Zvířata a klíšťata

Makikki
7.4.14 16:17

Zvířata a klíšťata

Ahoj ženy, chci se vás zeptat, máme doma 2 chlupáče, oba mají výběh do zahrady a domu nám neustále nosí klíšťata, nějaké dohledáme ještě v kožichu, ale nějaké už bohužel doma na podlaze, problém je v tom, že máme ještě malou plazící se půlroční dcerku a bojím se, aby nějaké to klíště neskončilo v její pusince… :cert: Neznáte nějaký přípravek, který odpudí ty ohavný klíšťata? Už jsme koupili nějakou vodičku za krk, ale moc to teda nepomohlo, obojek mi kočka nevystojí a pes… ( čivava ) má jen 1200g, což mi veterinář pro tak malé plemeno nedoporučil… tak nevím co už máme dělat… :roll: Zahrádku jim utnout nemohu, to by se mi tu potom vzteky pozabíjeli. :zed: Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
7.4.14 16:19

Veterinář nám dává každý rok tu zminovanou kapičku za krk, kterou bud mi nebo on psům aplikuje. Klíšťata se jim pak vyhýbají obloukem, možná vet. zvolila špatný preparát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
7.4.14 16:21

@Makikki zkus kouknout na tento obojek. Můžou ho nosit i štěňata, tak by ho třeba mohla mít i čivava. Jinak je to zatím jediný obojek na který jsem narazila co nesmrdí a zároveň funguje. http://www.scalibor.cz/…keit_CZ1.asp U kočky nevím, tam asi zkusit frontline combo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
7.4.14 16:21

@radkka A nevíte jakou značku dáváte? My měli nějakou asi za 130 kč. :) Možná máte nějakou dražší a účinější.

• Citovat
  • Upravit
sissi79
7.4.14 16:22

Ahoj, my máme výbornou zkušenost s obojkami kiltix.. Máme pudla, a s tímhle se nám ještě nestalo že by něco dotáhl.. Dokonce když seděl na chodníku tak ho mravenci obcházeli :mrgreen: Teď jsme pro změnu zkusili sprej a za týden 12 klíšťat :pocitac: :pocitac: Takže jsme zas na obojku a nic, je klid.. Je výbornej v tom že to nbení ten co z něho bolí hlava i dospělýho, doporučil nám ho veterinář a maximální spokojenost :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Makikki
7.4.14 16:24

@sissi79 A nevíte zdali je i pro velmi malá plemena? Máte normálního pudlíka, nebo toho mini? :lol: Nám právě řekl vetrinář, že by se mi ten,,pes,, klidně mohl otrávit. :?

• Citovat
  • Upravit
20767
7.4.14 16:24
@Makikki píše:
@radkka A nevíte jakou značku dáváte? My měli nějakou asi za 130 kč. :) Možná máte nějakou dražší a účinější.

To si právě bohužel nepamatuju :think: Ani tu cenu pořádně nevím, ale dražší to o moc určitě nebylo. Co vím, že většinou dává pokaždé něco jiného, nevím, jestli to souvisí s velikostí psa nebo co. Zkus se optat, možná zkusit jiného veterináře, jestli by neporadil ;) Nám to ale fakt zabírá 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
7.4.14 16:27

@radkka No tak to je škoda, ale zkusím se optat, já právě k tomu veterináři potom šla, že má zase další 4 klíštata a ten veterinář nám řekl, že zvíře nesmí přijít do styku s vodou… :zed: což je vlastně i mokrá tráva a že kočka si to slíže a podobně…

• Citovat
  • Upravit
sissi79
@Makikki píše:
@sissi79 A nevíte zdali je i pro velmi malá plemena? Máte normálního pudlíka, nebo toho mini? :lol: Nám právě řekl vetrinář, že by se mi ten,,pes,, klidně mohl otrávit. :?

jsou 3 velikosti pro malé, střední a velké psy. o)) Jinak máme 14 roků starýho trpasličího psa, na výšku 35 cm v kohoutku, na šířku radši nevědět :mrgreen: :mrgreen: a je s ním v pohodě, u jednoho koupeného mu vypadaly chlupy z uší :zed: :zed: takže od tý doby jen na doporučení veterináře :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Makikki

@Aspera Dohledala jsem na internetu, koukám, že jsou na to kladný komentáře, snad to pomůže, zkusím objednat, díky moc! :hug:

• Citovat
  • Upravit
20767
7.4.14 16:29

@Makikki No to ale opravdu nesmí no, ale jen nějak ze začátku, prvních pár dní jsme dávali pozor a bylo to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
7.4.14 16:29

@sissi79 jeejda chudák, to asi ten obojek nebyl moc dobrej, když mu vypadaly chloupky… :roll: No zkusím se optat, ale mě přijde, že ten náš veterinář ví velký kulový… bohužel tu jiného nemáme, leda dojíždět do jiného města.

• Citovat
  • Upravit
sissi79
7.4.14 16:32
@Makikki píše:
@sissi79 jeejda chudák, to asi ten obojek nebyl moc dobrej, když mu vypadaly chloupky… :roll: No zkusím se optat, ale mě přijde, že ten náš veterinář ví velký kulový… bohužel tu jiného nemáme, leda dojíždět do jiného města.

tak to byl kup tenkrát jak kráva no :roll:
mě ho doporučil náš veterinář a jelikož už u nejmíň 2× zachránil život s nádorem nejradši bych k němu chodila i já :mrgreen: :mrgreen: ale používáme ho roky a nikdy nic.. teď je nastříkanej a hrůza děs.. kapičky za krk u nás nehrozí, je schopnej se vykoupat i v kaluži, ještě nedostal rozum chudák :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3148
7.4.14 16:42
@Makikki píše:
@radkka No tak to je škoda, ale zkusím se optat, já právě k tomu veterináři potom šla, že má zase další 4 klíštata a ten veterinář nám řekl, že zvíře nesmí přijít do styku s vodou… :zed: což je vlastně i mokrá tráva a že kočka si to slíže a podobně…

Kočičce to aplikijeme za krk jako mezi lopatky. Tam si nedosáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
7.4.14 16:50

Nečetla jsem diskuzi… my máme taky čivavu, dáváme jí za krk Advantix pro pejsky do 4 kil. nyní máme ještě štěnčí čivaví a až povyroste, budem jí to aplikovat taky, klíšťata a všemožná havěť se tomu vyhýbá obloukem :pankac:

EDIT: dřív jsme aplikovali Frontline Combo (táta dostával v práci pro velký psy) a veterinář nám řekl, že pro takhle malý plemeno je tenhle přípravek nevhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný