Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojík holky,
mám problémek. Všimla jsem si, že malá má nad a pod loktíkem suché místečko. Nemá to žádnou barvičku nečervená. Můžu to přirovnat k lišeji když má dítě na pusince.
Co s tím?? Je to nějak typ ekzému??? Mám to ukázat doktorce?? Nebo to nejdřív něčím zkusit mazat??
Dík za rady.
já bych zkusila indulonu(modrou) a pokud by to nepomohlo, tak bych se zeptala Mudr. Dana Klaudie
ahoj
Michal to čas od času mívá na obličeji a pod kolenem… dr. nám na to dala z lékárny dělanou hnědou mastičku z dubové kůry… dává se myslím i na atopický exém… mám ji pořád doma a když se mu suché místo udělá máznu to tím a do pár dní je to zas v pohodě:o) nevím co to je … dr. se nevyjádřila že je to atopický exém.. ten jsem jen viděla u kámoščiné holčičky a vypadalo to jinak než měl michal… zarudlé.. nicméně mast jsme používaly stejnou
Ahoj, taky občas máme suchá místa. Máme z lékárny dělanou vitamínovou mastičku. Smrdí teda děsně
, ale fakt zabírá. Buď jí dělají přímo v lékárnách nebo se dá koupit i v kelímkách od výrobce.
Ahoj mamulinko!
Taky se mi to u kluka stávalo, když byl ještě malý.
Paní doktorka nám tenkrát řekla, že bych ho po koupání neměla mazat olejem. Obsahuje prý hodně vody a pokožku vysušuje.
Poradila mi, ať ho nekoupu každý den, (alespoň v zimě) ale jen jednou za dva dny a mažu ho mastným krémem, třeba modrou Indulonou.
Za pár dnů to synovi zmizelo.
Hezký den Terulka
Ahoj.
Radim má slabší AE a podobná suchá místa kolem záhybových míst má také. Není nad modrou Indulonu (pravila kožařka
). Mazat několikrát denně.
Beruška ![]()
Ahoja,
náš malej to měl taky a po celím těle, a ještě se pořád škrábal. Byli jsme u dr. a ten řekl že je to může být jen nějaká alergická reakce, že mu mám koupit krém pro atopiky, který kůži víc promastí. Víc se se mnou nebavil
Holky mi tu poradili modrou indulonu, tak jsem ho večer celího pěkně namazala a za pár dní neměl ani ň
.
Andělka