Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym.
Od soboty mi nebylo dobře, bolelo mě v krku, bolela mě hlava a tak jsem se s mamkou domluvila, že si v pondělí zajdu k doktorce.Doktorka mi řekl, že to mám všechno z alergie (mám alergii na pyl a jarní stromy) a že mám zarudlé slzavé oči, dala mi razítko do omluvenky (ale ona neurčuje jak dlouho mám být doma, zkrátka jen razítko, že jsem s tím byla u lékaře a že si nevymýšlím). V pondělí jsem zůstala doma, v úterý taktéž, začala jsem mít mírně ale opravdu mírně zvýšené teploty (37,2°). A pak se k tomu začala navalovat ta typická alergická rýma a kýchání střídané s dráždivý kašlem. No z úterý na středu jsem v noci ani nespala. Alergii mi zjistili nedávno takže tenhle „proces“ zažívám po druhé v životě, mám na to léky, ale v tuto chvíli jsme to s doktorem nevychytali a nasadili je pozdě. Shrnula bych to tak, že mi prostě není dobře, není to jako chřipka ale je to taky mazec. Cítím že se to pomalu horší, řekla jsem mamce že v pátek půjdu do školy, ale ta by mě tam hnala už ve středu. Docházku mám troufám si říct dost dobrou, tak nechápu proč bych to nemohla „dolecit“. Chodím už na střední, takže mám představu o tom, kdy je nutné zůstat doma a kdy už by to bylo přes čáru. A hlavně když je vám fakt mizerně ale mamka ne a ne… No takhle je to u nás vždycky, když jsem marod… A to jsem si myslela, že v 18 letech si tyhle věci snad dokážu určit sama.
Doktor je s prominutím mag.or, když si hraje na to, že pozná, od čeho smrkáš. Moje dítě chodí na alergologii a paní ani paní doktorka nepozná, jestli zrovna smrká „od alergie“, nebo na něj prostě vlezlo nachlazení, pokud nemá další příznaky. Ty ale další příznaky máš, jsi normálně nemocná, to je celé. Vyležela bych to doma.
@KristenRoy píše:
No stačí dát chvíli těm prášků, které zrovna nasadila. S doktorem to nepodchytili jak psala, takže je začala užívat teprve teď.
na alergii se neberou antibiotika, aby se s nimi leželo doma a člověk se z toho vypotil… to se prostě ráno vezme prášek a jde se normálně ven, do školy, do práce… bere se to pořád, dokud je pylová sezona a dokud má člověk ty problémy…
Kdyz je ti blbe, tak zustan doma, nez ti zaberou prasky. Co bys z toho asi v te skole mela - kdyz je ti mizerne, stejne nebudes davat pozor
Pokud mas dochazku v pohode, znamky dobre, nic ti ve skole neutika, tak o dva dny doma min nebo vic je stejne jedno.
Já trpím na alergie/astma tak 11 měsíců z 12. Dusím se, smrkám, kašlu. A opravdu se to nedá vyležet.