Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj jdu jsi pro radu pár dní semi udelaly boláčky, ale stále sezvětčují, svědí, ted sem to namazala framykoinem tak i pálí, doma nemám žádný nový prostředek vše používám dýl (z láhve),minulou sobotu jsem plela jahody,pupínky začaly kolem uterý, taky máme nově slepice, na které jsem šahala abych jedala večer nabydla, máme je odminuleho pátku, nic nově sem jinak nedelala,nemám to nikde jen na obou rukou
Typla bych to na kopřivku, ale to se mi zase nezdá, že to máš jen na rukou.
Já jsem ji dostala nedávno, nedalo se to vydržet a svědilo a pálelo mě celé tělo. Hrůza!
Bylo to z oslabeného organismu a nachlazení.
opravdu jen na tech rukou, nikde nic, a nikdy jsem nic takového nemela ![]()
Já bych s tím na Tvém místě vyrazila v týdnu na kožní, protože alergie by se asi takhle nezhoršovala, po několika dnech. Krom toho, když to je jen na rukou, to taky pro alergii moc nemluví.
Pokud se nepletu, podobně by mohla projevovat třeba kožní choroba Lichen Planus, což bys samoléčbou nezvládla, nasazují se kortikoidy.
@Lenkaamimi píše:
tohle vypadá na alergickou reakci
Alergická reakce, výhradně na rukou a po několika dnech se stále zhoršující…??? To by ty ruce musela vystavovat příslušnému alergenu opakovaně… zrovna u rukou a v takovém rozsahu by pravděpodobně nepřehlédla, co je tím spouštěčem.
Podle popisu situace a fotek myslím, že to alergie není… ale odborník bude vědět víc, určitě tam zajdi.
pokud nebylo podané antihistaminikum, tak se to může samozřejmě zhoršovat. jsou to takové červené podebrané fleky. ale napiš co to je až přijdeš od doktora.
to mě zajímá.
Máš to i na vnitřní straně - na dlaních? Podobnou reakci mívám na SAVO a podobné (když máchám třeba hadr v kýblu), musím takovéto věci vykonávat leda v rukavicích. Občas se mi něco takového vyhodí i z jaru - ale především na dlaních. Zhoršuje se mi to také a to škrábáním. Vcelku pomáhá lipobase. U mě jde ale o alergickou reakci (což u Tebe být nemusí), do týdne to zmizí (nesmím škrábat a nesmí přijít do styku s „chemikáliemi“). Rozhodně bych zašla na kožní, tam Ti řeknou co a jak..
na dlaních to nemám, a ruce práve máchám v proststředcích které mám už otevřené dýl a dýl s nemi myju,já si nejdřív myslela že to bude s toho jak sem plela ty jahody že maj takové trníky, ale to bylo minulý víkend, pak sem přešla k tem slepicím jak sem je brala a dávala na bydla aby se naučily, ale to sem už také dva dny nedelala, a jestly to bude tamto co psala bohunka tak sem si to vygoglila a poteš košte, nezbyde mi než proste zajít na kožní, což jsem tušila ale stejně sem hledala jestly se to nekteré taky nedelalo, ten framykoin po nem meto akorát víc pálí a víc svedí,tak na nej taky prdím, netuším co to je ale je to hnus, hlavně když sem včera platila v krámě a prodavačka se hned koukala na ruce
, sem se za to až stydela, a opravdu nikde jinde sem to nenašla
pozor alergie může být i na viry v těle. nemusí to být alergie na něco, čeho se dotýkáš.
ahojky, tak já už přišla na to s čeho to asi mám, z pšenice,protože sem nabírala slepicím a po hodiněme to zase uplne vylezlo,a rozlezlo tak ted jim bude dávat manža aspon dva dny a uvidím zda to je z ní
no tak prosím..alergická rekce, měla jsem se vsadit
tak se tomu vyvarovat no, počkat až to zmizí a zkusit, jestli pak pomůžou rukavice.
ještě že to není nic horšího.
jo jo jsem ráda opravdu to bude tím už mi ty nejvetší splaskávaj,hold jim budu muset dávat v rukavicích
,sice by me to teda nenapadlo žemuže býtreakce i na toto ale asi teda jo…takže všem moc děkuju ![]()