Akvárium na stěnu

355
10.4.13 10:59

Akvárium na stěnu

Dobrý den všem :mavam:
Chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s nástěnným akváriem? Myslíte, že je toto akvárko vhodné pro rybičky? Je totiž úzké, pouze 11 cm, ale zase široké 2m :nevim:.
Ale zase se mi líbí a taky jde o to, že normální akvárko bych neměla kam dát. Co myslíte? Uvítám každou radu a zkušenost (třeba od jaké firmy atd.). Předem moc děkuji a přeji všem pěkný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
10.4.13 11:02

Raději bych si na stěnu dala takový obrázek než akvárium. Já rybičky měla a byla to strašná práce. Vůbec nechápu, jak takhle úzké akvárium čistit?! Kde je filtrace, atd atd.

Ale fandím ti, snad ti někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
10.4.13 11:04

@Bemula je dobré pro drobné rybky jako jsou neonky nebo paví očka a taky pro skaláry, my si ho chtěli nechávat dělat přímo na míru u sklenáře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.4.13 11:05

Je toho plný internet, třeba tady: http://www.akvaria-na-miru.cz/technologie

Ale raději tam nedali cenu (resp. za odeslaný mail a tel. číslo), bude to dost mastný, řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.4.13 11:06

@kotaska91 Jé, tak pošli fotečku :D

Tedy jestli ho máte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
10.4.13 11:07

No já pravě taky o tom nic moc nevím, proto se ptát, akorát jsem našla toto video, kde je ukázené jak se rám dá otevřít a všechno je schované uvnitř :think:.

http://www.akvaria-na-miru.cz/naturewall

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
10.4.13 11:08

@lumáťa ne, jen jsme ho chtěli dělat, ale bylo by to opravdu moc drahé, nakonec máme mořské akvárko, no to taky nic levného není :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
10.4.13 11:10

@kotaska91 Já bych právě chtěla jen malinké rybičky jen tak na okrasu a podívání, žádný chov nebo tak, jen nevím, jestli by jim to tak úzké nevadilo? A může se zeptat, na kolik by to tak asi vyšlo udělat os sklenáře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.4.13 11:10

@kotaska91 Skaláry? Vždyť až dorostou, ani by se neotočily, aby mohly plavat aspoň na druhou stranu 8o

Ale bylo by to krásné mega-krevetkárium, těm by těch 11cm nevadilo… (pokud je tam vyřešená filtrace a tak…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.4.13 11:11

@kotaska91 Mořský je krásný! Jak je to s údržbou? Prý je to téměř bezúdržbové proti sladkovodnímu…

Jen pro zajímavost, vešli jste se do 50ti tisíc?

A pošli fotečku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
10.4.13 11:17

@lumáťa no dali jsme za něj cca 30000 :roll:
@Pipet skaláři mají rádi velký tlak, takže pokud by bylo vyšší, bylo by to pro ně vhodné
@Bemula známí má to nástěné, ale jen asi 60 cm dlouhé, 40 vysoké a 10 široké, má tam neonky a krevety a šneky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
10.4.13 11:21

@kotaska91 Krásné akvárko :palec:
A kolik je stálo asi nevíš, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.4.13 11:21

@kotaska91 Je to krásný! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
10.4.13 11:25

@Bemula to nevím, ale mají to obyč, jen slepené sklo, mají to položené ve výklenku a přidržené packama, v tom malinký filtřík a bubláček, pár rostline, ale i tak to vypadá pěkně
@lumáťa děkuji, to je tak 3 pokus, ted je zas trošku jiné, ted bojujeme s řesou :roll:, manžel ho chtěl maličké, takže jsme začínali s 60l a za 2 měsíce už jsme měli 240 l :lol:, ale plno rybek už pomřelo a ve zvarimexu jsou jen 2× za rok, tak zas čekáme až přijedou, ale ty ceny no hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.4.13 11:30

@Bemula Teda já nevím, filtrace, topení a vzduchování je asi v těch silnějších částech rámu :nevim: No, nevím ale údržba nebude asi snadná, než se vnitřní filtr vyndá, vymeje-to si může člověk klidně cáknout na zeď kolem. Navíc i když je akvárko hodně úzké, tak si nejsem jistá, že bude stačit na tolik vody jen vnitřní filtr :nevim: Rybky no asi to bude spíš na hejnovky :nevim: Co vím tak v úzkých akvárkách se pěstují skaláři a terčovci, ale tam je úzký cca 30cm :nevim:
Je to krásný, ale nešla bych do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný