Alergická reakce/kopřivka

46
9.6.15 13:33

alergická reakce/kopřivka

Dobrý den, začala se mi ukazovat nepravidelně vyrážka, nejspíše kopřivka, začalo to najednou z prášku na praní, teď i ze sprcháču a posléze i z většího potu, zajímalo by mě jen, i když vím že je to jen alergická reakce nechytí to ode mně dcera ty pupajzny? nebo tak, já nikdy takhle vyrážku neměla a nemám s tím zkušenosti, snad to není moc hloupá otázka, za každou radu budu ráda, momentálně chci zkusit fenistil tak uvidím. předem dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.6.15 13:35

@Věra Š. alergickou vyrážku chytit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
9.6.15 13:37

@martina.se děkuju, vim že alergii nepřenesu ale jde o to kdys se poskrabu a treba se ji dotknu abych na ni neco nenanesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.6.15 13:40
@Věra Š. píše:
@martina.se děkuju, vim že alergii nepřenesu ale jde o to kdys se poskrabu a treba se ji dotknu abych na ni neco nenanesla

a co bys chtěla najít? Alergie je takto nepřenosná.. Já mám teď taky jakýs alergický sajrajt, mam na to atb.. ale mrněte se to netýká, i kdyby mi to ohlodal či co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.6.15 13:40

Ne, 100% to nechytí. Pokud je to z alergie. Já se osypávala 6týdnů a to fakt hodně, natejkaly mi rty i uši, jezdila jsem na injekce a dcera nic nechytila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
9.6.15 13:44

A poradila byste mi nejaka naky setrny sprchac,, uz sem jich par zkousela, ktery je nejmin nacpany tema hnusnyma latkama a je setrny vite nejaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.6.15 13:46
@Věra Š. píše:
A poradila byste mi nejaka naky setrny sprchac,, uz sem jich par zkousela, ktery je nejmin nacpany tema hnusnyma latkama a je setrny vite nejaka?

mi kožní řekla, že nemam používat žádný :mrgreen: :lol: protože je to vše plné humusů. Takže leda jakás přírodní kosmetika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
9.6.15 13:56
@Věra Š. píše:

Zkusila bych od Lavery, mají parfemované i neparfemované, vše na alergenní pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.6.15 13:58

@Věra Š. mně kožní řekla jen voudu a nesprchovat se každý den. ;) po dobu výsevů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
9.6.15 14:20

Tak vám všem děkuju za rady,, moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
9.6.15 14:27

@Věra Š…pokud jsou pupínky čistě projev alergie, tak to na nikoho nepřemesete.
A jinak už na střední škole jsem měla problémy s vysušenou kůží a tak jsem zašla na kožní, tady jsou rady co jsem dostala a doteď (cca 20 let) se jimi řídím a je to o hodně lepší, nebo už jsem si zvykla).

• nekoupat a už vůbec ne vhorké vaně
  • krátce sprchovat a ne horkou vodou
  • nepoužívat žádné gely, mýdla, jen vodu (na mastné ruce-dlaně mýdlo ano)
  • důkladně promazávat nějakým šetrným přípravkem např. Excipial
  • sprchovat třeba jen ob den

No většinu dodržuji, až na to sprchování ob den, někdy je potřeba se osprchovat i vícekrát zaden, ale jen osprchovat a konec, nenamáčím se jak okurka. Největší problém mám po návštěvě bazénu, to se můžu udrbat…
Přeji ať vám kopřivka brzy zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek