Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mám problém -náš hodňoučký andílek je na odstřel-zřejmě za to můžou zuby.Už 3 dny nespí (normálně spí 17h.denně),kníká,nechce si nechat sahnout na obličej,o nocích nemluvím…
Včera se jí po tělíčku objevily červené flíčky.Nejdřív mě vyděsily neštovice,ale teď mě napadlo,jestli to nebude k zubum.
Držíme se statečně-mažem dásně gelem,jednou jsme dali 1/2 paralenu,měla teplotu.
Z jídla to snad nemá,kromě známých příkrmů a přesnídávky jen kojíme.
Měly vaše děti taky u zubů vyrážku?
Teda malý má zuby už všechny, ale žádnou vyrážku neměl a myslím, že k zubům vyrážka určitě nepatří.
Spíše teplota a průjem a bolení dásní. Takže bych mazala k doktorovi.
Stepiku…a má teplotu?Nejspíš to naznačuje na tkzv. šestou nemoc… to je s teplotami a pak vyleze vyrážka, která pak sama od sebe zmizí.Měla to kamarádky holka tak vím, ale byla starší než vy asik 14.měsíců.
Teplotu měla,ale to přisuzuju zoubkům.
Nicméně,dr.jsem volala,neštovice vyloučila,spíš se přiklání k alergické reakci na jídlo.
Vyráška se nám začíná slévat do fleků a hlavně rozlejzat,takže zítra budu první ve frontě u dr.
Mám strach z ekzemů-manželova rodina je jich plná,švagrová je kvůli nim v inval.důchodě.
Eliška měla šestou nemoc v pěti měsících.Tři dny měla horečku a nechtěla baštit (kojila jsem),takže jsme skončily v nemocnici.Pak horečka klesla a objevila se vyrážka.Prvně na zádech a do druhýho dne byla slitá celá krom obličeje,ručiček a nožiček.Za dva dny bylo po vyrážce a tím celá nemoc skončila.Vojtík to měl taky,ale byl trochu starší,asi 9 měsíců.Jo a měli zarudlej krk a potom trošku chraptili.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, malé leze druhý zoubek a začalo ji „smrdět“ z pusinky. Je to normální? Dá se od toho nějak pomoc?
Mám 3 děti a může to souviset se změnou stravy nebo přidáním nové složky. I první zoubky se čistí. Používala jsem vyvareny a vyzehleny kapesnícek a jemně jsem zoubky přejiždela. Tchyně dělala vrchní na zubním tak mám cenné rady. Děti jsou již velké a pokud vím bez problémů.
Ahoj dceři rostou zoubky, hodně sliní a na tvářích se jí objevila zarudlá místa. Chtěla bych se poradit co by na to bylo nejvhodnější, máte s tímhle problémem některá zkušenosti?