Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s přípravou UM z odvaru z ovesných vloček. Mám doma dvojčata a jedna z holek je hrozně nenasytná, pila by každou půl hodinu, což si mylsím, že není pro ni dobré. Slyšela jsem, že v těchto případech se může připravovat UM ne jen z vody, ale udělat si nejdříve vývar z ovesných vlček a pak z této vody udělat UM. Prý by ji to mělo zasytit a taky to má pomáhat na bolení bříška.Jen nevím, kolik těch vloček by se mělo dát na jaké množství vody. Znáte to někdo? Zabírá to?
Ahojky já měla nenasytné miminko taky, od narození jsme byli na UM a pil mi také často. Na ten odvar z vloček se zeptej spíš dětské lékařky. Mám za to že je na to ještě moc brzy. Nebolí jí spíš bříško? Oni se mimískové sáním uklidní, zkus spíš dudlíček nebo čajík.
teda odvar z ovesnych vlocek je opravdu dost brzo, se to upravi neboj, az tak po 4., 5.,6. mesici snad ryzovou kasi nemlecnou.
je brzo- fakt bych zbytecne nezadelavala male na alergie…
D
Ahoj.
Oves obsahuje lepek a ten by děti minimálně do 7 měsíců neměli vůbec dostat. Nejdřív po 4m se dá sáhnout po rýži- jak upravené ti řekne Dr.(instantní kašička). Jestli řešíš problém s nenajedeností, tak vše nejdřív konzultuj s vaší pediatričkou. Tvoje miminka jsou moc malinká.
A prosím, tě, to, co teď napíšu nemyslím vůbec niíjak zle, tak to tak prosím i ber. Napadlo mě, že ti to poradila maminka nebo tchýně (nepsala jsi v nějaké diskuzi, že jsi měla malou u babičky přes noc?) Naše maminky dělaly v dobré víře spoustu věcí jinak než se to doporučuje dnes. Takhle brzy se nezačíná. Maximálně se při závažných! průjmech dává odvar rýžový a jen pod dohledem. Dr. Možná je příčina někde jinde než v nenajedenosti. A co na to říká pediatr?
Přeji ti aspoň chvilku dpočinku a drž se! Já jsem měla taky otesánka.
Budu ráda, když budeš mít chvilku na odepsání.
CIBULKA
No, moje pediatrička to nějak nechce slyšet. Pokaždé jí říkám, že mám pocit, že malé ten nutroilon nějak nestačí, že by jedla každou půlhodinu a ona mi jen řekne, že by stačit měl. To mě vždycky naštve. To ja vím taky, že by měl.
O tom odvaru mi řekla kamarádka, že zase jiné její kamošce to doporučila DR. Ale je jeasné, že to nebudu zkoušet, abych malé nějak neublížila, jen jsem chtěla vědět, jestli je na tom něco pravdy a jestli to někdo nezkoušel.
Ahoj Capinko , RAdim byl taky jedlík na Nutrilonu. Navíc předčasně narozený. Nicméně mu v růstovém sprintu kolem 2 měsíců přestal Nutrilon premium stačit, začali jsme dávat Nutrilon Forte - ten jedl 10-11 x denně, nakonec začal mít zácpy a my na doporučení dr. přešli na Bebu. Asi za 14 dní problémy se zácpou a bolením bříška přestaly a četnost se upravila k přijatelnému normálu - tj 7-8× denně.
Beruška ![]()
Tak Bebu i Forte jsme zkouseli. Forte pusobilo tak, ze co snedla, to hned vykakala, byla jako prutokac a jedla jeste casteji. A Beba byla stejna jako Nutrilon, tak jsme se k nemu vratili, protoze je levnejsi.
Holt mame doma velkeho jedlika a budeme muset asi krmit casteji. zatim ji to nedela nejake velke problemy, jen dost rychle pribira, za 5 dnu 300 g!
Ahoj,
před 7 lety, když se mi narodila dcera jsme řešili problém opačný než ty, prostě jíst nechtěla, vůbec. Šílela jsem, že mi umře hlady. Spala a spala do svých 4 měsíců, jído bylo něco absolutně nezajímavého. Vydrželo to do 2 let.
Naše dr. nám poradila, že po ovesném vývaru by měla přibírat, protože jak nejedla, tak samozřejmě nic nenabírala. Takže v jejích 14 dnech jsme Nutrilon dávali do ovesného vývaru a i když jedla pidiporce, něco přibírala.
Pak nás v 6ti týdnech odeslali na Karlov na metabolické vady,aby ji prozkoumali a tam byli relativně mladí doktoři a všichni málem dostali infarkt, když jsem jim sdělila, ža dáváme ovesný vývar. Pochopitelně mě vyděsili, že bude mít celiakii nebo i něco horšího, že jsem jí v podstatě „zahubila“. No byla jsem na zhroucení.
V 7 letech máme různé problémy, nicméně s lepkem nemají nic společného.
Takže závěr je, že už je to asi z dnešního pohledu zastaralá metoda, ale asi fungovala. Teď se synem jsme první dětskou sušenku zkusili až v 8. měsíci…
Držím palce.
Evis