Alergická reakce na příkrm?

3011
1.11.06 18:48

Alergická reakce na příkrm?

Zdravím všechny maminky,

začlli jsem cca před 3 týdny podávat příkrmy. Ondrášek je šikovný a pěkně papá.
Co mne však znepokojuje, že se mu objevil na pravém prsu takový suchý flíček, asi před týdnem, který ho svědí, tak si ho neustále škrábe a tím se flíček zvětšuje a teď už to vypadá spíš jako nějaký druh ekzému. Doktorka nám dala mastičku Lipobase, ale moc nezabírá.
Nějak mě doteď nenapadla souvislost s příkrmy, spíš jsem si myslela, že se mu to udělalo ze změny pracího prášku. Ale jak tak pročítám různé časopisy a knížky narazila jsem na informace, že se po příkrmech může v počátcích objevit alergická reakce na některý druh potravin, tak mám teď obavy, jestli to nemůže mít způsobené těmi příkrmy,resp. že mu nějaká potravina nesedí?

Nikde jsem se ale nedočetla, jak se taková alergické reakce projevuje :?: Máte s tím někdo zkušenost :?: Může to být z příkrmu :?:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
1.11.06 19:28

Katrinko , to co popisuješ může být projev atopického ekzému (RAdim měl fleky na bříšku i na noze - spíš sušší a drsnější), tak i alergie na nějakou potravinu ( Radimovi se projevila alergie na bílkovinu kravského mléka fleky na břiše - červenající kůže, flíčky se postupně slily v jeden velký flek, který začal svědit).
Reakce může být jen jednorázová. Všechno se odvíjí od pozorování. Pokus se vzpomenout, kterou potravinu jsi v té době zaváděla. Někdy se doporučuje úplně příkrmy vy:,–(it, počkat týden, dva na zklidnění situace, a pak začít znovu zavádět jednu potravinu po druhé, být velmi opatrná a pozorná a zavádět s delšími intervaly, pochopitelně zavádět pokrmy, u kterých se alergická reakce moc nepředpokládá.
Lipobase je dobrá, RAdim má na AE předepsánu Linolu (což je něco podobného) - zpočátku do koupele, teď jako mazání po koupání. Vhodné je kůži promašťovat několikrát denně. My ráno a po odpolením spaní mažeme modrou Indulonou a večer LInolou.
Diagnózu ekzému nebo alergie na potravinu bych nechala odborníkovi - kožař, alergolog, gastroenterolog, imunolog… To v případě, že bys nic konkrétního nevypozorovala, situace by se nelepšila ani po konzultacích s pediatrem.

Hodně zdaru :! :lol:

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.11.06 20:32

Může být ekzém, může být alergie, Dalkovi se v tomto období objevilo na hrudníčku plísňové ložisko - vypadalo tak jak popisuješ. Mazali jsme Canestenem.

• Citovat
  • Upravit
174
1.11.06 21:13

Taky máme sklony k alergii. Zavádím novou potravinu 5 dní a když v poho, tak jdu na další.
Stejně jako Beruška bych zkusila příkrmy do zklidnění úplně vy:,–(it. Po 1-2 týdnech by mělo být jasnější, jestli to byla reakce na příkrm nebo ne.
Na prášky taky pozor, hodně máchat a vždy bez aviváže.
Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky