Suchá místa na ručičce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3384
29.4.07 12:47

Suchá místa na ručičce

Ahojík holky,

mám problémek. Všimla jsem si, že malá má nad a pod loktíkem suché místečko. Nemá to žádnou barvičku nečervená. Můžu to přirovnat k lišeji když má dítě na pusince.
Co s tím?? Je to nějak typ ekzému??? Mám to ukázat doktorce?? Nebo to nejdřív něčím zkusit mazat??

Dík za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1685
29.4.07 13:10

já bych zkusila indulonu(modrou) a pokud by to nepomohlo, tak bych se zeptala Mudr. Dana Klaudie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
29.4.07 13:20

ahoj

Michal to čas od času mívá na obličeji a pod kolenem… dr. nám na to dala z lékárny dělanou hnědou mastičku z dubové kůry… dává se myslím i na atopický exém… mám ji pořád doma a když se mu suché místo udělá máznu to tím a do pár dní je to zas v pohodě:o) nevím co to je … dr. se nevyjádřila že je to atopický exém.. ten jsem jen viděla u kámoščiné holčičky a vypadalo to jinak než měl michal… zarudlé.. nicméně mast jsme používaly stejnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
29.4.07 14:12

Ahoj, taky občas máme suchá místa. Máme z lékárny dělanou vitamínovou mastičku. Smrdí teda děsně :roll: , ale fakt zabírá. Buď jí dělají přímo v lékárnách nebo se dá koupit i v kelímkách od výrobce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
29.4.07 14:25

Ahoj mamulinko!
Taky se mi to u kluka stávalo, když byl ještě malý.
Paní doktorka nám tenkrát řekla, že bych ho po koupání neměla mazat olejem. Obsahuje prý hodně vody a pokožku vysušuje.
Poradila mi, ať ho nekoupu každý den, (alespoň v zimě) ale jen jednou za dva dny a mažu ho mastným krémem, třeba modrou Indulonou.
Za pár dnů to synovi zmizelo.

Hezký den Terulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
29.4.07 17:24

Ahoj.

Radim má slabší AE a podobná suchá místa kolem záhybových míst má také. Není nad modrou Indulonu (pravila kožařka :D ). Mazat několikrát denně.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.4.07 21:40

Ahoj, přesunula jsem diskusi do alergií a ekzémů.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
30.4.07 07:41

Ahoja,
náš malej to měl taky a po celím těle, a ještě se pořád škrábal. Byli jsme u dr. a ten řekl že je to může být jen nějaká alergická reakce, že mu mám koupit krém pro atopiky, který kůži víc promastí. Víc se se mnou nebavil :evil: Holky mi tu poradili modrou indulonu, tak jsem ho večer celího pěkně namazala a za pár dní neměl ani ň :lol: .

Andělka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek