Jak očistit stříbro

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
44
8.4.13 21:29

Jak očistit stříbro

Zjistila jsem že když máte zanesené, špinavé stříbro… staší si na nějaky kousek látky, hadříku, tamponku dat kousíček pasty a jemně přejíždět přes šperk nebo něco stříbrného… mě to vždycky všechno vyčistilo, ak vám to snad vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
8.4.13 21:58

@Jůř nejlépe se mi vždy čistilo stříbro popelem z cigaret… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
8.4.13 22:01
@Peťula 83 píše:
@Jůř nejlépe se mi vždy čistilo stříbro popelem z cigaret… :)

slyšela jsem už o pastě, o jedlé sodě a vyvařit, ale o popelu z cigaret ještě ne :mrgreen: jak to funguje v praxi? To jako šperky hodíš na ňákej čas do popelníku? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
8.4.13 22:04

@Meganie nenene navlhčíš hadřík.. a ten dáš do popelu…nachytá se na to a tím pak stříbro otíráš pak samozřejmě opláchneš vodou já tak čistila bývalému nosil ten hodně tlustý řetěz na krku :) fakt to bylo dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
8.4.13 22:08

Nejlepší zkušenosti mám se zubní pastou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
8.4.13 22:10

Já čistím zlato i stříbro tak, že dám vařit vodu s jarem na nádobí a jednotlivé kusy šperků zabalím do alobalu a to vložím do hrnce. Nechám to 10-15 min. „povařit“. Je to celkem jednoduché a dobře to zabírá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
8.4.13 22:17
@Peťula 83 píše:
@Meganie nenene navlhčíš hadřík.. a ten dáš do popelu…nachytá se na to a tím pak stříbro otíráš pak samozřejmě opláchneš vodou já tak čistila bývalému nosil ten hodně tlustý řetěz na krku :) fakt to bylo dobrý :)

tyjo tak to někdy ze zvědavosti vyzkouším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
8.4.13 22:18

@Meganie pak schválně napiš.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
8.4.13 22:33

Já taky vždy čistila popelem, ten byl při ruce. Na tampon jsem odklepavala posel z cigarety a čistila a popel přidávala dle potřeby :mrgreen: Ale jeden řetěz jsem našla po sedmi letech ztráty v cestovním kufru spolu s balíkem stříbra. Je to takový ten pleteny náhrdelník a tam se tím všude nedostanu. Budu muset zkusit nějaké to vyvaření :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
8.4.13 23:04

V drogerii se prodává taková vata v krabičce, je to na čištění zlata, stříbra, bižuterie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
8.4.13 23:19

Někde jsem viděla postup s jedlou sodou a solí, miska se vyložila alobalem, do toho voda, soda a sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
8.4.13 23:22

Ahoj, já mám takový speciální hadřík, který jsem koupila kdysi se stříbrným šperkem. Zřejmě je něčím napuštěný, jen přejedu šperk a krásně se vyleští a na hadříku po něm zůstávají černé stopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
8.4.13 23:37

Jo a ještě pokud to má hodně záhybů, tak vyvařit v kyselině citrónový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
8.4.13 23:43

Ahoj, zlato a stříbro jsem dřív čistila zubní pastou, ale tím se kovy lehce poškrábají. Takže teď už používám tablety na čištění zubních protéz - jednou za čas dám přes noc do skleničky s vodou šperky a hodím tam jednu tabletu..

• Citovat
  • Upravit
3999
8.4.13 23:59

Já vezmu normálně malý kastrolek, z alobalu udělám jakoby mističku a do něj nasypu prášek do pečiva a dam tam veškeré stříbro a zaleju vodou z konvice… a nechám ještě chvilku povařit… a leskne se to jak psí kulky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný