Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj ženy,
poslední dobou mě trápí beďaři ve vlasech. Mám je na čele, tam kde vlasy začínají, ale i na temeni atd. Vlasy se mi nemastí mám normální až suchý, na lupy netrpím. Šampon používám buď dětský a nebo aktuálně elseve na citlivou pokožku. POpřípadě jiný šampony na citlivou pokožku. Na obličej používám dermacol na problematickou pleť, ale co s tou palicí? Je mi to nepříjemný, protože se kolikrát ani neučešu, jak to bolí. Jsou to takový ti správně masití, podkožní potvoráci. Máte někdo zkušenost s něčím opravdu účinným?
Hlavu se nebarvím, pouze hennou, dýlka k lopatkám obvykle v culíku. Taky mi vlasy dost padají, ale to jak jsem zjistila je nejspíš zdejší vodou.
ahoj ja mela neco podobneho nebo mozna stejneho,mela jsem to vzadu na hlave a celkem to i svedelo tak jsem si to porad skrabala,vzhledem k tomu ze to bylo docela velky tak jsem se bala co to je.Zkusila jsem i zmenit sampon a vim ze mi to pak do tydne samo zmizlo a od ty doby uz nic.
Ahoj, jsem na tom tak nějak stejně.. Snad někdo napíše zaručenou radu, protože už mě to taky štve ![]()
nevím jak moc toho ve vlasech máte,ženy,ale asi bych s tím raději běžela na poradu ke kožnímu aby to taky nebyla počínající forma hlubokého zánětu vlasových váčků či něco podobného.Což může způsobit i plešatost.A to vás tedy nechci nijak strašit.Jinak do vlasů spíš použít nějaký hojivý roztok.
Jednou se mi udělal podobný zánět z používání šamponu pro citlivou pokožku a nebyl to zrovna levný šampon.
Tak na beďary nevím, mně se dělal vždycky jeden obrovskej na temeni, jak mám vírek a taky mi padaly a dost pomohlo tohle: http://avonklap.mimishop.cz/detail.php?… je to takový bylinný tonikum, čistí to do hloubky, takže by to teoreticky mohlo zafungovat i na ty tvý beďary
(používá se před mytím - vmasírovat do pokožky, počkat tak 30 minut a pak umýt, ono ti to děsně zamastí vlasy u kořínků, jak to ten bordel vytáhne z pokožky) Jinak šampony používat zásadně průhledné bez dimethiconů (to snad ty dětský ale jsou
)
@cukratko33 píše:šampony měním a zkouším, dětský, dospělácký, na lupy, na suchou pokožku…
ahoj ja mela neco podobneho nebo mozna stejneho,mela jsem to vzadu na hlave a celkem to i svedelo tak jsem si to porad skrabala,vzhledem k tomu ze to bylo docela velky tak jsem se bala co to je.Zkusila jsem i zmenit sampon a vim ze mi to pak do tydne samo zmizlo a od ty doby uz nic.
ahoj, mamka moje mela taky nejake potize vzadu s pokozkou na hlave a pomohl ji ten detsky sampon sebamed a odvary z kopriv
Na akné pokud Vám lékař může napsat Zynerit, je to lokální ATB (vodička s dotykovým aplikátorem) používá se na postižená místa. Každému zabírá něco jiného, ale tohle je myslím docela dobrý lék, já to vyzkoušela, neměla jsem akné přímo ve vlasech ale na šíji a do vlasů to zasahovalo a bolelo
Myslím že se může i v těhotenství. Jinak když jsme byla v pubertě, tak mi na čištění pleti pomáhala pleťová voda Amica - stahující (oranžová). Viděla jsem ji ještě asi před 2 roky v drogerii Teta nebo v menších městech v neznačkových drogeriích. Lahvička stojí asi 20,– Kč.