Akné na genitálu

Anonymní
25.3.12 21:28

Akné na genitálu

Ahoj holky, přeji krásný večer. Píšu anonnymně, což je doufám pochopitelné :) . Jen by mě zajímalo, jestli má některá z vás akné v oblasti genitálu. Mě se po porodu, což už je 15 měsíců, dělá na velkých pyscích, a jednou dokonce na poštěváčku (bože to byla bolest). Když nebudu brát tu estetickou stránku věci, tak to prostě strašně bolí a nejraději bych chodila pořád naostro, aby to nedřelo o kalhotky. Řešila jste to některá nějakou kosmetikou? Nebo dojít k lékaři? Je to vůbec běžné?
Tak snad poradíte i tentokrát :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.3.12 21:37

Taky se mi to stává :,( . Myslím že je to holením, jelikož když jsem byla poslední měsíce těhu zarostlá :mrgreen: , tak nic. Tak se přifařuju, jestli někdo dá radu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5154
25.3.12 21:38

Holka jestli to spíš nebude opar! Ukaž to nějakému Dr. :oops: I když chápu, že se chceš do země propadnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.12 21:41

Nebo zaletej stafylokok, drží se na kůži a dělá různý boláky. Ty teda bolí jako prase a čas od času se objevují buď po zapaření nebo třeba po holení a tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.12 21:43

Lajka: Nene, určtitě to je akné. Většinou to propíchnu špendlíkem a lehce vymáčknu (přes bolest s tím nejde nic víc dělat). Ale nejhorší je, že se to léčí podstatně déle, než třeba na obličeji. Na obličeji mi akné zmizí tak 1-2 týdny a tyhle potvory tam mám třeba 3 měsíce, než úplně zmizí. :zed:
No a nejhoší je, že ani nevím k jakému doktorovi jít - jeslti na kožní nebo gyndu? :nevim:

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
14598
25.3.12 21:57

určitě bych šla na kožní. V Opavě takové potíže právě řeší kožní, ne gynekologové. Moje Kity měla problémy a byli jsme odesláni z gyndy na kožní… :nevim:

Pokud jde o jeden, dva za hooodně dlouhou dobu,neřešila bych,ale pokud se to stále opakuje a je toho povícero, řešla bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
25.3.12 22:06

jasne to chce venerologa, jinak super je mazat rybilkou nebo jinou detskou masti na opruzeniny, skvele to hoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.12 22:28
@Anonymní píše:
Nebo zaletej stafylokok, drží se na kůži a dělá různý boláky. Ty teda bolí jako prase a čas od času se objevují buď po zapaření nebo třeba po holení a tak.

Mě zjistili zlatýho stafylokoka v krku. A ty boláky mám už asi 5 let. Hrozně se stydím a neumím si představit že s tím jdu na kožní. mám je hlavně na pyskách :? a rozhodit tam nohy :oops: :oops: :oops: :oops: ? Mám to ale pouze tam kde se holím, tak nevím. Máš k tomu víc informací?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.12 22:38
@Anonymní píše:
Mě zjistili zlatýho stafylokoka v krku. A ty boláky mám už asi 5 let. Hrozně se stydím a neumím si představit že s tím jdu na kožní. mám je hlavně na pyskách :? a rozhodit tam nohy :oops: :oops: :oops: :oops: ? Mám to ale pouze tam kde se holím, tak nevím. Máš k tomu víc informací?

