Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj devcata, poradte kam k zubari s desetimesicnim mimcem. Zlaticko ma skvrnky na dvou zoubkach ze ctyr (hned od prorezani). Od prvniho zubu „cistime“, pijeme jen vodu a MM, prikrmy neprislazujeme, fluorove tablety neberem…Detska dr. rekla, ze by se mel podivat zubar…hm, ale u dvou mi rekli, ze berou az od dvou let, muj zubar tez se nejak netvaril…no a pry se s mlecnymi zuby stejne nic nedela…tot odpoved dvou sester ze zubniho. Moc me to pravda neuklidnilo…
Mate nekdo tip na dobreho zubare, kde berou i mensi nez dvoulete? (teda nevim jak se necha ditko presvedcit k otevreni papulky…)
diky tekice
Ahoj,
nevím, odkud z Prahy jste. My jsme z Modřan a v roce přišla synovi pozvánka k zubařce na zdejší poliklinice. Docela jsem se tomu divila, když jsem totiž o zubaři mluvila před tím s dětskou doktorkou, tak mi nic takového neřekla. Takže zkrátka jsme tam nešli, protože syn už byl přihlášen u mojí zubařky, ta bere taky i děti od cca roku (určitě by ale vzali i desetiměsíční). Říkala dokonce, že dítě má chodit už odmalička, většinou se sice se zoubky nic nedělá, ale dítě si na zubaře zvykne a pak se tolik nebojí.
Eva
Ahoj, já mám dceru taky zaregistrovanou u svého zubaře. Není třeba hledat dětského a navíc je jich málo. Pravdou je, že dětem se s mléčnými zuby opravdu nic nedělá, nevrtají se ani netrhají. Takže pro klid duše zajdi ke svému zubaři, určitě tě neodmítne..
Ahoj,
Victorie, já nevím, moje zubařka říkala, že pokud by syn (3r) měl kaz a bolelo ho to, tak by mu to normálně vyvrtala. Nevím sice moc jak to funguje, ale něco s tím přece dítěti dělat musejí, pokud ho to i bolí, nemůžou mu prostě nechat zub kazit, ne? Pokud by nespolupracoval, tak myslím, že se to dělá pod narkózou…
Eva
Ahojki. Tak jdu taky se svou troškou do mlýna. Můj syn má nejspíš totéž. Tvůj zubař je povinen přijmout i tvé dítě. Nelíbí se jim to, protože za děti nedostávají od pojišťoven skoro nic. Jo a synovi jsou 3apůl a má vrozenou deformaci skloviny. Je fakt, že s tím se nic udělat nedá(s druhými zuby by to mělo zmizet). Dětem se sice zoubky netrhají, ale vrtat se vrtají. Samozřejmě jen povrchně a plombují se speciálními kazožroutskými plombami. Tak hodně štěstíčka se zoubečky. papa