Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj holky,
dnes jsem vyřešila zubaře a ještě jsem chtěla zvládnout otázku hemoroidů. Od porodu mám občas potíže, nyní je to už 3 dny docela horor jít na velkou. A tak jsem zavolala k obvodní a ta mi sdělila, že mám volat na chirurgii. Tak jsem tam volala a doktor mi řekl, že mě přednostně vezme zítra, ať přijdu v poledne. Mám radost, že to šlo tak rychle, ale pak mi zatrnulo… Vůbec nevím, co mi bude dělat, tedy … jak to probíhá… to jako bude nějak odstraňovat, nebo mi jen předepíše mast??? Máte s tím někdo zkušenost? četla jsem i o odstraňování laserem, atd… ale nikdy mě nenapadlo se o to zajímat. Až teď tedy musím, abych věděla, co mě čeká… ale čeká mě to už zítra ![]()
Navíc nemám hlídání, může se mnou jít Terezka??
tak jestli máte někdo zkušenost, jak to probíhá, prosím, napište.
Moc děkuju…
Nenicka
Ahoj, zkušenost s hemorhoidy zatím nemám, ale myslím, že se žádného operačního zákroku bát rozhodně nemusíš, tak rychle to opravdu nejde. První musí přijít prohlídka- to znamená obhlídka zevně + vyšetření per rectum- prst do konečníku, následuje rektoskopie- což je varianta koloskopie- tedy zavedení takové hadice s optikou přes konečník do inkrimimované oblasti- jen se nemusí prohlížet celé tlusté střevo, takže je to vyš. šetrnější- ale před tím bys měla být připravena- to zn. vyprázdněna, minimálně nějakým čípkem či gelem, takže jestli jsi dostala pokyny přijít jen tak, tak Tě to zřejmě zatím čekat nebude- to vyš. se patrně objedná, navíc rozbor krve…
Asi to nebude nic pro stydlivé povahy, ale nebudou se koukat do nosu, když máš problémy jinde
Teď to trochu zlehčuju, chci jen říct, že jde určitě všechno zvládnout. Navíc je to dost rozšířený problém, ale ne všichni ho mají odvahu řešit, takže držím palce.
Ahoj Nenicko, neboj, skoro vůbec to nebolí. Jen cítíš takový tlak. nejspíš Ti je bude podvazovat a oni potom samy odpadnou.
holky,
moc děkuju za odpovědi, dnes tam půjdu.. raději bych, aby vyůbec žádný zákrok nemusel být proveden, to samozřejmě.. taky mám bojíky
. Dnes prostě uvidím, co se dozvím od dr. a podle toho se nějak zařídím. Chápu, že nosní dirky mi prohlížet nebude
, opravdu ano
. To mě ještě čeká zákrok u zubaře - trhání 2 osmiček. A prý nebudu fungovat týden a musím mít někoho na pomoc… fakt super.. krásně se mi to sešlo. Když už tak už ![]()
zatím moc děkuju!
Nenicka
tak mě dr vyšetřil, mám čípky, za týden jdu na ko, pak na další vyšetření konečníku a pak se uvidí…
moc díky za vaše odpovědi,
pa Nenicka
@Nenicka ahoj, vím že je to už 7 let, a možná si to nepamatuješ, ale ráda bych se zeptala jak jsi před těmi 7 lety dopadla? Mám asi stejný problém a bojím se
děkuju ![]()
@cecil7 byla tu on-line naposledy před rokem…aby jsi zbytečně nečekala na odpověď. Zeptej se i v jiné diskusi..
@cecil7 píše:
@Nenicka ahoj, vím že je to už 7 let, a možná si to nepamatuješ, ale ráda bych se zeptala jak jsi před těmi 7 lety dopadla? Mám asi stejný problém a bojím seděkuju
Ahoj,
tak já byla na chirurgii úplně na tom prvním vyšetření. Jen mně prstem vyšetřili konečník, což nebylo až tak hrozné a doporučili mast nebo čípky faktu - ty si můžeš koupit v lékárně i bez předpisu. Takže být tebou, zkusím to napřed tak. Já ty čípky občas používám a musím říct, že pomáhají