokud mi nevěříte, doporučuji stánky www.porodnice.cz odkaz Poradny - poradnu Dr. Koucký - opravdu skvělý porodník (mimochodem i náš kamarád), kterého jeho práce baví a zajímá se o vývoj atp. - však uvidíte, až si jeho odpovědi projdete. Otázek na téma chřipka / léky už zodpověděl desítky - v podstatě se to pořád opakuje, až obdivuju jeho trpělivost. Plus tam v sekci Archiv článků najdete i jeho článek přímo o vhodnosti jednotlivých léků v těhotenství (myslím, že někdy z konce roku 2006 - musíte pohledat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.2.07 11:49

Na teploty se doporučuje paracetamol (Paralen, Panadol), hlavně né nic co obsahuje kyselenu acetylsalicylovou (Aspirin). Na kašel se podává Mucosolvan, který není pro plod vůbec škodlivý, nebo bych se zeptala v lékárně např.na jitrocelový sirup, zda se může i v těhotenství. Na krk bych doporučila kloktat rozpuštěnou kuchyňskou solí, nebo silným šalvějovým čajem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex