Jak uspávat?

36
30.10.06 09:42

Jak uspávat?

Ahoj maminy, potředovala bych poradit, mám 4m kluka a uspávání je u nás obrovský problém. Přes den ho přemluvím jen v kočárku a to se od něj nesmím vzdálit. Večer před velkým spaním to je opravdu boj. Uspáváme na ruce, houpeme v křesle, povídáme, zpíváme a nic. Malý řve,jako když ho na nože bere. Říkala jsem si, že když bude větší zlepší se to, ale trvá to už 3 měsíce. Neusne sám v postýlce. Ten jeho řev mě strašně psychicky ničí a nechi ani jemu ubližovat, ale už nevím jak na něj. Najedený je, protože dost přibírá, takže hlady to asi nebude. Nevím jak ho mám naučit usínat v postýlce, aby jsme ho nemuseli pořád nosit, bojím se, aby to neodnesla jeho páteř. Jestli máte nějakou účinnou pomoc, prosím poraď te mi. Díky Lucis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1230
30.10.06 09:54

ahoj lucis.
ja som maleho uspavala tak, ze som ho mala na rukach ale nie vleže, lebo to nechcel, ale vo zvislej polohe, zabaleneho do deky, chodila som s nim hore/dole po izbe rychlou a raznou chodzou a hlasno robila ŠŠŠŠŠŠŠŠ ked zaspal dala som ho do postielky, niekedy sa zobudil po položeni a bolo treba odznova, ale vacsinou zabral do 10minut…co sa predtym ziadnou metodou nepodarilo. takto som ho uspavala od jeho 5m do cca 13mesiacov :oops: ale bolo to najrychlejsie a najucinnejsie naco sme prisli.musim dodat, ze prve dni sa trochu tejto metode branil, takze asi 3 dni to trvalo 20-30 minut, ale potom uz dobre. dobra je mozno aj znama estvillova metoda, ktoru myslim pouziva ovela viacej rodicov, lenze ja som na to nikdy nemala ani som to neskusala.druha vec je, ze tie co to vydrzali mali rychlo klud, nas maly doteraz zaspava pri mne, ale vzdy bez placu :wink: :lol: mozno si sijem na seba bic…
tak vela stastia, dufam, ze sa ti ozve viacej bab.
 k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
30.10.06 11:31

Lucis, tak tu pomoc bych taky uvítala. Malý usíná večer buď u prsa nebo ho houpeme v lehátku, dříve na balónu. V postýlce neusne ani omylem, vyřvání nejde, protože po 15 minutách začne hrozně chroptět a na to nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
30.10.06 11:38

Milá Lucis,

můžu ti jen popsat zkušenost se svými dvěma dětmi, mladší je přibližně stejně starý jako tvůj chlapeček.

Adélka měla taky velké problémy s usínáním, u nás to bylo částečně i jídlem (asi jsem měla málo mlíčka nebo co). Malou jsem musela na spaní pevně zavinovat do plíny, aby sebou nešila, jakmile dostala lahvičku s, pro ni, velkým množstvím mlíčka, docela vytuhla únavou a zasycením, často bez říhnutí.

Vítek pro změnu na zádech neusne vůbec, je pořád strašně aktivní, tak ho odmalička dáváme ho spát na nedoporučovanou polohu na bříško, dudlíček s kapkou Sab Simplexu, zapnout monitor dechu a odcházím … Chvíli hledá polohu hlavičky, ale potom usne.

Jojo, spinkání, podle mě se od něj všechno odvíjí. Pokud dítě nemůže usnout, je nevrlé, přetažené a uřvané … a celá rodina je z toho nervózní. Proto vždycky všem těhulkám přeju zdravé, ale taky i spavé, miminko :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.10.06 12:23