Já jsem ho chytla v nemocnici(jsem sestra). Objevilo se mi to poprvé chvilku po nastoupení do zaměstnání. Mně se teda objevují na vnitřní straně stehen blíž k tříslům. Jsou to takové velké bolavé boláky. Dlouho trvá než jakoby uzrají a buď prasknou sami nebo jim pomůžu klasickou nemocniční jehlou. Po vypuštění hnisu,se uvnitř udělá taková bublinka a ta se ještě párktát naplní a pak dlouho hojí- většinou jizvičkou. Je to nepříjemné, ale těžko se toho dá zbavit. Když jsem se o tom bavila s kožním, tak mi řekl, že stačí i sebemenší mechanické poškození či zapaření. Někteří na to hodně trpí a musí se to dokonce říznout skalpelem a dát drén. Nejlepší je někam zajít, třeba i k obvoďákovi, vzít si domů sterilní štětičku a v případě, že někde bolák praskne, udělat z toho stěr a nechat ho vyšetřit. Omlouvám se za nechytný a detailmní popis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.12 22:54
@Anonymní píše:
Já jsem ho chytla v nemocnici(jsem sestra). Objevilo se mi to poprvé chvilku po nastoupení do zaměstnání. Mně se teda objevují na vnitřní straně stehen blíž k tříslům. Jsou to takové velké bolavé boláky. Dlouho trvá než jakoby uzrají a buď prasknou sami nebo jim pomůžu klasickou nemocniční jehlou. Po vypuštění hnisu,se uvnitř udělá taková bublinka a ta se ještě párktát naplní a pak dlouho hojí- většinou jizvičkou. Je to nepříjemné, ale těžko se toho dá zbavit. Když jsem se o tom bavila s kožním, tak mi řekl, že stačí i sebemenší mechanické poškození či zapaření. Někteří na to hodně trpí a musí se to dokonce říznout skalpelem a dát drén. Nejlepší je někam zajít, třeba i k obvoďákovi, vzít si domů sterilní štětičku a v případě, že někde bolák praskne, udělat z toho stěr a nechat ho vyšetřit. Omlouvám se za nechytný a detailmní popis.

popis byl v pohodě, ale ani k obvodákovi si s tím neumím představit jít :nevim: :oops: :nevim: :oops: Dlouho se to hojí, to je naprostá pravda, ta jizvička nevím, ale mám to v místech kde se kůže asi hojí líp. Jendou se mi to udělalo na vnitřní straně zadku, a tam jizvička už je :evil: . Je to hrozná ostuda, neumím si představit s tím někam jít. Můžete mi stokrát psát že by ste s tím šly, ale kdyby se vás to opravdu týkalo, tak bych vás chtěla vidět, jelikož je to nepříjemný jak máloco :evil:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.12 22:57

Já to taky nikomu neukazovala a to jsem to měla jen mezi třísly ;) . Udělala jsem detailní popis a s doktorem jsme se dohodli, že štětičku se stěrem přinesu a čekala jsem na výsledek. Však ono tam není nic na koukání a pokud je doktor dobrý, tak pochopí, že je ti to nepříjemné a řešení ho napadne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.12 08:05

Dobré ráno všem :mavam:
Jen se chci zeptat, kdyby to byl ten zlatý stafilokok (což podle popisu teda je) - je to nebezpečné? jak probíhá léčba?

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.12 08:11

Dá se léčit antibiotiky, třeba lokálně a pak je nutné dodržovat více hygienu. I když koho znám, tak tomu se stejně pravidelně vrací.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.12 09:51

me to taky trapi…myslim,ze to neni holenim…at se holim nebo ne, nejaky mi tam vyroste…v tehu jsem mela klid, ted se mi to opet vraci…na pyscich mi to natece,desne to boli…vetsinou mi pomaha nechat to uzrat,naparit ve vane a vymackout :poblion: je to nechutne,boli to jak svina,ale jinak to nejde…jednou se mi to udelalo po dlouhem cyklo vyletu a to jsem ani nemohla sedet :oops: teklo mi z toho proudem…fakt nevim co s tim…

• Citovat
  • Upravit
2
6.4.14 17:45

Když sem byla těhu nedělo se mi nic a ted… šílení…
trápí mě to — před 3dni se mi na pysku udělal bolák tak jsem ho vymáčkla a myslela jsem že bude klid… ale mílila jsem se… včera jsem byla na procházce a je to dost nepříjemné mám jeden pysk večí než ten druhý :,( a docela to bolí jak to mám odřené od kalhotek… mohůl by mi někdo poradit co s tím mám dělat??? je to dost nepříjemné.. když si chci sednou tak musím mít nohy do V abych si mohla v klidu sednout… :roll:… nějaká rada?.. třeba mastičky nebo prášky které nemusí být na předpis

napište, mi klidně do mejlu ***@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast