Hemeroidy - zákrok?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
287
30.1.07 15:19

HEMOROIDY - ZÁKROK???

ahoj holky,
dnes jsem vyřešila zubaře a ještě jsem chtěla zvládnout otázku hemoroidů. Od porodu mám občas potíže, nyní je to už 3 dny docela horor jít na velkou. A tak jsem zavolala k obvodní a ta mi sdělila, že mám volat na chirurgii. Tak jsem tam volala a doktor mi řekl, že mě přednostně vezme zítra, ať přijdu v poledne. Mám radost, že to šlo tak rychle, ale pak mi zatrnulo… Vůbec nevím, co mi bude dělat, tedy … jak to probíhá… to jako bude nějak odstraňovat, nebo mi jen předepíše mast??? Máte s tím někdo zkušenost? četla jsem i o odstraňování laserem, atd… ale nikdy mě nenapadlo se o to zajímat. Až teď tedy musím, abych věděla, co mě čeká… ale čeká mě to už zítra :-))

Navíc nemám hlídání, může se mnou jít Terezka??

tak jestli máte někdo zkušenost, jak to probíhá, prosím, napište.

Moc děkuju…

Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69
30.1.07 18:15

Ahoj, zkušenost s hemorhoidy zatím nemám, ale myslím, že se žádného operačního zákroku bát rozhodně nemusíš, tak rychle to opravdu nejde. První musí přijít prohlídka- to znamená obhlídka zevně + vyšetření per rectum- prst do konečníku, následuje rektoskopie- což je varianta koloskopie- tedy zavedení takové hadice s optikou přes konečník do inkrimimované oblasti- jen se nemusí prohlížet celé tlusté střevo, takže je to vyš. šetrnější- ale před tím bys měla být připravena- to zn. vyprázdněna, minimálně nějakým čípkem či gelem, takže jestli jsi dostala pokyny přijít jen tak, tak Tě to zřejmě zatím čekat nebude- to vyš. se patrně objedná, navíc rozbor krve…
Asi to nebude nic pro stydlivé povahy, ale nebudou se koukat do nosu, když máš problémy jinde :) Teď to trochu zlehčuju, chci jen říct, že jde určitě všechno zvládnout. Navíc je to dost rozšířený problém, ale ne všichni ho mají odvahu řešit, takže držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
30.1.07 19:35

Ahoj Nenicko, neboj, skoro vůbec to nebolí. Jen cítíš takový tlak. nejspíš Ti je bude podvazovat a oni potom samy odpadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
31.1.07 08:39

holky,
moc děkuju za odpovědi, dnes tam půjdu.. raději bych, aby vyůbec žádný zákrok nemusel být proveden, to samozřejmě.. taky mám bojíky :-)). Dnes prostě uvidím, co se dozvím od dr. a podle toho se nějak zařídím. Chápu, že nosní dirky mi prohlížet nebude :-)), opravdu ano :-)). To mě ještě čeká zákrok u zubaře - trhání 2 osmiček. A prý nebudu fungovat týden a musím mít někoho na pomoc… fakt super.. krásně se mi to sešlo. Když už tak už :-))

zatím moc děkuju!
Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
31.1.07 14:20

tak mě dr vyšetřil, mám čípky, za týden jdu na ko, pak na další vyšetření konečníku a pak se uvidí…

moc díky za vaše odpovědi,
pa Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
24.4.14 15:12

@Nenicka ahoj, vím že je to už 7 let, a možná si to nepamatuješ, ale ráda bych se zeptala jak jsi před těmi 7 lety dopadla? Mám asi stejný problém a bojím se :-( děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
24.4.14 15:57

@cecil7 byla tu on-line naposledy před rokem…aby jsi zbytečně nečekala na odpověď. Zeptej se i v jiné diskusi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
24.4.14 16:38

@Paoloska děkuji za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
24.4.14 22:56
@cecil7 píše:
@Nenicka ahoj, vím že je to už 7 let, a možná si to nepamatuješ, ale ráda bych se zeptala jak jsi před těmi 7 lety dopadla? Mám asi stejný problém a bojím se :-( děkuju :-)

Ahoj,
tak já byla na chirurgii úplně na tom prvním vyšetření. Jen mně prstem vyšetřili konečník, což nebylo až tak hrozné a doporučili mast nebo čípky faktu - ty si můžeš koupit v lékárně i bez předpisu. Takže být tebou, zkusím to napřed tak. Já ty čípky občas používám a musím říct, že pomáhají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí