Alergie na nikl - léčba?

4705
18.5.07 11:23

alergie na nikl -léčba?

trpím alergií na nikl, ale nikde se neléčím.
Zajímalo by mě, jestli to má cenu jít k alergologovi, nebo jestli je jedinou léčbou nevystavování se riziku styku s niklem?
Díky
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4498
18.5.07 11:39

Taky jsem na nikl alergická, jde o kontaktní alergii, takže to podle mě nejde léčit jinak než se mu vyhýbat … :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
18.5.07 12:48

Taky jsem na nikl odjakživa alergická a brala jsem to jako nutné zlo,ale přijatelné.Jelikož jsem v březnu otekla ,poslala mě dr k alergoložce a zjistila mi alergii snad na všechno-peří,roztoči,prach,venk.plísně,kočka ,pyly a nejvíce kožní alergie-dotyková(taky mi řekla,že chemii nezjistí).Dostala jsem nějaké léky a pohotovostní čípky při akutním stavu.Mám se snažit používat jen to,co už mám vyzkoušené.Celou dobu nic a jděte pak k dr. Připadám si jak hypochondr :-)
Ale možná by stálo za to se u dr stavit.Matty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
18.5.07 14:22

mám ji taky a s alergologem jsem konzultovala - jediná rada se vyhýbat. tak se vyhýbám :lol: ono zlato a stříbro je nakonec lepší než věci z barevných kovů, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pajajik
8.10.11 12:57

nikl je všude i v jídle jako stopový prvek

:cert: až na to že nikl je i ve stříbře a to je i ve zlatě : :twisted:

• Citovat
  • Upravit
809
7.4.17 12:55

Jsem na tom stejne, dnes mi tuto alergii spolu s alergii na formaldehyd zjistili… Delali mi testy kvuli zacatkum ruzovky… Mate vyzjisteni, kde to vsude muze byt? Ja mam pocit, ze to neohlidam, treba u kadernice, ta podle me sama nevi co v jake barve je… Stejne tak kosmetika, v tech vsech nazvech latek to ani nedohledam…????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
7.4.17 14:54

Já ji taky měla, ale najednou tak cca před pěti lety sama zmizela… pro změnu mi ovšem od té doby vyskočil atopický ekzém :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
7.4.17 14:58
K původnímu příspěvku:
Nikl nejvíc hrozí v bižutérii. Ta bývá delší dobu v kontaktu s pokožkou.
Z hlediska omezení rizika je asi nejvhodnější chirurgická (nerezová) ocel.
Hledat stopy niklu v potravinách, drogérii a pod.- to nebude tak snadné a určitě se to neobjevuje ve složení potravin.
@79Simona píše:
Jsem na tom stejne, dnes mi tuto alergii spolu s alergii na formaldehyd zjistili… Delali mi testy kvuli zacatkum ruzovky…

Pravděpodobně toho je nejvíc v nábytku, lepidlech, podlahových krytinách. Stejně tak některé plastové výrobky- včetně nádobí a hraček. A zrovna „levné“ asijské výrobky bych docela podezříval. Třeba ty melaminové misky jsou relativně často „jedovaté“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
7.4.17 16:12

@79Simona Taky ji mam.Nikl jak bylo receno je vsude, kdyz pominem bizuterii ve ktere ale taky neni vzdy, treba avon dela bez niklu.Ale muze byt klidne I ve zlatych a stribrnych spercich.Je v klicich, priborech, proste ve vsem kovovem, tusim ze se jim reguluje reziveni.Ale treba I v zipech, sponach u pasku, takze pod kalhotama bys mela taky neco mit. jinak coz malokdo vi tak je I v tech stribrnych I zlatych nitich kteryma se prisivaji listky k obleceni, to te bude taky hodne drazdit.Co jinak vim tak je v cokolade v oriskach a treba v cibuli, ale takivych potravin bude vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
7.4.17 18:36

A nevis treba jak je to s barvama u kadernika nebo makeupy atd? Pouzivam Mary Kay a zrivna si rikam, ze zrovna ty dva roky co ji pouzivam se mi to mozna postupne zhorsuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek