Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Veterinář nám dává každý rok tu zminovanou kapičku za krk, kterou bud mi nebo on psům aplikuje. Klíšťata se jim pak vyhýbají obloukem, možná vet. zvolila špatný preparát ![]()
@Makikki zkus kouknout na tento obojek. Můžou ho nosit i štěňata, tak by ho třeba mohla mít i čivava. Jinak je to zatím jediný obojek na který jsem narazila co nesmrdí a zároveň funguje. http://www.scalibor.cz/…keit_CZ1.asp U kočky nevím, tam asi zkusit frontline combo.
@radkka A nevíte jakou značku dáváte? My měli nějakou asi za 130 kč.
Možná máte nějakou dražší a účinější.
Ahoj, my máme výbornou zkušenost s obojkami kiltix.. Máme pudla, a s tímhle se nám ještě nestalo že by něco dotáhl.. Dokonce když seděl na chodníku tak ho mravenci obcházeli
Teď jsme pro změnu zkusili sprej a za týden 12 klíšťat
Takže jsme zas na obojku a nic, je klid.. Je výbornej v tom že to nbení ten co z něho bolí hlava i dospělýho, doporučil nám ho veterinář a maximální spokojenost ![]()
@sissi79 A nevíte zdali je i pro velmi malá plemena? Máte normálního pudlíka, nebo toho mini?
Nám právě řekl vetrinář, že by se mi ten,,pes,, klidně mohl otrávit. ![]()
@Makikki píše:
@radkka A nevíte jakou značku dáváte? My měli nějakou asi za 130 kč.Možná máte nějakou dražší a účinější.
To si právě bohužel nepamatuju
Ani tu cenu pořádně nevím, ale dražší to o moc určitě nebylo. Co vím, že většinou dává pokaždé něco jiného, nevím, jestli to souvisí s velikostí psa nebo co. Zkus se optat, možná zkusit jiného veterináře, jestli by neporadil
Nám to ale fakt zabírá 100%.
@radkka No tak to je škoda, ale zkusím se optat, já právě k tomu veterináři potom šla, že má zase další 4 klíštata a ten veterinář nám řekl, že zvíře nesmí přijít do styku s vodou…
což je vlastně i mokrá tráva a že kočka si to slíže a podobně…
@Makikki píše:
@sissi79 A nevíte zdali je i pro velmi malá plemena? Máte normálního pudlíka, nebo toho mini?Nám právě řekl vetrinář, že by se mi ten,,pes,, klidně mohl otrávit.
jsou 3 velikosti pro malé, střední a velké psy. o)) Jinak máme 14 roků starýho trpasličího psa, na výšku 35 cm v kohoutku, na šířku radši nevědět
a je s ním v pohodě, u jednoho koupeného mu vypadaly chlupy z uší
takže od tý doby jen na doporučení veterináře ![]()
@Aspera Dohledala jsem na internetu, koukám, že jsou na to kladný komentáře, snad to pomůže, zkusím objednat, díky moc! ![]()
@Makikki No to ale opravdu nesmí no, ale jen nějak ze začátku, prvních pár dní jsme dávali pozor a bylo to v pohodě ![]()
@sissi79 jeejda chudák, to asi ten obojek nebyl moc dobrej, když mu vypadaly chloupky…
No zkusím se optat, ale mě přijde, že ten náš veterinář ví velký kulový… bohužel tu jiného nemáme, leda dojíždět do jiného města.
@Makikki píše:
@sissi79 jeejda chudák, to asi ten obojek nebyl moc dobrej, když mu vypadaly chloupky…No zkusím se optat, ale mě přijde, že ten náš veterinář ví velký kulový… bohužel tu jiného nemáme, leda dojíždět do jiného města.
tak to byl kup tenkrát jak kráva no ![]()
mě ho doporučil náš veterinář a jelikož už u nejmíň 2× zachránil život s nádorem nejradši bych k němu chodila i já
ale používáme ho roky a nikdy nic.. teď je nastříkanej a hrůza děs.. kapičky za krk u nás nehrozí, je schopnej se vykoupat i v kaluži, ještě nedostal rozum chudák
![]()
@Makikki píše:
@radkka No tak to je škoda, ale zkusím se optat, já právě k tomu veterináři potom šla, že má zase další 4 klíštata a ten veterinář nám řekl, že zvíře nesmí přijít do styku s vodou…což je vlastně i mokrá tráva a že kočka si to slíže a podobně…
Kočičce to aplikijeme za krk jako mezi lopatky. Tam si nedosáhne.
Nečetla jsem diskuzi… my máme taky čivavu, dáváme jí za krk Advantix pro pejsky do 4 kil. nyní máme ještě štěnčí čivaví a až povyroste, budem jí to aplikovat taky, klíšťata a všemožná havěť se tomu vyhýbá obloukem ![]()
EDIT: dřív jsme aplikovali Frontline Combo (táta dostával v práci pro velký psy) a veterinář nám řekl, že pro takhle malý plemeno je tenhle přípravek nevhodný.
Ahoj ženy, chci se vás zeptat, máme doma 2 chlupáče, oba mají výběh do zahrady a domu nám neustále nosí klíšťata, nějaké dohledáme ještě v kožichu, ale nějaké už bohužel doma na podlaze, problém je v tom, že máme ještě malou plazící se půlroční dcerku a bojím se, aby nějaké to klíště neskončilo v její pusince…
Neznáte nějaký přípravek, který odpudí ty ohavný klíšťata? Už jsme koupili nějakou vodičku za krk, ale moc to teda nepomohlo, obojek mi kočka nevystojí a pes… ( čivava ) má jen 1200g, což mi veterinář pro tak malé plemeno nedoporučil… tak nevím co už máme dělat…
Zahrádku jim utnout nemohu, to by se mi tu potom vzteky pozabíjeli.
Děkuji za odpovědi.