Akutní zánět dělohy u psa

4256
7.4.14 19:22

akutni zanet delohy u psa

Babička ma 11leteho bišona fenu. Aby nehrála tak ji jednou nechala píchnout injekci. Pak mela normálně harat a harala prez 6tydnu a čůrala krev. Byla jsem sni u vet. Prý zánět mocaku, napichal ji injekcema a udělal sono dělohy ze je OK a dal na týden atb. Vyplazla 2litry. No a ted po měsíci začala krvácet opět a prý už týden nezere a jen pije. Tak tam letěla znova a ejhle akutní zánět dělohy, tak ji dal 2injekce a zítra operace. Prý nechodí a jen spi. Bude ji to stát 5tis. Jak je možné ze s akutním zánětem delohy ji budou operovat az zítra? Našeho psa vzal vet. Ihned ze to bylo za 5min 12. Docela mám obavy aby to ten pes přežil. Už mela 2× narkozu kvůli zubnimu kazu. Je sama a ma jen psa :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
7.4.14 19:25
@novakova.t píše:
Babička ma 11leteho bišona fenu. Aby nehrála tak ji jednou nechala píchnout injekci. Pak mela normálně harat a harala prez 6tydnu a čůrala krev. Byla jsem sni u vet. Prý zánět mocaku, napichal ji injekcema a udělal sono dělohy ze je OK a dal na týden atb. Vyplazla 2litry. No a ted po měsíci začala krvácet opět a prý už týden nezere a jen pije. Tak tam letěla znova a ejhle akutní zánět dělohy, tak ji dal 2injekce a zítra operace. Prý nechodí a jen spi. Bude ji to stát 5tis. Jak je možné ze s akutním zánětem delohy ji budou operovat az zítra? Našeho psa vzal vet. Ihned ze to bylo za 5min 12. Docela mám obavy aby to ten pes přežil. Už mela 2× narkozu kvůli zubnimu kazu. Je sama a ma jen psa :(

tak at jde k jinému vet ne? ale dnes už nikdo nebude jedině ve. pohotvost, zda to existuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17944
7.4.14 19:28

Taky jsme měli desetiletou fenu s akutním zánětem dělohy a na operaci čekala snad ještě nějaký den navíc. Zotavila se výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
7.4.14 19:31
@tumpach píše:
tak at jde k jinému vet ne? ale dnes už nikdo nebude jedině ve. pohotvost, zda to existuje

Vet. pohotovost urcite existuje. Zalezi ale i na ochote daneho veterinare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
7.4.14 19:38

@novakova.t Ahoj nasi labradorku operovali hned, jsme z Prahy, ale okolo jedenacte vecer jsme ji vezli do veterinarni nemocnice v Ceskem Brode.Rano jsme ji odporovanou vezli domu. Tusim, ze asi deset dni po operaci jsem ji davala antibiotika a kazdy den menila obvaz.Mela taky ten pres cely trup.Ted uz je to babicka a tahne ji na patnact a v dobe operace ji bylo 11.Predtim mela narkozu pri operaci kolena a rengenu.Nez jsme jeli do toho Brodu, tak jsem obvolala xveterin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
7.4.14 19:40
@andulik8 píše:
Vet. pohotovost urcite existuje. Zalezi ale i na ochote daneho veterinare.

dík, žádné zvířata nechovám, takže nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
7.4.14 19:47
@tumpach píše:
dík, žádné zvířata nechovám, takže nevím

Mame veterinare v rodine, takze vim ze existuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.4.14 19:50

Taky nám tenkrát operovali čubu okamžitě. Říkali, že jsme přijeli jen tak tak. Ale snad má doktor rozum a neodkládal by neodkladné. My tu máme super veterinární nemocnici, jsou tam nonstop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.4.14 19:54
@Lady4 píše:
@novakova.t Ahoj nasi labradorku operovali hned, jsme z Prahy, ale okolo jedenacte vecer jsme ji vezli do veterinarni nemocnice v Ceskem Brode.Rano jsme ji odporovanou vezli domu. Tusim, ze asi deset dni po operaci jsem ji davala antibiotika a kazdy den menila obvaz.Mela taky ten pres cely trup.Ted uz je to babicka a tahne ji na patnact a v dobe operace ji bylo 11.Predtim mela narkozu pri operaci kolena a rengenu.Nez jsme jeli do toho Brodu, tak jsem obvolala xveterin.

aha, tak koukám, že mluvíme o stejné nemocnici. Jsou tam úžasní :pankac: Mamčinu psovi prodloužili život s rakovinou a pro moji čubičku dělali první poslední…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
7.4.14 20:03

@novakova.t nase fenka labradora prodělala zanet ve svých 7 letech. také to pry bylo akutni a sla na operaci druhy den okolo poledne :nevim: zotavila se rychle, vse ok.
svagrove fena retrívra mela shodou okolnosti tenhle zanet asi před týdnem. je ji 13, strasne se bali, ze nezvladne narkózu. taky sli s akutnim zanetem na operaci az druhy den. nastesti to zvladla dobře, uz je fit.
myslim, ze vet proste prizpusobuje operace ordinacnim hodinam :think: dneska uz by to asi nezvladli, tak ji vezmou zítra. pokud se vam to nelibi, budete muset najit nejakou pohotovostni :nevim:
a ma tu otevřenou nebo uzavrenou formu? jestli ji ten hnis tece ven, je to lepsi nez ta varianta, kdy to zustava uvnitř a hromadi se to v deloze. to sice mela nase cuba, i tak cekala přes noc, ale zas byla o dost mladsi.
drzim palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
7.4.14 20:07

Moje fena leonbergera prodělala akutní zánět dělohy v 6 letech. Prý jsme také přišli za 5 dvanáct, ale dostali jsme velmi silná ATB a na operaci byli objednáni za 2 dny. Prý aby se to nejdříve trochu zaléčilo. Po operaci jsme jezdili ještě 3 dny na kapačky a týden brala léky. Zotavila se dobře.

• Citovat
  • Upravit
785
7.4.14 20:10

@Antonie Bolavá My tam od te doby jezdime, fakt jsou tam vyborny.Nam tam pomohli s tou operaci a pak s usima.Ja je chvalim kde muzu. Jezdim tam pejskovi i pro vitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.4.14 20:40
@Lady4 píše:
@Antonie Bolavá My tam od te doby jezdime, fakt jsou tam vyborny.Nam tam pomohli s tou operaci a pak s usima.Ja je chvalim kde muzu. Jezdim tam pejskovi i pro vitaminy.

Taky všude chválím :mrgreen: Nejlepší je Holý a pak taková drobounká, mladá doktorka. Ta mi čubičku jednou operovala a pak bohužel i uspávala :( Ale musím říct, že nám to svým přístupem hodně ulehčila. Jestli se něco takového vůbec dá ulehčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
7.4.14 21:09

Ma tu otevřenou, krev a hnis z ni vytéká. Prý dr. Nemá sestru proto zitra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.4.14 21:12
@novakova.t píše:
Ma tu otevřenou, krev a hnis z ni vytéká. Prý dr. Nemá sestru proto zitra

aha, no tak to je paráda :zed: Tu pohotovost tam blízko nějakou nemáte? Odkud jsi? Docela se mě to dotýká, já v lednu o bišonka přišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný