Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bablu píše:
@Jeseterka takže při držení diety mi je dobře, ale proč ty negativní výsledky z krve? Říkám si, jestli už to není spíš psychické
prostě krev není tak podstatná. Naše doktorka vždycky říkala, že podstatné jsou reakce na jídlo, než výsledky krve.
Kromě alergie existuje ještě intolerance na potraviny, často třeba ta laktóza. To pak v běžných testech na alergii nevyjde. Řiď se hlavně sama sebou, aby ti bylo dobře. Když už to máš nějak zajetý, tím lépe.
Shodou okolností jsem na tom kožním píchacím testu byla dneska 🙂. Na krev půjdu, až nebudu mít rýmičku. Mimo jiné alergie mám taky intoleranci na laktózu, je to boj, ale není to konec světa. Problémy jsou jen léky, kdy spousta z nich obsahuje monohydrát laktozy (včetně inhalátorů na astma) a mně to dělá fakt blbě.
@smajlik345 píše:
Je otázkou jestli byli IgG či IgA nebo IgE
Jestli máš a teď doufám, že to říkám tak jak to je igE tak máš alergii a tedy by jsi měla produkty z mléka, vejce atd vysadit. Když máš zbylé dvě máš intoleranci a musíš zjistit co ty vadí a co ne
Kdyžtak se přidej na fc do skupiny alergie na mléko. Tam ty poradí více a líp než tady ![]()
@Bablu píše:Špalda je pšenice.
@Jeseterka šla jsem na testy skrz průjmy, nevolnostmi, hlavně večer. Tam mi vyšli právě mléko, vejce, pšenice. Tak jsem začala držet dietu, zjistila jsem, že můžu bezlaktózove výrobky, vajíčka dle doktora můžu dobře zapracována v jídle(samotná ne) a nejím žádné pečivo s pšenici, peču si doma svůj chléb, vařím ze špaldove mouky, ale přiznám se, nedávám to, přijít z práce, jít vařit, kupovat drahé mouky, drahé výrobky, pak mě doktor udělal ty testy z krve a negativní, tak to nějak nechápu
@Havlova Jo to je pravda, ale jak to není klasická bílá, ale celozrnna mouka tak mi to nějak nevadí, nebo je to možná tím, že jsem vyřadila komplet bílé pečivo? ![]()
@Bablu píše:
@Havlova Jo to je pravda, ale jak to není klasická bílá, ale celozrnna mouka tak mi to nějak nevadí, nebo je to možná tím, že jsem vyřadila komplet bílé pečivo?
Je to možné, dcera taky nemůže bílé pečivo (ani klasické těstoviny), nemůže jíst hodně pšenice, ale trochu špaldy nevadí.
@Havlova tak to budu mít asi taky tak, špaldovy chléb mi nevadí, dám si ale toustak a bolesti se objeví
@Bablu píše:
@Aspera @vokishka No a jakými se mám tedy řídit? Nevím jestli držet dietu nebo ne?
Ideálně vyzkoušet. Mě vyšly ořechy - vím o nich od mala, vadí mi, tak je nejím, ale mám jen pár druhů co mi vadí a zbytek můžu jíst normálně.
Dobrý den, oživuji diskuzi. Denně kycham, mám každé ráno rýmu a někdy mě to provází celé dny. Takto to už mám minimálně 3 roky. Byla mi odebrána krev na alergie, ale z testu se nic nepotvrdilo. Nemáte někdo zkušenosti, o co by se. mohlo jednat? Docela mi to znepříjemňuje život.
@Aníta 98 píše:
Dobrý den, oživuji diskuzi. Denně kycham, mám každé ráno rýmu a někdy mě to provází celé dny. Takto to už mám minimálně 3 roky. Byla mi odebrána krev na alergie, ale z testu se nic nepotvrdilo. Nemáte někdo zkušenosti, o co by se. mohlo jednat? Docela mi to znepříjemňuje život.
dcera má rýmu v podstatě pořád, už roky. Nikdy se žádná alergie nepotvrdila, Xyzal nepomáhá, prostě to tak je.
Dobrý den. Mám synka s alergii chodíme na vyšetření a nemohou nám přijít z čeho netýká. Není tu někdo kdo má stejný problém. Děkuji. M. C
Dobrý den. Mám synka s alergii chodíme na vyšetření a nemohou nám přijít z čeho netýká. Není tu někdo kdo má stejný problém. Děkuji. M. C
@Aníta 98 mně takhle nic potravinového nezjistili taky, až z testu dna jsem se dozvěděla, že špatně snáším kofein a potíže pramení z toho