Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Budeme pořizovat alarm do domu, zatím jsme rozhodnutí pro Jablotron.
Kdo máte, jste spokojení? Díky za info ![]()
@Alex Adrian ahoj, mame 4 roky, od zapojeni funguje bez jedineho zasahu
Jsme spokojeni ![]()
@kokomo Tak to mám dotaz
Jak je to když vypadne elektrika? Jede to na nějaký záložní zdroj? Nevíš?
Ještě jsem konzultaci s technikem neobjednávala a na stránkách jsem to nevyčetla…
@Alex Adrian píše:
@kokomo Tak to mám dotazJak je to když vypadne elektrika? Jede to na nějaký záložní zdroj? Nevíš?
Ještě jsem konzultaci s technikem neobjednávala a na stránkách jsem to nevyčetla…
Tak to presne netusim
Vim, ze kdyz nejde proud tak nam to hlasi poruchu, ale u nas kdyz vypnou proud, tak je to stejne v kopru, protoze tim padem nam alarm nekomunikuje s PCO a je nam v tu chvili stejne k nicemu
Melo by to byt tak, ze pokud jste napojeni na PCO nebo na mobil, tak by jim mel alarm ten vypadek proudu oznamit a fungovat po nejakou dobu dal. Ale to zalezi, jak to hudete mit zapojene, u nas bohuzel moc moznosti nebylo…
Ahoj, taky jsme spokojeni, jen číslo na rozbití okna je trochu citlivejsi.Kdyz vypadne el.,jede to chvíli na baterku a pak to posle SMS, ze je výpadek.
@Alex Adrian Přítel v tom to oboru pracuje a prý Jablotron doporučuje.
Aby ti to šlo bez proudu, musí se dokoupit akumulátor.
Jasně. Nevíte, jeatli je možné mít otevřenou ventilačku při zapnutém alarmu?
A zaplatit PCO, nebo ne?
@Alex Adrian záleží jaká čidla budeš mit.Muze byt problém u pohybového cidla a zaclony při otevrenem okně.
Ahoj, také máme a jsme naprosto spokojeni. Má to na nějakou dobu záložní zdroj, pak pošle sms o výpadku, většinou to ještě z jablotron tísňové linky telefonicky kontrolují zda o výpadku víme a je plánovaný. takže za mě ![]()
@Alex Adrian Tak cca 500,–
Prý je lepší koupit ústřednu s GSM komunikatorem cena cca 10 000,– Pokud jde o ventilacku a mela bys v okne magneticky kontakt tak při odchodu musíš ten dany kontakt vypnout jinak by to zlobilo
@jita22 Pohybová čidla chceme do garáže, na chodby, dovnitř spíš proti rozbití okna/dveří. Zítra objednám někoho na konzultaci, necháme si poradit a uvidíme, co vymyslí. Díky ![]()
@Alex Adrian Máme. Pouze pohybová čidla (plus požární), když vypne proud, jede na baterku a pošle sms, ventilačky otevřít můžeme. Jestli zaplatit PCO je otázka místních cen a místní policie. Pokud policii nevadí, že je zavoláš při poplachu, tak je PCO zbytečné, myslím. Musíš se pak naučit vypnout alarm na dálku (sms, web), ale to není problém. Nebo zaangažovat sousedy atd. Bezpečnostní výhoda PCO je třeba, že vidí, že nemají spojení s ústřednou, to sama nepoznáš. Záleží, co chráníš a jak moc sofistikované zloděje „čekáš“. Například k nám by určitě nějaký super profík nešel, neměl by co vzít a je to vidět
.
Alarm máme asi 6 let a za tu dobu se muselo asi 2× měnit čidlo kvůli falešným poplachům. Strašně záleží na tom, kdo ti to navrhne a udržuje, chce to někoho rozumného.