Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Babička ma 11leteho bišona fenu. Aby nehrála tak ji jednou nechala píchnout injekci. Pak mela normálně harat a harala prez 6tydnu a čůrala krev. Byla jsem sni u vet. Prý zánět mocaku, napichal ji injekcema a udělal sono dělohy ze je OK a dal na týden atb. Vyplazla 2litry. No a ted po měsíci začala krvácet opět a prý už týden nezere a jen pije. Tak tam letěla znova a ejhle akutní zánět dělohy, tak ji dal 2injekce a zítra operace. Prý nechodí a jen spi. Bude ji to stát 5tis. Jak je možné ze s akutním zánětem delohy ji budou operovat az zítra? Našeho psa vzal vet. Ihned ze to bylo za 5min 12. Docela mám obavy aby to ten pes přežil. Už mela 2× narkozu kvůli zubnimu kazu. Je sama a ma jen psa ![]()
@novakova.t píše:
Babička ma 11leteho bišona fenu. Aby nehrála tak ji jednou nechala píchnout injekci. Pak mela normálně harat a harala prez 6tydnu a čůrala krev. Byla jsem sni u vet. Prý zánět mocaku, napichal ji injekcema a udělal sono dělohy ze je OK a dal na týden atb. Vyplazla 2litry. No a ted po měsíci začala krvácet opět a prý už týden nezere a jen pije. Tak tam letěla znova a ejhle akutní zánět dělohy, tak ji dal 2injekce a zítra operace. Prý nechodí a jen spi. Bude ji to stát 5tis. Jak je možné ze s akutním zánětem delohy ji budou operovat az zítra? Našeho psa vzal vet. Ihned ze to bylo za 5min 12. Docela mám obavy aby to ten pes přežil. Už mela 2× narkozu kvůli zubnimu kazu. Je sama a ma jen psa
tak at jde k jinému vet ne? ale dnes už nikdo nebude jedině ve. pohotvost, zda to existuje
Taky jsme měli desetiletou fenu s akutním zánětem dělohy a na operaci čekala snad ještě nějaký den navíc. Zotavila se výborně.
@tumpach píše:
tak at jde k jinému vet ne? ale dnes už nikdo nebude jedině ve. pohotvost, zda to existuje
Vet. pohotovost urcite existuje. Zalezi ale i na ochote daneho veterinare.
@novakova.t Ahoj nasi labradorku operovali hned, jsme z Prahy, ale okolo jedenacte vecer jsme ji vezli do veterinarni nemocnice v Ceskem Brode.Rano jsme ji odporovanou vezli domu. Tusim, ze asi deset dni po operaci jsem ji davala antibiotika a kazdy den menila obvaz.Mela taky ten pres cely trup.Ted uz je to babicka a tahne ji na patnact a v dobe operace ji bylo 11.Predtim mela narkozu pri operaci kolena a rengenu.Nez jsme jeli do toho Brodu, tak jsem obvolala xveterin.
@andulik8 píše:
Vet. pohotovost urcite existuje. Zalezi ale i na ochote daneho veterinare.
dík, žádné zvířata nechovám, takže nevím
@tumpach píše:
dík, žádné zvířata nechovám, takže nevím
Mame veterinare v rodine, takze vim ze existuje ![]()
Taky nám tenkrát operovali čubu okamžitě. Říkali, že jsme přijeli jen tak tak. Ale snad má doktor rozum a neodkládal by neodkladné. My tu máme super veterinární nemocnici, jsou tam nonstop
@Lady4 píše:
@novakova.t Ahoj nasi labradorku operovali hned, jsme z Prahy, ale okolo jedenacte vecer jsme ji vezli do veterinarni nemocnice v Ceskem Brode.Rano jsme ji odporovanou vezli domu. Tusim, ze asi deset dni po operaci jsem ji davala antibiotika a kazdy den menila obvaz.Mela taky ten pres cely trup.Ted uz je to babicka a tahne ji na patnact a v dobe operace ji bylo 11.Predtim mela narkozu pri operaci kolena a rengenu.Nez jsme jeli do toho Brodu, tak jsem obvolala xveterin.
aha, tak koukám, že mluvíme o stejné nemocnici. Jsou tam úžasní
Mamčinu psovi prodloužili život s rakovinou a pro moji čubičku dělali první poslední…
@novakova.t nase fenka labradora prodělala zanet ve svých 7 letech. také to pry bylo akutni a sla na operaci druhy den okolo poledne
zotavila se rychle, vse ok.
svagrove fena retrívra mela shodou okolnosti tenhle zanet asi před týdnem. je ji 13, strasne se bali, ze nezvladne narkózu. taky sli s akutnim zanetem na operaci az druhy den. nastesti to zvladla dobře, uz je fit.
myslim, ze vet proste prizpusobuje operace ordinacnim hodinam
dneska uz by to asi nezvladli, tak ji vezmou zítra. pokud se vam to nelibi, budete muset najit nejakou pohotovostni ![]()
a ma tu otevřenou nebo uzavrenou formu? jestli ji ten hnis tece ven, je to lepsi nez ta varianta, kdy to zustava uvnitř a hromadi se to v deloze. to sice mela nase cuba, i tak cekala přes noc, ale zas byla o dost mladsi.
drzim palce! ![]()
Moje fena leonbergera prodělala akutní zánět dělohy v 6 letech. Prý jsme také přišli za 5 dvanáct, ale dostali jsme velmi silná ATB a na operaci byli objednáni za 2 dny. Prý aby se to nejdříve trochu zaléčilo. Po operaci jsme jezdili ještě 3 dny na kapačky a týden brala léky. Zotavila se dobře.
@Antonie Bolavá My tam od te doby jezdime, fakt jsou tam vyborny.Nam tam pomohli s tou operaci a pak s usima.Ja je chvalim kde muzu. Jezdim tam pejskovi i pro vitaminy.
@Lady4 píše:
@Antonie Bolavá My tam od te doby jezdime, fakt jsou tam vyborny.Nam tam pomohli s tou operaci a pak s usima.Ja je chvalim kde muzu. Jezdim tam pejskovi i pro vitaminy.
Taky všude chválím
Nejlepší je Holý a pak taková drobounká, mladá doktorka. Ta mi čubičku jednou operovala a pak bohužel i uspávala
Ale musím říct, že nám to svým přístupem hodně ulehčila. Jestli se něco takového vůbec dá ulehčit
Ma tu otevřenou, krev a hnis z ni vytéká. Prý dr. Nemá sestru proto zitra
@novakova.t píše:
Ma tu otevřenou, krev a hnis z ni vytéká. Prý dr. Nemá sestru proto zitra
aha, no tak to je paráda
Tu pohotovost tam blízko nějakou nemáte? Odkud jsi? Docela se mě to dotýká, já v lednu o bišonka přišla