Já jsem už vyzkoušela všechno, na bříšku spát nechce, hrozně se čertí, zkoušeli jsme i zavinovačku, aby měl pocit bezpečí, teď ač nerada, zkouším i čaj od HIPP pro zklidnění a lepší spaní, ale ten náš lumpík nechce mimo prsa nic, ani se nesnaží ten dudlík nasát. Na vyřvání taky nemám nervy, po 15 min. začne tak strašně brečet až se zaliká a nedýchá a to je pro mě šílený. Chci být důsledná, tak to každý den zkouším, položím ho do postýlky, pohladím po hlavičce, dám dudlíček, šeptám, zpívám a pak odejdu, chvilku je klid, pak se začne čertit, zajdu tam dám zase dudlík, pohladím atd odejdu, pak už začne přidávat na hlase, zase se tam zastavím, pohladím atd a odejdu no o pak začne řev a i když na něm vidím, že chce spát, mne si oči, tak stejně zkončí na ruce a uspávám ho drnkáním a houpáním. Chvilku se s ním peru, protože je už předtažený, když usne a podaří se mi ho dát do postýlky a nezbudí se, tak spí max 30 minut. Takže já stejně nefunguju, protože stejně nestihnu doma nic udělat. Na nepořádek doma kašlu, spíš mě trápí, že se takhle trápí on, že brečí. Spí jen v kočárku a vzhledem k blížící se zimě si moc nedovedu představit, že 3× za den jezdím v metrových závějích.
Každopádně děkuju za rady a podporu všem a jestli ještě někdo máte nějaký nápad, tak ho ráda přivítám. Díky Lucis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.06 13:41

Problemy s usinanim pres den mel muj synek od narozeni a trvaji doted/ 22M/ k vyrvavaci metode jsem se nikdy neodhodlala. Poridila jsem si jeste jeden kocar do bytu/ stary typ, co chtela kamaradka vyhodit k popelnici/ a kdyz nebylo pocasi na ven tak jsem ho pres 2 pantofle udrndala doma. Myslim, ze jsem byla vcelku prebornik na to jak jednou rukou ci nohou drndat kocar a zbytkem tela delat necom uplnr jineho/ zehlit, sedet u kompu...... JAM

• Citovat
  • Upravit
294
2.11.06 09:05

Ahojky,
ve 4m je ještě malý na to, aby jsi ho položila do postýlky a on sám usnul. Já tedy od 2m pravidelně Berču na noc pevně zavinovala do kusu látky tak, že byla jako balíček, usínala nám v náručí u digestoře v kuchyni a asi cca od 5m usínala skoro sama. Metodu kontrolování (vyplakání) bych ještě neaplikovala. Co zkusit to zavinování?
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
3.11.06 10:28

Ahoj Missak,
tak už druhý den zkouším tvojí metodu zavinovat a uspávat u digestoře - a ono to fakt funguje. Zpočátku se mi to zdálo trošku drsné, vzhledem k tomu hluku, ale hlavně malý nebrečí a vypadá, že mu to nijak neubližuje a to jsem moc ráda. Zatím ho mám na ruce a stojím pod digestoří, pomalu budu zkoušet ho položit do postýlky a nechám zapnutou tu digestoř, kuchyň máme totiž hned vedle ložnice. Tak snad se to povede a bude prcek klidný a já taky. Každopádně děkuju za radu, děkuju všem.
Ahoj Lucis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
3.11.06 11:56

Ahoj Lucis,

nam pida ted uz usina dobre, ale nekdy ma jeste spatny vecer. Kdyz neusne u kojeni, dame ho do postylky, dostane dudlik, zazpivam mu, pohladim,dam pusu a ŕeknu, ze se nema ceho bat. Kdyz ma vecer, ze place, tak se k nemu periodicky vracim, nenechavam ho plakat ani minutu v celku, dam mu dudlik, pohladim, dam pusu, ale zase odejdu. Kdyz uz to trva vic nez deset minut, tak ho vyndam z postylky, nerozsvecim a jeste prilozim. A to, pokud ho nic neboli, usina uz skoro spolehlive.
A jeste - hodne nam pomaha od zacatku ho pred spanim dost zamestnat a usinani udelat ritualizovane, tj. pred nocnim spankem bdi cca 3hod v kuse, hraje si sam, pak si hrajem spolu, pak chodime v satku po byte a „hospodarime“, pak prijde tata, pohraje si s nim, a zacneme s vecernim ritualem- koupeme nebo sprchujeme, pak dostane masaz, naji se, skoci do postylky, zazpivame, pusa a dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
3.11.06 13:02

Ahojky LUcis,
tak to jsem ráda, že vám to zabralo. Je fakt, že přenést ten balíček potom do ložnice nebylo vždycky úspěšný. Ale nějak se to zvládlo a Berča potom spinkala téměř bez probuzení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí