Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máte někdo zkušenosti s alergií na kakao? Byla synovi stanovena a bohužel nemůžu dohledat na netu více informací. Paní doktorka nám poradila, že je to obsaženo i v gumových medvidcich. Prosím o rady, děkuji 🙂
Zkušenost nemám, ale syn kakao z jiného důvodu také nesmí (stopové množství v bonbónech neřešíme) a tak ho nahrazujeme karobem (např. do bábovky).
Taky jde o to jestli se ta alergie projevuje nebo je to jen diagnóza ![]()
Spoustě lidem našli alergii na kočku psa atd a přitom je měli doma a problém nebyl 😏 a jak to zjistili hned by cpali zvíře z baráku
Alergie se projevuje má vyrážku a ekzém. Do toho má alergie na bílek a právě psa, ještě jsme objednání znovu abychom řešit další potraviny. O karobu vím. Spíš mi šlo o to, že na internetu moc informacích o této alergii není, tak jsem myslela, že už někdo tuto zkušenost má. Jinak děkuji 🙂
Já mám alergii na kakao, ale moc to neřeším, nějak extra se to neprojevuje. Stopové množství vůbec nezkoumam a i si občas dam čokoládu, akorat to s tím nesmím přehnat, jinak se osypu no.
Právě, že u něj se to projevuje dost, je schopný si teď ekzém rozskrabat až do krve, takže bych toho chtěla vyřadit co nejvíc aby se mu trochu ulevilo. Psa nemáme, vajíčko jsme již vsadili a teď jen to zpropadeny kakao. 🙆♀️
Kakao v gumových medvídcích?
To je prostě kravina. Nepopírám, že není možné, aby existovaly medvídci s kakaovou příchutí (byť si to neumím představit a nikdy jsem o nich ani neslyšela). Nemyslela spíš čokoládové karamelky? U alergií platí, že čteš etikety na obalech. Pokud daná věc není ve složení, tak se v potravině nenachází. Kakau se není zas tak těžké vyhnout. Napadá mě jediná věc, ve které by mohlo být „propašované“ - tmavé pečivo. Ale i u nebaleného pečiva si můžeš v obchodě vyžádat složení a zkontrolovat si to.