Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky…Potřebuji poradit…Syn má Albi tužku. Má ji tak 2-3 roky…Zatim vždy když jsme koupili novou knížku tak se v pohode připojil a bylo to.Ted dostal k Vánocům knížku v Cukuletu predskolakem. Když chci tužku připojit tužka hlásí že nemůže rozpoznat soubor a ze si ho máme stáhnout. Do počítače jsem to stáhla všechno v pohodě..Ale nastal problém s připojením tužky k počítači…Nejde mi to. Tuzka se vůbec přes USB nepripoji k počítači. Žádný přenosný disk(jak píší že s ema tužka v kempu zobrazit) tam není…Jakoby ten pocitac na ni vůbec nereagoval.Ale přitom když ji připojím k tomu USB rozsviti se…Ale Toť vše..
nemáte nějaký typ co s tím? Sd kartu už jsem zkoušela vyndat a zase vrátit…
Nebo případně nevíte kam s tím jít kde by mi pomohli? Že by přímo prodejna Albi? Nebo mají někde nějaký i jiný místa? Děkuji.
Má ten kabel datové vodiče v pohodě nebo to může být jen obyč bez nich pro nabíjení stačí ale na data není.
A nebo to rovnou nahraj na SD kartu ![]()
@Tereza2609 my jsme nahrávali přímo na sd kartu, která je v tužce.
Zkusit jiný kabel. Nebo to nahrát přímo na tu sd kartu, možná k ní máte takový adaptér plastový, do kterého se zastrčí a můžete jí strčit do notebooku.
@Tereza2609 píše:
@Nenitamduch A to se dělá. jak?
Pokud už nemáš návod ![]()
Tak pod tlačítkem zapnutí je dírka. Vezmi sponku a zmáčkni sní tlačítko v díře ![]()
A opravdu zkus jiný USB kabel
Protože pokud svítí tužka tak jí to nabíjí ale chybí komunikace ( datové vodiče)
Buď je to "socka kabel " který je nemá a nebo jsou přerušené.
PS: na googlu máš obrázky a návod ani ne minutka hledání ![]()
Ahoj, chci se zeptat (možná blbě
) - jde změnit u tužky hlas??? Tužka jako taková má sice ženský hlas, ale knížky jsou čtené mužským a obávám se, že se to dítěti líbit nebude…
Jde to nějak? V návodu ani na googlu jsem to nedohledala ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat (možná blbě) - jde změnit u tužky hlas??? Tužka jako taková má sice ženský hlas, ale knížky jsou čtené mužským a obávám se, že se to dítěti líbit nebude…
Jde to nějak? V návodu ani na googlu jsem to nedohledala
Co vím nejde to. Ty knížky jsou namluvené určitým člověkem a tím to hasne. Každá knížka je namluvená jinak.
A teda hodně intimní dotaz na anonym. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat (možná blbě) - jde změnit u tužky hlas??? Tužka jako taková má sice ženský hlas, ale knížky jsou čtené mužským a obávám se, že se to dítěti líbit nebude…
Nejde to, ten hlas záleží na knížce, ne na tuzce, každou knížku mluví někdo jiný.
@Anonymní píše:
Na každé té knížce je napsáno, kdo to čte.
@mamina2017 píše:
Na každé té knížce je napsáno, kdo to čte.
Fakt? To jsem si teda v popisu nevšimla, tak to abych vybrala jinou…